25-30/03/2014 - Blaze Bayley - Polska
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25-30/03/2014 - Blaze Bayley - Polska
Chłopaki koniecznie proszę was o opis koncertu po powrocie. Ile grał, jak setlista, jak forma i tak dalej. Dzięki z góry !
Koncert był świetny. Setlisty dokładnie nie pamiętam, więc wstawi ktoś bardziej ogarnięty (ale były 4 piosenki z IM). Na bisy wpadł... Sabaton 
-
Deleted User 804
Forma Blaza rewelacyjna, a pojawienie się Sabatonu na koncercie było miłą niespodzianką.
Gdyby ktoś jeszcze się zastanawiał czy iść na koncert to niech szybko leci po bilet bo naprawdę warto
Pod spodem zdjęcie setlisty oraz parę fotek z występu Blaza z Sabatonem. Więcej zdjęć z koncertu powinno mi się udać wrzucić w weekend.
Pod spodem zdjęcie setlisty oraz parę fotek z występu Blaza z Sabatonem. Więcej zdjęć z koncertu powinno mi się udać wrzucić w weekend.
Potwierdzam to co mówią przedmówcy - koncert miazga !!!! Blaze w świetnej formie ani przez chwilę nie dał odpocząć - pierwsze trzy cztery rzędy szalały -Blaze dużo gadał z publiką i robił te swoje dziwne miny
Nagłośnienie też dobre i zdziwiłem się jak dobrze zespołowi szło odgrywanie kawałków na dwie gitary (np.Clansman). Po koncercie Blaze się nie ociągał
mimo zmęczenia i wyszedł od razu do fanów podpisywać płyty ,plakaty i robić sobie fotki z ludźmi.
BB to świetny gość
warto iść na pozostałe koncerty - sam bym się przejechał na pozostałe gdyby czas pozwolił.
Ps.Pozdro dla Vadery i Deleted User 804a
Nagłośnienie też dobre i zdziwiłem się jak dobrze zespołowi szło odgrywanie kawałków na dwie gitary (np.Clansman). Po koncercie Blaze się nie ociągał
BB to świetny gość
Ps.Pozdro dla Vadery i Deleted User 804a
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Koncert absolutnie fantastyczny, Blaze jest jak dla mnie wart każdej kasy i tyle razy, ile będzie grał w naszym kraju to idę w ciemno. A w takiej formie nie widziałem go szczerze mówiąc od dosyć dawna. Do tego jeszcze naprawdę znakomity set, chociaż nieco zdziwił mnie brak czegokolwiek z Promise and Terror, ale to jest szczegół. No i trzeba przyznać, że Blaze zaangażował naprawdę niczego sobie grajków...
Podsumowując kto nie był ten dupa, a jak ktoś się waha czy iść na kolejne koncerty, lepiej niech nie traci czasu, zrobi sobie przyjemność i kupuje bilet. Dodam jeszcze, że takiej frekwencji w stolicy się nie spodziewałem, zwłaszcza patrząc na to, ile gigów jest w naszym pięknym kraju. W niedzielę z całą pewnością atakuję Jasło licząc na jakieś niespodzianki w secie z racji ostatniego występu w Polsce i kusi mnie jeszcze Lublin bo dosyć blisko
Podsumowując kto nie był ten dupa, a jak ktoś się waha czy iść na kolejne koncerty, lepiej niech nie traci czasu, zrobi sobie przyjemność i kupuje bilet. Dodam jeszcze, że takiej frekwencji w stolicy się nie spodziewałem, zwłaszcza patrząc na to, ile gigów jest w naszym pięknym kraju. W niedzielę z całą pewnością atakuję Jasło licząc na jakieś niespodzianki w secie z racji ostatniego występu w Polsce i kusi mnie jeszcze Lublin bo dosyć blisko
Skoro tak polecacie to chyba też się wybiorę, choć nie znam wielu jego solowych dokonań. Ktoś idzie jutro do Wrocławia?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Zapoznaj się z albumem Silicon Messiah, bo gra z niego masę materiału.
jak masz spotify to masz link do setlisty z WW
http://open.spotify.com/user/1199902503 ... FCNe11xZnf
http://open.spotify.com/user/1199902503 ... FCNe11xZnf
To tyle wiary było?Mr.Hankey pisze:Dodam jeszcze, że takiej frekwencji w stolicy się nie spodziewałem, zwłaszcza patrząc na to, ile gigów jest w naszym pięknym kraju.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak na BB to naprawdę dużo. Z całą pewnością więcej niż podczas ostatniego gigu w Progresji.
Na moje oko to ta nowa Progresja mniejsza od starej ale ludu było sporo.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Brooce pisze:Skoro tak polecacie to chyba też się wybiorę, choć nie znam wielu jego solowych dokonań. Ktoś idzie jutro do Wrocławia?
ja idę
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Myślę, że sala, na której wczoraj grał Blaze to nawet zdecydowanie mniejszamic7 pisze:Na moje oko to ta nowa Progresja mniejsza od starej ale ludu było sporo.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

No cóż, szedłem w sumie bez jakiegoś wielkiego entuzjazmu, bo a tu ktoś narzekał że z jedną gitarą to nie będzie to, a to że podobno obecna kapela jest słabiutka itp. I co? Nic bardziej mylnego!
Blaze'a widziałem po raz pierwszy i chłop mnie po prostu zwalił z nóg! Wokalnie zadziwiająco dobrze, do kapeli tez nie mam specjalnych uwag, jakoś nawet dobrze zatuszowali brak drugiej gitary. Setu chyba lepszego być nie mogło ( jakby jeszcze był Virus byłby cud, miód i malina ), na szczęście nie forsował materiału z ostatnich płyt. Pod sceną prawdziwy wulkan przez cały koncert! A miałem mocne obawy po tym co się "działo" podczas supportów. Ale coż, Blaze jest po prostu lepszy. Sam Blaze w pewnym momencie był chyba nawet bliski wzruszenia, podziękowaniom i zapewnieniom że to tylko dzięki nam może tutaj być nie było końca. A po koncercie w barze bez problemowa fota i autografy.
Divine Weep takie heavy metalowe pitu pitu. Próbowali coś zdziałać serwując Troopera i RTTH ale i tak przyjęcie mieli doskonale obojętne. Dużo bardziej mi się podobał Nonamen, mimo że nie jest to do końca moje granie. Ale zabrzmieli bardzo ciekawie, a wokalistka...
Mała sala Progresji poza jednym wyjątkiem na plus. Ale kurde, ten brak fosy jednak trochę dał się we znaki. Nic nie mówię, fajnie się ogląda Blaze'a z takiej odległości jak teraz monitor, ale fotopstryki wciskający obiektywy po obu stronach głowy nieco wkurzający jednak. Ale klimat starego miejsca się na tej mniejszej zachował!
P.S
Ktoś wie może skąd się wczoraj wziął ten Sałaton?
Blaze'a widziałem po raz pierwszy i chłop mnie po prostu zwalił z nóg! Wokalnie zadziwiająco dobrze, do kapeli tez nie mam specjalnych uwag, jakoś nawet dobrze zatuszowali brak drugiej gitary. Setu chyba lepszego być nie mogło ( jakby jeszcze był Virus byłby cud, miód i malina ), na szczęście nie forsował materiału z ostatnich płyt. Pod sceną prawdziwy wulkan przez cały koncert! A miałem mocne obawy po tym co się "działo" podczas supportów. Ale coż, Blaze jest po prostu lepszy. Sam Blaze w pewnym momencie był chyba nawet bliski wzruszenia, podziękowaniom i zapewnieniom że to tylko dzięki nam może tutaj być nie było końca. A po koncercie w barze bez problemowa fota i autografy.
Divine Weep takie heavy metalowe pitu pitu. Próbowali coś zdziałać serwując Troopera i RTTH ale i tak przyjęcie mieli doskonale obojętne. Dużo bardziej mi się podobał Nonamen, mimo że nie jest to do końca moje granie. Ale zabrzmieli bardzo ciekawie, a wokalistka...
Mała sala Progresji poza jednym wyjątkiem na plus. Ale kurde, ten brak fosy jednak trochę dał się we znaki. Nic nie mówię, fajnie się ogląda Blaze'a z takiej odległości jak teraz monitor, ale fotopstryki wciskający obiektywy po obu stronach głowy nieco wkurzający jednak. Ale klimat starego miejsca się na tej mniejszej zachował!
P.S
Ktoś wie może skąd się wczoraj wziął ten Sałaton?
spokojnie bedzie można kupićAbstract pisze:Czy przed koncertem w Krakowie będzie istniała opcja kupienia biletu w klubie?
Up The irons
Miałem ale zasadniczo nie ma z kimBrooce pisze:Skoro tak polecacie to chyba też się wybiorę, choć nie znam wielu jego solowych dokonań. Ktoś idzie jutro do Wrocławia?
Przylecieli do PL na 2 dni promowac nowy album. Miałem okazję dziś się z nimi spotkać i pogadać i super wspominają wczorajszą "niespodziankę" jaką zrobili. To są podobno bardzo dobrzy kumple.DeJMIeN Wielki pisze:Ktoś wie może skąd się wczoraj wziął ten Sałaton?
ja również.sutek pisze:ja idęBrooce pisze:Skoro tak polecacie to chyba też się wybiorę, choć nie znam wielu jego solowych dokonań. Ktoś idzie jutro do Wrocławia?
Coś mi się obiło o uszy, że była podobna akcja, tylko w drugą stronę. Blaze wpadł na koncert Sabaton.tomtomala pisze:Przylecieli do PL na 2 dni promowac nowy album. Miałem okazję dziś się z nimi spotkać i pogadać i super wspominają wczorajszą "niespodziankę" jaką zrobili. To są podobno bardzo dobrzy kumple.DeJMIeN Wielki pisze:Ktoś wie może skąd się wczoraj wziął ten Sałaton?
www.MetalSide.pl
Warszawa i Poznań zaliczone 
W Wawie jednak dużo lepiej bo miejsce fajniejsze i więcej ludzi. Ale generalnie oba koncerty zajebiste. Każdy kto się zastanawia niech wbija koniecznie.
Pytałem czy wpadnie za rok lub dwa i zapewniał, że jak będzie trasa to na bank w Polsce będzie
W Wawie jednak dużo lepiej bo miejsce fajniejsze i więcej ludzi. Ale generalnie oba koncerty zajebiste. Każdy kto się zastanawia niech wbija koniecznie.
Pytałem czy wpadnie za rok lub dwa i zapewniał, że jak będzie trasa to na bank w Polsce będzie
co grały z Blazem paniusie z Sabatonu?
już nie mam tu najwięcej postów