13-15/06/2014 - Orange Warsaw Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Nomad

Re: 13-15/06/2014 - Orange Warsaw Festival - Warszawa
Najlepszy fest w tym roku w Polsce, bez wątpliwości i żadnej konkurencji
tylko termin dla mnie TRAGICZNY, nie wiem wciąż czy dam radę choć na 1 dzień, a im więcej zespołów ogłaszają tym bardziej ta niewiedza mnie dobija.
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

THE PRODIGY headlinerem Orange Warsaw Festival 2014!
THE PRODIGY to ostatni headliner tegorocznej edycji festiwalu. Zespół wystąpi 14 czerwca na Warsaw Stage.
THE PRODIGY to legendarna brytyjska grupa założona w 1990 roku przez Liama Howletta. Zespół, razem z Chemical Brothers czy Fatboy Slim, był pionierem gatunku big beat i znacząco przyczynił się do wzrostu jego popularności w latach 90’. W czasie całej swojej kariery, THE PRODIGY sprzedał ponad 25 milionów nagrań. Ostatni album – wydany w 2009 roku „Invaders Must Die” zyskał ogromną popularność, czego zwieńczeniem było pierwsze miejsce na brytyjskiej liście sprzedaży, a także szczytowe miejsca na listach sprzedaży w Niemczech, Australii czy Norwegii. W 2012 roku zespół ogłosił, że pracuje nad nowym albumem „How to Steal a Jet Fighter”, dotychczas nie podał jednak planowanej daty wydania. THE PRODIGY był wielokrotnie nagradzany i wyróżniany przez media muzyczne, zdobywając dwie statuetki BRIT Awards w kategorii Best British Dance Act, trzy MTV Video Music Awards czy dwukrotną nominację do nagrody Grammy.
THE PRODIGY to ostatni headliner tegorocznej edycji festiwalu. Zespół wystąpi 14 czerwca na Warsaw Stage.
THE PRODIGY to legendarna brytyjska grupa założona w 1990 roku przez Liama Howletta. Zespół, razem z Chemical Brothers czy Fatboy Slim, był pionierem gatunku big beat i znacząco przyczynił się do wzrostu jego popularności w latach 90’. W czasie całej swojej kariery, THE PRODIGY sprzedał ponad 25 milionów nagrań. Ostatni album – wydany w 2009 roku „Invaders Must Die” zyskał ogromną popularność, czego zwieńczeniem było pierwsze miejsce na brytyjskiej liście sprzedaży, a także szczytowe miejsca na listach sprzedaży w Niemczech, Australii czy Norwegii. W 2012 roku zespół ogłosił, że pracuje nad nowym albumem „How to Steal a Jet Fighter”, dotychczas nie podał jednak planowanej daty wydania. THE PRODIGY był wielokrotnie nagradzany i wyróżniany przez media muzyczne, zdobywając dwie statuetki BRIT Awards w kategorii Best British Dance Act, trzy MTV Video Music Awards czy dwukrotną nominację do nagrody Grammy.
Skład rzeczywiście niesamowity, podobnie jak na Sonisphere i na Woodstock, pytanie tylko ile razy z rzędu można zachwycać się tym samym. Powalające tym razem są same ceny biletów, a nie skład.
Tyle.
Tyle.
Co innego jeździ w tym roku po Europie i nie gra na OWF/Openerze? Pozdrawiam
jak ja kocham takie pierdolenie... jeszcze przed 2005/2006 było narzekanie, że zespoły omijają Polskę na trasach, a teraz jak przyjeżdzają regularnie to jest źle, że za często. POLSKA.mazi pisze:Skład rzeczywiście niesamowity, podobnie jak na Sonisphere i na Woodstock, pytanie tylko ile razy z rzędu można zachwycać się tym samym. Powalające tym razem są same ceny biletów, a nie skład.
Tyle.
-
szatanista
- -#Long distance runner

Placebo, Arcade Fire...Kuki91 pisze:Co innego jeździ w tym roku po Europie i nie gra na OWF/Openerze? Pozdrawiam
z Arcade sięzgadzam, Placebo, tojużnawet King Of Leon wolle :p Alepoza tym chyba są w lipcu w eu z tego co kojarzę
- Saimon1995
- -#Moderator

Arcade Fire jest jak najbardziej możliwy. Do 29 czerwca mają ogłoszone koncerty w Europie. Idealnie może się tu wpasować Opener. Tak coś czuję, że to będzie ostatni headliner w Gdynii.szatanista pisze: Placebo, Arcade Fire...
Nie będzie. W tym czasie będą już z powrotem w USA. Potwierdzali to oficjalnie organizatorzy Roskilde oraz sam Ziółek na antenie Trójki.FaithNoMore pisze:Arcade Fire jest jak najbardziej możliwy. Do 29 czerwca mają ogłoszone koncerty w Europie. Idealnie może się tu wpasować Opener. Tak coś czuję, że to będzie ostatni headliner w Gdynii.szatanista pisze: Placebo, Arcade Fire...
AF są 12.06 w Norwegii a 15.06 w Danii, więc Orange pasuje idealnie, tylko, że 13go i 14go praktycznie nie ma miejsca już dla nich w składzie. Chyba, że zagrają przed Florence. Byłoby świetnie.
-
Deleted User 2868
+
BOMBAY BICYCLE CLUB (14/06)
BOMBAY BICYCLE CLUB (14/06)
Myślicie, że QOTSA zagra pełny 2h set, czy krócej? Bo szczerze mówiąc to na nich bym się wybrał, no ale tylko jeżeli zagrają normalnie a nie godzinkę 
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Timbaland nie zagra, do składu doszły: Jurrasic 5 i The 1975.
Orientuje się ktoś kiedy rozpiska godzinowa?
Headem pierwszego dnia jest Kings of Leon, więc szczerze wątpie, aby QOTSA jako zespół bezpośrednio (zapewne) przed nimi grający dostał czas na dwugodzinny set. Raczej godzina/godzina i 15 min max.Pawcio pisze:Myślicie, że QOTSA zagra pełny 2h set, czy krócej? Bo szczerze mówiąc to na nich bym się wybrał, no ale tylko jeżeli zagrają normalnie a nie godzinkę
No ale tak patrze na rok poprzedni to zarówno Cypress Hill jak i The Offspring po 2 h dostali, a Basement Jaxx nawet 2 h i 15 minut mimo że wystepował bezpośrednio przed Beyonce.
Owszem, ale odlicz od tych 2h czas na przygotowanie sceny na występ kolejnego zespołu. Byłem zarówno na Cypress Hill jak i na Basemant Jaxx w zeszłym roku.
Cypress Hill zagrali jakieś 1h 30 min max i Basemant podobnie. To, że ci drudzy mieli slot na 2 h 15 min wynikało z tego, że relatywnie długo trwało przygotowanie sceny do wyjścia Beyonce.
Cypress Hill zagrali jakieś 1h 30 min max i Basemant podobnie. To, że ci drudzy mieli slot na 2 h 15 min wynikało z tego, że relatywnie długo trwało przygotowanie sceny do wyjścia Beyonce.
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Deleted User 2868
Ktoś z forum będzie pierwszego dnia?
- Shedao Shai
- -#Nomad

Ja! Już na 90% będzie to u mnie tylko pierwszy dzień, no chyba że rzucą petardę na jakiś inny. Ale coś nie sądzę 
Już ogłoszony jest cały skład. Nikt nie dojdzie
Ja również pierwszego dnia będę najprawdopodobniej.
Ja również pierwszego dnia będę najprawdopodobniej.
https://www.last.fm/user/kamooo
Podali godziny występów. QOTSA mają 90minut. Dobrze, że odpuściłem bo Florence pokrywa się z Prodigy...
http://orangewarsawfestival.pl/line-up/
http://orangewarsawfestival.pl/line-up/