24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
I po to wymyslili fttb;-)
A jak SLAYER na supporcie to nudzic sie nie bedzie cjoc za plecami istne pieklo bedzie \m/
A jak SLAYER na supporcie to nudzic sie nie bedzie cjoc za plecami istne pieklo bedzie \m/
Słuchajcie, popatrzyłem na mapki stadionowych koncertów w Polsce: Orange Fest, Linkin Park i Maiden - wszędzie nie wygląda to dobrze. Do koncertu LP został miesiąc a biletów jest masa, to samo na każdy z dni OF - 45 dni.
A to dlatego, ze jest za duzo koncertow i za drogie bilety
Też! No i okres - wszystko się nakłada...
ale ludzie co Wy tak się emocjonujecie jakbyście co najmniej organizatorem byli?
Jest koncert - gitara, będziemy się dobrze bawić, a co mnie interesuje ile osób przyjdzie
Jest koncert - gitara, będziemy się dobrze bawić, a co mnie interesuje ile osób przyjdzie
Taka ogólna dygresja...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To o tyle istotne, że od powodzenia tego koncertu zależy termin kolejnej wizyty Maiden w naszym kraju... Vide po klapie Mystic Festival 2005 Maiden odwiedzili nas dopiero 3 lata później - chociaż w 2007 roku zamiast w Ostrawie mogli zagrać koncert w Polsce... A więc jeśli tegoroczna frekwencja na INEA Stadionie będzie zgodna z oczekiwaniami zespołu (wynik na poziomie 25 tys. fanów uważałbym za duży sukces) to możemy być pewni ich powrotu w 2016 roku z trasą albumową - mam nadzieję, że tym razem do hali w Krakowie bądź Gliwicach...Budziol pisze:ale ludzie co Wy tak się emocjonujecie jakbyście co najmniej organizatorem byli?
To właśnie teraz powinni grać w tej hali. 16k i nie byłoby problemu. Ja jednak liczę, że te 23 - 25K się odliczy - co w kontekście wielu uwarunkowań organizacyjnych niniejszego koncertu będzie dobrym wynikiem.
Na fanpages FB związanych z tym wydarzeniem dzień w dzień ktoś chce kupić bilet na płytę! Sprawdzałem userów - nastolatkowie - czyli tak, jak myśleliśmy najmłodsza część publiki wykupiła bilety na płytę. Szkoda, że tak wolno idą sektory na trybunach - ale powoli idą!
Na fanpages FB związanych z tym wydarzeniem dzień w dzień ktoś chce kupić bilet na płytę! Sprawdzałem userów - nastolatkowie - czyli tak, jak myśleliśmy najmłodsza część publiki wykupiła bilety na płytę. Szkoda, że tak wolno idą sektory na trybunach - ale powoli idą!
Dla przypomnienia spojrzałem na ceny z zeszłego roku i tam GC (bez EE) kosztowało tylko 240zł, płyta bodajże 180. Teraz rozstrzał cenowy jest dwa razy większy, nic dziwnego że im płyta schodzi dużo szybciej niż GC... 
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2014 4:25 pm przez Brooce, łącznie zmieniany 1 raz.
A miały być atrakcyjne ceny biletów - dla organizatora, chyba...? 
Może jestem przesadnie optymistyczny, ale ja myślę, że będzie dobrze pod względem frekwencji.
Co do tego jak schodzą na bilety na trybuny - w okolicach mojego miejsca poszło całkiem sporo.
Co do tego jak schodzą na bilety na trybuny - w okolicach mojego miejsca poszło całkiem sporo.
Powoli schodzą. Organizator nastawił się na Wielkopolskę - jak powiedziałem, rezultat około 25k będzie dobrym, zadowalającym wynikiem.
Dobra ok, wiem z czym sie wiaze frekwencja, ale tasowanie sie 20podstron - sprzedalo sie 2345 biletow, nie juz 2346, bedzie sold out, nie jednak 2345 bo krzeslko sie polamalo bedzie klapa, no qwa mac emocje jak przy partii szachow, chyba niektorym w domu sie nudzi;-)WICKER MAN pisze:To o tyle istotne, że od powodzenia tego koncertu zależy termin kolejnej wizyty Maiden w naszym kraju... Vide po klapie Mystic Festival 2005 Maiden odwiedzili nas dopiero 3 lata później - chociaż w 2007 roku zamiast w Ostrawie mogli zagrać koncert w Polsce... A więc jeśli tegoroczna frekwencja na INEA Stadionie będzie zgodna z oczekiwaniami zespołu (wynik na poziomie 25 tys. fanów uważałbym za duży sukces) to możemy być pewni ich powrotu w 2016 roku z trasą albumową - mam nadzieję, że tym razem do hali w Krakowie bądź Gliwicach...Budziol pisze:ale ludzie co Wy tak się emocjonujecie jakbyście co najmniej organizatorem byli?
Budziol pisze:Dobra ok, wiem z czym sie wiaze frekwencja, ale tasowanie sie 20podstron - sprzedalo sie 2345 biletow, nie juz 2346, bedzie sold out, nie jednak 2345 bo krzeslko sie polamalo bedzie klapa, no qwa mac emocje jak przy partii szachow, chyba niektorym w domu sie nudzi;-)WICKER MAN pisze:To o tyle istotne, że od powodzenia tego koncertu zależy termin kolejnej wizyty Maiden w naszym kraju... Vide po klapie Mystic Festival 2005 Maiden odwiedzili nas dopiero 3 lata później - chociaż w 2007 roku zamiast w Ostrawie mogli zagrać koncert w Polsce... A więc jeśli tegoroczna frekwencja na INEA Stadionie będzie zgodna z oczekiwaniami zespołu (wynik na poziomie 25 tys. fanów uważałbym za duży sukces) to możemy być pewni ich powrotu w 2016 roku z trasą albumową - mam nadzieję, że tym razem do hali w Krakowie bądź Gliwicach...Budziol pisze:ale ludzie co Wy tak się emocjonujecie jakbyście co najmniej organizatorem byli?
A Serio to rozumiem burzliwy temat ale fakt rozwijanie go jest troche absurdalne.
ale lepszy taki temat niż żaden..coś się chociaż na forum dzieje 
A jaka to klapa byla w 2005 r , poniewaz jakos nie kojarze . 30 kolek to malo..????
-
Deleted User 1499
Niby nie , ale Stadion Chorzowski świecił pustkami.
Analogiczna sytuacja jak teraz, Mystic nic nie zrobił, żeby tak wielkie show promować!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zdaje się, że było 25-26.000... Jak na 60-tysięczny stadion to owszem, bardzo mało.Frost No pisze:A jaka to klapa byla w 2005 r , poniewaz jakos nie kojarze . 30 kolek to malo..????
-
Deleted User 1499
A organizator nie wyciągnął wniosków i pcha ich na duży stadion , jakby mniejszych nie było.