No ale mimo takiego, a nie innego obiektu to na 60tys chyba nikt o zdrowych zmysłach nie liczył:-DWICKER MAN pisze:Zdaje się, że było 25-26.000... Jak na 60-tysięczny stadion to owszem, bardzo mało.Frost No pisze:A jaka to klapa byla w 2005 r , poniewaz jakos nie kojarze . 30 kolek to malo..????
24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2014 4:30 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć,
podbijam temat bo ostatni mój post nie spotkał się z odzewem - uderzam więc jeszcze raz.
Szukam osób z W-wy bądź okolic wybierających się na koncert, jadę autem (muszę następnego dnia być w robocie) i mogę kogoś zabrać z W-wy, okolic bądź z okolic trasy Warszawa - Poznań. Szczegóły do dogadania.
Zainteresowanych proszę o info.
pzdr
podbijam temat bo ostatni mój post nie spotkał się z odzewem - uderzam więc jeszcze raz.
Szukam osób z W-wy bądź okolic wybierających się na koncert, jadę autem (muszę następnego dnia być w robocie) i mogę kogoś zabrać z W-wy, okolic bądź z okolic trasy Warszawa - Poznań. Szczegóły do dogadania.
Zainteresowanych proszę o info.
pzdr
Mystic podali "około 30 k". Jeszcze mam ten numer - czerwiec 2005 z Dickinsonem na okładce. Miejmy nadzieję, że przekroczymy te 20K - zważywszy iż to ta sama trasa co przed rokiem, kiedy grali u nas dwukrotnie - dobry wynik. W Polsce IM nie przyciągną więcej niż 30k, co i tak jest genialne w stosunku do pozostałych przedstawicieli klasycznego metalu...
W Polsce zdecydowany peak popularności Maiden, to lata 1982 - 1987 - wówczas z wielkim stadionem nie byłoby problemu...
W Polsce zdecydowany peak popularności Maiden, to lata 1982 - 1987 - wówczas z wielkim stadionem nie byłoby problemu...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Rod podał około 25.000 i raczej jemu należy tu ufać.RALF pisze:Mystic podali "około 30 k". Jeszcze mam ten numer - czerwiec 2005 z Dickinsonem na okładce. Miejmy nadzieję, że przekroczymy te 20K - zważywszy iż to ta sama trasa co przed rokiem, kiedy grali u nas dwukrotnie - dobry wynik. W Polsce IM nie przyciągną więcej niż 30k, co i tak jest genialne w stosunku do pozostałych przedstawicieli klasycznego metalu...
Ponoć tak wyglądają plakaty w Poznaniu - cóż, wg mnie taka promocja stadionowego koncertu to bieda... Albo Go-Ahead nie zamówili w porę billboardów, albo koncert zwróci im się przy obecnej sprzedaży i po prostu nie mają parcia na wydawanie więcej kasy na promocję.
http://blognawiedzonego.blogspot.com/20 ... ca-br.html
- Emilio
- -#Lord of the flies

Tak samo są reklamowane koncerty "Turbo" w Poznańskich klubach 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie taka znowu bieda. Tramwaje, ktore mijają to miejsce jadą do jednej z największych dzielnic PoznaniaWICKER MAN pisze:Ponoć tak wyglądają plakaty w Poznaniu - cóż, wg mnie taka promocja stadionowego koncertu to bieda...
W środę widziałem jak zawieszali reklamę na billboardzie przy Rondzie Rataje, gdzie trochę samochodów, autobusów i tramwajów się przewija 
W Łodzi nawet takiej bidy nie ma...
Szkoda gadać! Na taką promocję to te 20k byłoby wręcz powalającym osiągnięciem!
Szkoda gadać! Na taką promocję to te 20k byłoby wręcz powalającym osiągnięciem!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Marudzicie jak zwykle. Po pierwszym gigu okaże się, że zagrali ID i reszta biletów pójdzie jak ciepłe buły. Ludzie czekają na set, bo zwyczajnie nie chce im się oglądać tego samego po roku czasu za tyle hajsu. Ja tam pojadę nawet na ten sam gig, ale zapaleńców jest mało. Wiele ludzi woli jednak jakiś fest zaliczyć jeżeli byli rok temu, a nie są fanatykami IM.
Też racja. Ja również prędzej pojechałbym na koncert podczas którego zaprezentują jakiś odnowiony set.
Ralf, znowu? W jeden dzień wydaje Ci się, że będzie dobra frekwencja, w inny że zła, następnie znowu że dobra. Wiem, że sezon ogórkowy na forum i że emocje, bo w końcu koncert Maiden w Polsce, ale wrzuć na luzRALF pisze: Szkoda gadać! Na taką promocję to te 20k byłoby wręcz powalającym osiągnięciem!
A tak swoją drogą, to wydaje mi się, że chyba trochę przeceniacie rolę tego typu reklam. Nie mówię, że to nie ma żadnego wpływu, bo oczywiście ma, ale ludzie zainteresowani tematem raczej wiedzą że koncert będzie. Zwłaszcza że koncert ogłosili w lutym (chyba) więc od lutego do prawie końca czerwca jest sporo czasu i ludzie zdążą/zdążyli się dowiedzieć.
- Saimon1995
- -#Moderator

Mam podobne zdanie. Jeśli ktoś ich lubi i się interesuje to od dawna wie, że w czerwcu zagrają w naszym kraju. A jak nawet nie wie to dobrzy kumple przekażą radosną informację. Reklama nie jest jakaś specjalna, ale też nie oczekujmy, że zobaczymy w każdym mieście wielkie billboardy w centralnych miejscach. Z tą frekwencją nie ma się co - tak naprawdę - martwić. Nie powinno być wstydu. Stadion świecić pustkami na pewno nie będzie. Do koncertu jeszcze trochę czasu, a za 3 tygodnie panowie zaczynają trasę i jak zmienią set - oby! - i z pewnością osoby, które nie są do końca przekonane czy wydawać kolejne stówy na koncert, który tak naprawdę widzieli w zeszłym roku, zakupią swoje wejściówki.Dejavu pisze: A tak swoją drogą, to wydaje mi się, że chyba trochę przeceniacie rolę tego typu reklam. Nie mówię, że to nie ma żadnego wpływu, bo oczywiście ma, ale ludzie zainteresowani tematem raczej wiedzą że koncert będzie. Zwłaszcza że koncert ogłosili w lutym (chyba) więc od lutego do prawie końca czerwca jest sporo czasu i ludzie zdążą/zdążyli się dowiedzieć.
Ralf nie przesadzaj . Mieszkam w centrum Poznania i w cholerę billboardów i plakatów w tramwajach i na najwiekszych rondach, widzę z auta praktycznie co dwie ulice . Bardzo demonizujecie.
Tutaj billboard ktory z mieszkania nawet widzę . Największe rondo w Poznaniu praktycznie . Nie jest zle, bedzie spokojnie 25 k
Dzięki za foty. Tyle tylko, że sam Poznań nie wystarczy... Dobraaa, ja też liczę na to że 25 K się odliczy.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

W Wawie też się już plakaty stopniowo pojawiają przy bardziej ruchliwych ulicach. A na wyświetlaczach w tramwajach to ja reklamę koncertu widuję już ze dwa miesiące.
Dwa tygodnie temu wisiały sobie na płocie zasłaniającym plac budowy metra wzdłuż Świętokrzyskiej. Wśród dziesiątek innych aktualnych lub starych i obdartych (w większościDeJMIeN Wielki pisze:W Wawie też się już plakaty stopniowo pojawiają przy bardziej ruchliwych ulicach.
M.
Macie rację , że reklama na plakatach na płocie urąga takiemu wydarzeniu jak koncert na stadionie legendy metalu. Wygląda to jak reklama koncertu w jakimś pubie albo albo marnym klubie .
Ja żałuje , że nie ma choćby krótkiego spotu w tv albo na YT , no ale organizator znów liczy kasę... niestety ... żeby się potem nie zdziwili tylko, że nie będzie sold out...
Ja żałuje , że nie ma choćby krótkiego spotu w tv albo na YT , no ale organizator znów liczy kasę... niestety ... żeby się potem nie zdziwili tylko, że nie będzie sold out...
Who motivates the motivator
-
Deleted User 5490
Wchodzę na forum nie za często ale kiedy się loguję oczekuję jakichś konkretów. Zamiast tego jak zwykle widzę jęczenie starej baby przed przekwitem o nasileniu zależnym od fazy cyklu miesięcznego.
Znów- będzie sold out, nie będzie, w 2005 roku 25 tysięcy to za mało, reklama do dupy, nie ma plakatów, płot niegodny plakatu....
Jeeezu....
Ten wieśniak Wojewódzki powinien wejść na to forum i poczytać. Miałby potwierdzenie dla swojej tezy, że heavy metal to wiocha.
Wiocha pełna męskich starych bab.
Zamiast się cieszyć, że jest koncert to widzę jakieś prykanie o plakatach.
Znów- będzie sold out, nie będzie, w 2005 roku 25 tysięcy to za mało, reklama do dupy, nie ma plakatów, płot niegodny plakatu....
Jeeezu....
Ten wieśniak Wojewódzki powinien wejść na to forum i poczytać. Miałby potwierdzenie dla swojej tezy, że heavy metal to wiocha.
Wiocha pełna męskich starych bab.
Zamiast się cieszyć, że jest koncert to widzę jakieś prykanie o plakatach.
-
Deleted User 4783
Pierre, po prostu nie dogodzisz
pisałem jakiś czas temu, że zamiast biadolić powinniśmy się cieszyć i to potrójnie, że po dwóch wyprzedanych gigach w zeszłym roku przyjeżdżają po raz trzeci w tak krótkim czasie. Ale niektórzy mają niedosyt, że plakat za mały, że reklama za cicha... kto miał wiedzieć o koncercie, wie od 14 lutego. A reszta mnie nie obchodzi. Zespół wie, że Polska to nie Brazylia, i że nie zapełnią stadionu na 200 000 luda, a wracają i za to im chwała
a wszyscy, którzy nie mają co robić i rozwijają temat na 20-30 stron gadaniny o huzarze i d... Maryni, cóż... idźcie pobiegać, znajdźcie sobie jakieś zajęcie albo pracę. Bo takie pierd... nic nie daje, a i koncertu nie przyspiesza.
Jakby za każdy bezsensowny post w tym temacie odejmował się jeden dzień z wyczekiwania na koncert, to bylibyśmy już po nim.
Jakby za każdy bezsensowny post w tym temacie odejmował się jeden dzień z wyczekiwania na koncert, to bylibyśmy już po nim.