Setlista Maiden England World Tour 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014
I takie podejście koleżanki mi się podoba
To będzie moja pierwsza trasa na której nie usłyszę na żywo żadnego nowego utworu, ale i tak mam już ciary 
Te oczekiwanie, odliczanie dni do koncertu...Coś wspaniałego.
Po to się idzie w końcu tam idzie, żeby dobrze się bawić i mieć ciary.
A na drugi dzień leczyć gardło cholinexem
Setlista nie jest zła, tyle, że nie odbiega od zeszłorocznej i dlatego wiele osób ma o to żal, że tak mało zmienili. Trzeba się cieszyć jednak, że w ogóle do nas przyjadą, bo mało kto uwierzyłby rok temu, że za niespełna 12 miesięcy znowu do Polski zawitają! 
To będzie mój 3 raz na Maidenach i nie rozumiem za bardzo narzekań ludzi na setlisty itp jak również podniecania się takiego setami. Może już za stary jestem
ale dziecinne to jest żeby pisać ileś tam postów o setliście....
Cieszmy się że są znowu w Polsce bo do najmłodszych już nie należą
Byle do 24.06
Byle do 24.06
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Człowiek niby narzeka, że tylko trzy zmiany w secie, ale gdyby Panowie wsadzili powiedzmy Infinite Dreams, Powerslave i Children Of The Damned, to raczej byłoby ogólne szaleństwo! A tak mamy 100% zmian na gorsze...
Najgorszy set "historyczny" zdecydowanie. Słowo historyczny celowo wsadzone w cudzysłów, bo z trasą Maiden England naprawdę nie ma to już zbyt wiele wspólnego...
Przykro patrzeć co ci panowie wyrabiają...
Najgorszy set "historyczny" zdecydowanie. Słowo historyczny celowo wsadzone w cudzysłów, bo z trasą Maiden England naprawdę nie ma to już zbyt wiele wspólnego...
Wratchild o niebo lepszy od jasnowidza - przynajmniej w moim odczuciu.
Revelations? genialny
Sanctuary? nuudaa
brak halloweed ? no szkoda olbrzymia niestety
koncert Iron Maiden? jak się dowiedziałem, już szósty raz Ich zobaczę - musiałem zwalić konia
i kupic GC 
Revelations? genialny
Sanctuary? nuudaa
brak halloweed ? no szkoda olbrzymia niestety
koncert Iron Maiden? jak się dowiedziałem, już szósty raz Ich zobaczę - musiałem zwalić konia
Lepszy od Jasnowidza? Tyle, że ten drugi pochodzi z płyty której dotyczy ta trasa, więc wyrzucenie go jest jakimś nieporozumieniem. Może Panowie z IM zapomnieli, że The Clairvoyant jest z Siódmego Syna?
Revelations - zmiana ok. Ale dwie pozostałe to porażka.
Następna setlista trasy składać się będzie tylko i wyłącznie z klasyków granych po dwa czy trzy razy na koncert. Zero inwencji.
Jak im się nie znudzi granie codziennie albo co kilka dni dokładnie tego samego zestawu utwórów? Mało tego, nawet gesty, "gagi", bieganie na scenie jest takie samo. Jak wczoraj zobaczyłem zdjęcie na maidenrevelation z Troopera na którym Bruce nakrywa Janicka flagą to zdębiałem - dokładnie te same gesty co rok temu. Jota w jotę.
Piszcie co chcecie ale ja nie widzę u nich oznak radości z występów, radości z przebywania z fanami.
Revelations - zmiana ok. Ale dwie pozostałe to porażka.
Następna setlista trasy składać się będzie tylko i wyłącznie z klasyków granych po dwa czy trzy razy na koncert. Zero inwencji.
Jak im się nie znudzi granie codziennie albo co kilka dni dokładnie tego samego zestawu utwórów? Mało tego, nawet gesty, "gagi", bieganie na scenie jest takie samo. Jak wczoraj zobaczyłem zdjęcie na maidenrevelation z Troopera na którym Bruce nakrywa Janicka flagą to zdębiałem - dokładnie te same gesty co rok temu. Jota w jotę.
Piszcie co chcecie ale ja nie widzę u nich oznak radości z występów, radości z przebywania z fanami.
No byłoby szaleństwo, byłoby...ale nie będzieMr.Hankey pisze:Człowiek niby narzeka, że tylko trzy zmiany w secie, ale gdyby Panowie wsadzili powiedzmy Infinite Dreams, Powerslave i Children Of The Damned, to raczej byłoby ogólne szaleństwo! A tak mamy 100% zmian na gorsze...![]()
miałam podobnieetoo pisze: koncert Iron Maiden? jak się dowiedziałem, już szósty raz Ich zobaczę - musiałem zwalić koniai kupic GC
wszystko pięknie ładnie jedynie mnie rozpierdziela słuchanie poraz nasty RTTH.....Bede na Maiden po raz dwunasty i chyba za każdym razem chłopaki grali tego koncertowego gniota...
Akurat to jest jeden z najlepszych kawałków liveqracoss pisze:wszystko pięknie ładnie jedynie mnie rozpierdziela słuchanie poraz nasty RTTH.....Bede na Maiden po raz dwunasty i chyba za każdym razem chłopaki grali tego koncertowego gniota...
Nie spodziewałem się rewelacji, ale nie spodziewałem się tez takiej klapy
Żeby set był gorszą wersją tego sprzed roku... Nie mam absolutnie żadnych emocji odnośnie tego koncertu, może tylko to, że w Poznaniu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zgadzam się w 100%. Nie lubię tego kawałka, dla mnie mogliby go w ogóle nie grać i właśnie RttH zastąpić na przykład Sanctuary (jeśli już tak bardzo uparli się żeby ten numer wstawiać).qracoss pisze:wszystko pięknie ładnie jedynie mnie rozpierdziela słuchanie poraz nasty RTTH.....Bede na Maiden po raz dwunasty i chyba za każdym razem chłopaki grali tego koncertowego gniota...
To prawdair0nka94 pisze:Trzeba się cieszyć jednak, że w ogóle do nas przyjadą, bo mało kto uwierzyłby rok temu, że za niespełna 12 miesięcy znowu do Polski zawitają!
Mnie na bis najbardziej podobało się HBTN.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja mialem nadzieje ze po Moonchild pojada Killersem , kosztem Can i play i Run to the hills zagraja To tame a land a koncert zakoncza tak popularnym Only the good die youg .
A szkoda, że nie wpadli na pomysł żeby odegrać po prostu set z Maiden England '88... Byłoby źle? Ale Harris nie ma widocznie jaj, żeby tak zrobić. Nic by nie stracił, ale oczywiście jak można nie zagrać 2 minutes czy troopera? Następnych tras "historycznych" niech już nie robią, bo to będzie już zupełnie porażka, niech lepiej grają już sobie te nowe kawałki, widzę, że to ich bardziej bawi i nakręca.

-
Deleted User 2259
Po moim trupie,całe szczęście,że w 2005 olali ten ''szlagier'' i miałem przyjemność uczestniczyć 2 razy bez tego oklepanego kawałka.ir0nka94 pisze:z nas by chciał słuchać na okrągło przez 2 godziny Fear Of The Dark nawet27 dni!
SzczęściarzInvader pisze:Po moim trupie,całe szczęście,że w 2005 olali ten ''szlagier'' i miałem przyjemność uczestniczyć 2 razy bez tego oklepanego kawałka.ir0nka94 pisze:z nas by chciał słuchać na okrągło przez 2 godziny Fear Of The Dark nawet27 dni!
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Dali by TAKI set jaki grali podczas nagrywanego "Maiden England" i nikt by im nie miał niczego za złe, bo to w końcu trasa MAIDEN ENGLAND. Z resztą zła???widman pisze:A szkoda, że nie wpadli na pomysł żeby odegrać po prostu set z Maiden England '88... Byłoby źle? Ale Harris nie ma widocznie jaj, żeby tak zrobić. Nic by nie stracił, ale oczywiście jak można nie zagrać 2 minutes czy troopera? Następnych tras "historycznych" niech już nie robią, bo to będzie już zupełnie porażka, niech lepiej grają już sobie te nowe kawałki, widzę, że to ich bardziej bawi i nakręca.
1. Moonchild
2. The Evil That Men Do
3. The Prisoner
4. Still Life
5. Die With Your Boots On
6. Infinite Dreams
7. Killers
8. Can I Play With Madness
9. Heaven Can Wait
10. Wasted Years
11. The Clairvoyant
12. Seventh Son Of A Seventh Son
13. The Number Of The Beast
14. Hallowed Be Thy Name
15. Iron Maiden
16. Run To The Hills
17. Running Free
18. Sanctuary
Ja na całe szczęście też. Od razu taki gig trochę innego wymiaru nabieraInvader pisze:Po moim trupie,całe szczęście,że w 2005 olali ten ''szlagier'' i miałem przyjemność uczestniczyć 2 razy bez tego oklepanego kawałka.ir0nka94 pisze:z nas by chciał słuchać na okrągło przez 2 godziny Fear Of The Dark nawet27 dni!
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Wydaje mi się, że tu nie chodzi o podniecanie się setlistą dla samej setlisty, a raczej o stosunek fan - artysta (klient - sprzedawca). Becelując w zeszłym roku kilka stówek (łącznie z dojazdamii i etc.) na dwa polskie gigi, tym razem chciałbym zostać czymś mile zaskoczony, żeby dać się namówić po raz trzeci. A tu co... jest zaskoczenie ale in minus. Panowie aRTYŚCI wyprali się już chyba nawet z wtórnego autoartyzmu. Dlatego ja nie jadę. Nie chcę czuć się jak wspomniany wyżej klient, powiedzmy na to sieci kablowej, który za grubą kasę dostaje 3 sezon te same powtórki i jeszcze udaje przed samym sobą, że na to własnie czekał.Tomasus pisze:To będzie mój 3 raz na Maidenach i nie rozumiem za bardzo narzekań ludzi na setlisty itp jak również podniecania się takiego setami. Może już za stary jestemale dziecinne to jest żeby pisać ileś tam postów o setliście....
Byle do 24.06
Byłem za każdym razem na Maiden w Polsce od 1998 roku ale tym razem pasuję. Wybieram listopadowy gig SAXON. Biff i spółka w porównaniu do ekipy Harrisa nie wyzuli się jeszcze do granic bólu ze spontaniczności i wiedzą jak dać dobre, żywiołowe metalowe show.
No fakt, na Saxon też chętnie pojadę 3 raz, naprawdę żywioł i energia no i zmiany w setliście na porządku dziennym!!!