Setlista Maiden England World Tour 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour 2014
Szkoda, że ostatnia. Ciągle liczyłem (chociaż fakt, nie wierzyłem w to zbytnio) na to, że zrobią coś związanego z latami 90. Clansman albo Sign of the Cross na żywo to byłoby coś. Nie mówiąc już o niektórych innych perełkach z ery Blaze'a.
Czyli trasa z nową płytą, a później pożegnalna zapewne.
Czyli trasa z nową płytą, a później pożegnalna zapewne.
Prawdopodobnie - tak...
Pamiętam owacyjną reakcję publiczności na wieść o tym, że Rumunom dobrze idzie z Anglikami - Bruce, podając ze sceny wynik, chyba nie spodziewał się takiej reakcji i "odegrał" wówczas fochagumbyy pisze:Pamiętam coś ze Spodka, że koncert był w czasie meczu i była o tym mowa ze sceny.qracoss pisze:nie pamietam ktory to byl koncert w Katowicach czy Warszawie ale podczas trasy Metal 2000 Anglia odpadla z mistrzostw europy przegrywajac z Rumunamiz tego co pamietam set jakios okrojony nie byl
M.
eee tam trasa pożegnalna.... Myślicie, że jeszcze 2 trasy i koniec IM? w życiu. Ozzy, ACDC, Rolling Stones Judas Priest - starsze zespoły a jakoś cały czas grają. I ponadto zespoły te wyniszczone alkoholem i narkotykami a IM? samo zdrowie !
Pamiętam wywiad z Harrisem jak mówił, że nie wyobraża sobie aby po sześćdziesiątce biegał po scenie bo wtedy byłby parodią samego siebie. To był wywiad sprzed 10 lat
Jestem ciekawy jak teraz się na to zapatruje 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Harris od 30-tu lat ma cały czas... 30 lat 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ja bym chciał żeby pokombinowali coś z latami 90tymi, ale żeby kładli nacisk na "No Prayer For The Dying", bo podczas tej trasy w Polsce niestety nie byli, a żadna mi frajda usłyszeć najbardziej oklepanego "Bring Your Daughter.... To The Slaughter". "Run Silent Run Deep", "The Assassin", "Fates Warning", "Public Enema Number One" to by było dopiero coś! Choć znając życie jeżeli doszłoby do czegoś takiego odklepali by "Holy Smoke", "Tailgunner" i "Bring Your Daughter ..." właśnieDejavu pisze:Szkoda, że ostatnia. Ciągle liczyłem (chociaż fakt, nie wierzyłem w to zbytnio) na to, że zrobią coś związanego z latami 90. Clansman albo Sign of the Cross na żywo to byłoby coś.
Z resztą.... i tak już po herbacie....
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Mnie interesuje najbardziej X Factor, chętnie usłyszałbym set złożony z relatywnie nowych kawałków.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie zdziwiłbym się, gdyby trochę inaczej w tym momencie na to patrzył. Inaczej się pewne rzeczy mówi z dłuższej perspektywy czasu, a inaczej kiedy to dotyczy najbliższych latEmilio pisze: Jestem ciekawy jak teraz się na to zapatruje
Jeśli chodzi o formę i tym podobne sprawy, to moim zdaniem dadzą radę. Moim zdaniem to nie jest kwestia tego czy mają siły, a tego, czy im się chce. Bo jak tak patrzę na te setlisty to mam wrażenie że już coraz mniej.
Chociaż z drugiej strony równie dobrze już teraz mogliby tych tras nie grać.
W każdym razie jeśli by mieli zakończyć karierę to sądzę, że z braku chęci, a nie z braku sił.
Ano był, ale byłem wtedy w takim wieku, że nie słuchałem praktycznie niczegoLukaSieka pisze:"The Clansman" i "Sign Of The Cross" był w Katowicach, trzeba było jechać
Co do tych numerów które wymieniłeś - świetny byłby set z tymi kawałkami, zwłaszcza Public Enema i Fates Warning. Do tego jakieś numery z X Factor i może coś z XI (np. Futureal na start) i byłby set marzeń jeśli chodzi o lata 90.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na żywo z Sofii - również brak "Wrathchild" w setliście, a więc Panowie po prostu skrócili set o te 3 minuty... 
To słabo. Ciekawe czy szybciej skończą gig, czy będzie 3 minuty więcej gadania Bruce'a i odpoczynku dla zespołu. Tak czy inaczej - kiepsko.
Co za nygusy, no... 
Chyba sobie żartują :/... A czekałem na nią tak samo jak na Revelations...
ależ żenadna robi się już na maxa ta odsłona trasy
- niech kończą, dają nową płytę i wtedy wrócą z odświeżoną setlistą
Ale żenada, a tak czułem co zresztą pisałem kilka postów wcześniej. Panie Harris i spółka, kończcie, wstydu oszczędźcie bo to już na parodię zakrawa... Dobrze, że po kosztach ten koncert w życiu bym za to nie dał tych 3 batów na GC.WICKER MAN pisze:Na żywo z Sofii - również brak "Wrathchild" w setliście, a więc Panowie po prostu skrócili set o te 3 minuty...
Prawda! Już czas na NOWY ALBUM!!!
Skoro im się nie chce grać, a widocznie nie chce skoro nie dość, że nie grają właściwie niczego nowego na kolejnej już odnodze trasy to jeszcze skracają set... to po cholerę te koncerty? A zapomniałem, dla kasy
Sorry, ale to już totalne odcinanie kuponów. Jeżdżenie na większą ilość koncertów w takim wypadku uważam za MEGA masochizm.
Jednego to mnie jednak nauczyło. NIGDY NIE NARZEKAJ na setliste iron maiden nawet kiedy widzisz, że jest słaba, bo może zmienić się na jeszcze gorszą.

Jednego to mnie jednak nauczyło. NIGDY NIE NARZEKAJ na setliste iron maiden nawet kiedy widzisz, że jest słaba, bo może zmienić się na jeszcze gorszą.
Właśnie, więc lepiej się zamknijmy, bo zdecydują się wywalić Seventh SonaEmilio pisze: Jednego to mnie jednak nauczyło. NIGDY NIE NARZEKAJ na setliste iron maiden nawet kiedy widzisz, że jest słaba, bo może zmienić się na jeszcze gorszą.![]()
![]()
Ja ciągle jestem ciekaw czy wywalenie tego kawałka przełożyło się na to, że Bruce więcej gadał albo przedstawił zespół, czy po prostu sobie poszli szybciej.
Tutaj nie ma się czego doszukiwać, bo nie ma w tym żadnej głębszej myśli. Po prostu koncert jest o te 3 minuty krótszy i tyle. Nie wywalili tego kawałka żeby Bronek mógł se więcej pogadać czy coś, tylko żeby skrócić koncert.Dejavu pisze:Ja ciągle jestem ciekaw czy wywalenie tego kawałka przełożyło się na to, że Bruce więcej gadał albo przedstawił zespół, czy po prostu sobie poszli szybciej.
-
Deleted User 2259
Przypominam,że po koncercie zawsze czekają na nich kanapki z tuńczykiemEmilio pisze:tylko żeby skrócić koncert.