Zgadzam się w obu kwestiach, a najlepsze jest to, że to co napisał Mr. M po ostatnim przecinku, spokojnie można by napisać w trybie oznajmującym i bez odmiany słowa 'musieć'.Mr. M pisze:Gdyby co rok zmieniali set i grali większość "rarytasów" z lat '80 i z kolejnych lat niegrane kawałki, to jak dla mnie nie musieliby już nic nowego nagrywać...Mr.Hankey pisze:Może panowie doszli po prostu do wniosku, że jeśli mają wydać coś na poziomie ostatniej płyty, to po prostu lepiej jak nie wydadzą nic...
Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Rattlehead
- -#Invader

Re: Nowy album w 2015
http://metalhammer.teamrock.com/news/20 ... lasto-2015
Jesli to prawda to jednak w 2015 nie odpuszczaja Europy, ME part4?;-)
Czy bestof z jednym nowym kawalkiem? Bo nowa plyta jak ich znam jak zawsze we IX:-)
Jesli to prawda to jednak w 2015 nie odpuszczaja Europy, ME part4?;-)
Czy bestof z jednym nowym kawalkiem? Bo nowa plyta jak ich znam jak zawsze we IX:-)
Przecież ze 2 tygodnie temu Bronek wylewał wiadra pomyj na Glastonbury 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Powinien się raczej przymknąć i mnie nie zadziwi jeśli tam zagrają, bo Meta przecież pokazała że można...
A mnie zdziwi biorąc pod uwagę wypowiedzi Bronka. Moim zdaniem plotka.
-
Drake
Zapłacą mu ile chce, to zagra wszędzieEmilio pisze:Przecież ze 2 tygodnie temu Bronek wylewał wiadra pomyj na Glastonbury
Zrodlo dosc wiarygodne MH
LOL, byłoby zabawnie. Może tym razem to jednorazowy występ, bo ileż można męczyć Maiden England....
Co do nowego albumu, to ja myślę, że Ironi nas zaskoczą. Udowodnili już, że potrafią. Spodziewam się powrotu do krótszych, klasycznych kompozycji i płyty na wzór Brave New World.
ECH TA MŁODOŚĆ, UFNA I NAIWNATruskawa pisze:Co do nowego albumu, to ja myślę, że Ironi nas zaskoczą. Udowodnili już, że potrafią. Spodziewam się powrotu do krótszych, klasycznych kompozycji i płyty na wzór Brave New World.
Aczkolwiek dla nas BNW to raczej degeneracja niż wzór czegokolwiek
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Saimon1995
- -#Moderator

Też chciałbym w to wierzyć, ale pewnie czeka nas przerabianie patentów znanych z ostatnich trzech albumów. No chyba, że Stefek da dojść do głosu Adrianowi, który pomysły ciekawe zapewne ma (vide Primal Rock Rebellion).Truskawa pisze:Co do nowego albumu, to ja myślę, że Ironi nas zaskoczą. Udowodnili już, że potrafią. Spodziewam się powrotu do krótszych, klasycznych kompozycji i płyty na wzór Brave New World.
Co do Glastonbury. Po koncercie Mety (podobno większość nie chciała, a oglądałem stream'a i ludziska się bawili jak nigdy i każdy refren odśpiewany został
Aj, żebyście się nie zdziwili.
A dla mnie Brave New World ustępuje jedynie Siódmemu Synowi.
A dla mnie Brave New World ustępuje jedynie Siódmemu Synowi.
W tym roku, Maiden naprawdę wypada świetnie na żywo. Widocznie krótsza trasa i więcej kilkudniowych odstępów miedzy gigami dobrze robi muzykom.
Z ręką na sercu można przyznać, że jeśli chodzi o występy na żywo - to nie jest to jeszcze równia pochyla w dół
Co do 2015 - obstawiam tylko Amerykę Płn. jak w 2012. Gdyby zrobili coś na kształt roku 2010 (duża trasa po Ameryce plus kilka festiwali w Europie) - byłbym totalnie, pozytywnie zaskoczony. O ile w przypadku koncertów halowych można mówić śmiało o "wysyceniu" rynku gigami ME w Europie, o tyle w przypadku festiwali jak Soni czy RaR - IM zawsze będzie motorkiem sukcesu.
Z ręką na sercu można przyznać, że jeśli chodzi o występy na żywo - to nie jest to jeszcze równia pochyla w dół
Co do 2015 - obstawiam tylko Amerykę Płn. jak w 2012. Gdyby zrobili coś na kształt roku 2010 (duża trasa po Ameryce plus kilka festiwali w Europie) - byłbym totalnie, pozytywnie zaskoczony. O ile w przypadku koncertów halowych można mówić śmiało o "wysyceniu" rynku gigami ME w Europie, o tyle w przypadku festiwali jak Soni czy RaR - IM zawsze będzie motorkiem sukcesu.
-
Deleted User 5490
Prędzej spodziewałbym się kolejnego 80 minutowego albumu z tą różnicą, że wypełni go jeden utwór z 10 minutowym intrem i będący streszczeniem starotestamentowych Lamentacji Jeremiasza gdzie 20 dwudziestowierszowych zwrotek będzie śpiewanych szesnastozgłoskowcem a refreny będą składały się z 3 słów powtarzanych po 10 razy. Bruce na użytek tego albumu podszlifuje język starohebrajski i będziemy mieli do czynienia z dziełem na miarę The X Factor.krusejder pisze:ECH TA MŁODOŚĆ, UFNA I NAIWNATruskawa pisze:Co do nowego albumu, to ja myślę, że Ironi nas zaskoczą. Udowodnili już, że potrafią. Spodziewam się powrotu do krótszych, klasycznych kompozycji i płyty na wzór Brave New World.))
Aczkolwiek dla nas BNW to raczej degeneracja niż wzór czegokolwiek
Amen.
I tak by nie przebiło słynnego: "Don't you think I'm a saviorPierre Dolinski pisze:a refreny będą składały się z 3 słów powtarzanych po 10 razy
Don't you think I could save you
Don't you think I could save your life!"
Ja tam się przyzwyczaiłem do stylu muzycznego z AMOLAD i TFF, więc kontynuacja tego tropu mi odpowiada
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A jeszcze co do przyszłych tras. Często twierdzicie, że nie będzie historycznej z lat 90. Wasze przypuszczenia, czy któryś z panów oficjalnie to powiedział? Ja mam na nią nadal nadzieję 
HolyDiver - niestety, ale na którymś koncercie w maju Bruce mówił, że jest to ostatnia trasa historyczna. Też miałem dużą nadzieję na trasę związaną z latami dziewięćdziesiątymi, ciągle liczyłem, że te wszystkie opinie, że takiej trasy nie będzie są przesadzone i może jednak zrobią coś takiego, ale skoro Bruce już mówił, to szans raczej nie ma. Bardzo szkoda, nagrali tyle świetnych kawałków w tamtych latach. Warto byłoby przypomnieć o nich i pokazać poprzez taką trasę, że lata 90 wcale nie były jakąś czarną dziurą w ich twórczości.
Co do nowego albumu - jeśli będzie stylową i brzmieniową kontynuacją kierunku z TFF, to będę bardzo zadowolony. Liczę na dużo długich kawałków, dużo pomysłów Adriana i jedną perełkę od Dave'a
Co do nowego albumu - jeśli będzie stylową i brzmieniową kontynuacją kierunku z TFF, to będę bardzo zadowolony. Liczę na dużo długich kawałków, dużo pomysłów Adriana i jedną perełkę od Dave'a
wydaje sie legitymacyjneWICKER MAN pisze:październik-listopad 2014 - komponowanie
styczeń-marzec 2015 - studio
kwiecień-maj 2015 - mastering
czerwiec-sierpień 2015 - trasa po USA i Kanadzie - 1-2 nowe kawałki, kilka z ostatnich płyt + best of
sierpień/wrzesień 2015 - premiera albumu
listopad/grudzień 2015 - trasa halowa po UK (taki był początkowy plan po wydaniu TFF)
I kwartał 2016 - trasa po Ameryce Płd, Azji i Australii
lato 2016 - Europa
już nie mam tu najwięcej postów

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Raczej nie wyobrażam sobie Maiden na Glastonbury w 2015 - zwłaszcza, że w przyszłym roku będą koncertować z nowym materiałem i wszystko wskazuje na to, że ominą Europę (max liczyłbym na 10-12 koncertów jak w 2007 czy 2010)... Nie sądzę, żeby organizatorzy zgodzili się na występ IM z setem innym niż "best of"... Idealną okazją byłaby właśnia trasa Maiden England, a więc chyba Eavis rozpoczął ewentualne starania o występ IM nieco za późno.
Obstawiałbym, iż "metalowym" headlinerem Glastonbury w 2015 będzie AC/DC, których muzyka na pewno bardziej pasuje na mainstreamowy festiwal aniżeli Maiden...
Obstawiałbym, iż "metalowym" headlinerem Glastonbury w 2015 będzie AC/DC, których muzyka na pewno bardziej pasuje na mainstreamowy festiwal aniżeli Maiden...
Mnie w sumie najbardziej zastanawia wygląd nowej okładki
, czy będzie to dalej coś podobnego do brzydactwa z TFF czy coś bardziej przyjemnego
.