Pojawiają się takie spekulacje w brytyjskiej prasie, podobno poparte przeciekami.WICKER MAN pisze:Obstawiałbym, iż "metalowym" headlinerem Glastonbury w 2015 będzie AC/DC, których muzyka na pewno bardziej pasuje na mainstreamowy festiwal aniżeli Maiden...
Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Nowy album w 2015
Miejmy nadzieje, że był tak wtedy tak samo szczery jak mówiąc, że Maiden nie zagra na Glasto.Dejavu pisze: niestety, ale na którymś koncercie w maju Bruce mówił, że jest to ostatnia trasa historyczna
W słowa muzyków wierzę tak samo jak w słowa polityków. Zawsze mogą pojawić się "nieprzewidziane okoliczności" $$$$$$$Slaug pisze:Miejmy nadzieje, że był tak wtedy tak samo szczery jak mówiąc, że Maiden nie zagra na Glasto.Dejavu pisze: niestety, ale na którymś koncercie w maju Bruce mówił, że jest to ostatnia trasa historyczna![]()
Mam nadzieje jednak, że to już naprawdę finał rozgrzebywania minionych czasów. Fajna inicjatywa ale wystarczy. Chłopaki mogliby jeszcze wypuścić dvd na wzór flight 666, czyli z każdego kraju po jednym kawałku aby wszyscy mieli fajną pamiątkę.
Generalnie jednak, czas wejść do studia i nagrać nowy materiał. To już naprawdę najwyższa pora.
A mi coś mówi, że przyszłoroczna trasa będzie czymś na wzór koncertów z 2010 roku... 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To byłoby najlepsze możliwe rozwiązanie.RALF pisze:A mi coś mówi, że przyszłoroczna trasa będzie czymś na wzór koncertów z 2010 roku...
No i jeszcze w tym roku mogą rzucić na "żer" DVD/CD koncertowe upamiętniające trasę ME.

Oby, oby. Mogliby też z Polski jakieś nagranie wcisnąćRALF pisze:No i jeszcze w tym roku mogą rzucić na "żer" DVD/CD koncertowe upamiętniające trasę ME.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dziwne, że nie zrobili tego przy okazji tegorocznej trasy - zawsze podkręciłoby to nieco sprzedaż tego wydawnictwa.RALF pisze:No i jeszcze w tym roku mogą rzucić na "żer" DVD/CD koncertowe upamiętniające trasę ME.
W 2005 oraz 2009 DVD i CD wyszły po trasie... Podkręcić mogą ewentualne seansy kinowe czy inne prezentacje.
Oby wydali takie DVD, bo grają te stare kawałki fenomenalnie. A swoją drogą to na taki seans kinowy bardzo chętnie bym się przeszedł.
Nie tylko ty, i oni o tym wiedząDejavu pisze:. A swoją drogą to na taki seans kinowy bardzo chętnie bym się przeszedł.
Ciekawe jaką popularnością cieszyłby się taki seans
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Akurat projekcje Flight 666 okazały się sukcesem. Z tym, że film był puszczony jednorazowo, a nie wszedł na stałe do repertuaru kin, jak to próbowano zrobić z TTN... Umówmy się zresztą, że zwykły koncert 3D Mety sprzedałby się o wiele lepiej aniżeli próba jego sfabularyzowania...Michał pisze:Nie tylko ty, i oni o tym wiedząDejavu pisze:. A swoją drogą to na taki seans kinowy bardzo chętnie bym się przeszedł.![]()
Ciekawe jaką popularnością cieszyłby się taki seans.... Obstawiam, że niewielką. I mogłaby to być klapa tak jak film "Metallica: Through The Never"
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Jak wypuszczą DVD to ciekawe z jaką setlistą 
tymczasem trasa MAIDEN ENGLAND part 3 została zakończona. Może ktoś jakąś relację zapoda z UK?
Oby już w 2015 nie było ME part4
Oby już w 2015 nie było ME part4
Cytat z Instagrama... Wychodzi na to, że ME to sprawa zamknięta.Thank you so much everybody! now is Maiden England Tour over and now you need to keep your eyes and ears open to see what happen in the next chapter......
Sam Bruce w Knebworth powiedział, że to jest ostatni gig z ''trzy'' letniej trasy. Sam koncert spoko, jak dla mnie porównywalny z tym w Poznaniu. Choć może mam mylny obraz, bo bylem dużo dalej od sceny. Myślałem tylko, że jak grają u siebie i że ostatni koncert to będzie coś extra podczas samego występu, a nie zauważyłem
Nagłośnienie też nie powalało; kolejnego dnia Metallica brzmiała lepiej jak dla mnie i grała ponad 2 godziny
, a ironi standardowo. Nie żebym narzekał, bo było ok; ale trochę mam niedosyt.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Plotki mówią, że nie będzie kolejnej trasy koncertowej przed wrześniem 2015 (czyli prawdopodobnie wydaniem nowej płyty) choć kłóciłoby się to ze stwierdzeniem Roda sprzed roku, iż zespół będzie od teraz grał koncerty każdego lata... Tak czy siak - wszystko wskazuje na to, że w 2015 Panowie całkowicie odpuszczą Europę gdzie wrócą dopiero za 2 lata, w połowie 2016.
i tego wariantu się trzymajmyWICKER MAN pisze: że w 2015 Panowie całkowicie odpuszczą Europę gdzie wrócą dopiero za 2 lata, w połowie 2016.
czyli od września trasa po USA? Jpn?
Tak z ciekawości, ile około ludzi było na koncercie Maiden w Knebworth?
ok. 60k