Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Re: Judas Priest

Post autor: Pablo1919 »

W końcu płytka w moich rękach. Deluxe edition oczywiście. Okładka prezentuje się kapitalnie. W środek wszyta książeczka ze wszystkimi tekstami (również bonusowymi) dodatkowo upiększona niezłymi grafikami.
Co do samej muzyki to brzmienie już o wiele lepsze niż na tych mp3 z neta, dlatego dobrze że wstrzymywałem się z odsłuchem. Trochę nowoczesne i cyfrowe, ale nie takie złe jak się początkowo obawiałem. Co do samego materiału jest dobrze, bardzo dobrze ale nie zmiażdżyli mnie totalnie, ale myślę że z kolejnymi odsłuchami płytka tylko zyska! Za najmocniejsze momenty uważam Halls of Valhalla i Battle Cry, poza nimi świetnie wypada też Sword of Damocles, Down in Flames i Cold Blooded. A z bonusów system niszczy Tears of Blood i cudowne Never Forget, którym w najlepszy z możliwych sposobów zamykają swoją dyskografię.
I co też cieszy REDEEMER OF SOULS wbił się do Billboard top 10.
Obecnie jest na 6 miejscu! Kto jak kto ale Priest już dawno zasługiwało na to by mieć swój album w czołówce listy sprzedaży.
http://www.blabbermouth.net/news/judas- ... -of-souls/
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

No właśnie - Never Forget brzmi jak pożegnanie zespołu z fanami :neutral:
Pablo piszesz o zamknięciu dyskografii - są jakieś oficjalne informacje na ten temat?
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Na razie nic nie mówią na ten temat. Na pewno wydadzą jeszcze jakieś DVD czy koncertówkę, ale myślę ze Redeemer będzie ostatnim studyjnym albumem. Mają już swoje lata, choć nadal są w zaskakująco dobrej formie. Zwłaszcza Halford, który ponownie potwierdził, że jest wokalem no.1 jeśli chodzi o Heavy Metal. Teraz czas na koncerty, ale kto wie, może za 2-3 lata znowu zachce im się wejść do studia. Nikt nie powiedział że na 100% tego nie zrobią. Sprawa otwarta.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Wczoraj przeczytałem recenzję nowego albumu w serwisie muzycznym onetu - jej autor ocenił materiał na 8 w skali 1-10. A zatem recenzja bardzo pochlebna. Spodziewałem się, że recenzja w wykonaniu Pablo będzie jeszcze bardziej entuzjastyczna ;-) i oczywiście tak się stało.
Niebawem i ja będę mógł go spokojnie posłuchać w domowym zaciszu - otrzymam płytę w prezencie.
Cieszy mnie to, że wg Pablo brzmienie jest lepsze na CD niż w wersjach z internetu. Obym się na tym wydawnictwie nie zawiódł.
No ale... gdzie ten nowy album Iron Maiden?
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Hospes pisze:No ale... gdzie ten nowy album Iron Maiden?
Oby jak najdłużej nie było, zeby Iron Maiden posiedzieli nad tym materiałem jak najdłużej i wydali w końcu coś do słuchania, chociaż na miarę "Brave New World".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Sądzę, że gdzieś na jesieni 2015, teraz dostaniemy DVD i CD z "ME TOUR".
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Zaskoczyła mnie ta nowa płyta Judas Priest. Nie jest może świetna, ani moim zdaniem nawet nie bardzo dobra, ale po tych zapowiedziach spodziewałem się czegoś naprawdę słabego - słabo zdecydowanie nie jest, dobry solidny album. Bardzo dobrze wpasował się Ritchie, zresztą to świetny gitarzysta.
LukaSieka pisze: Oby jak najdłużej nie było, zeby Iron Maiden posiedzieli nad tym materiałem jak najdłużej i wydali w końcu coś do słuchania, chociaż na miarę "Brave New World".
To, że będą siedzieć i długo pracować nad płytą nie gwarantuje jeszcze jej poziomu :) Ja będę bardzo zadowolony jeśli będzie to poziom i kierunek z TFF. Przeczucie mi mówi, że dostaniemy coś w stylu TFF 2 - mam na myśli muzykę idącą dokładnie w tą stronę co Frontier. Ci którzy nie polubili tej płyty nie polubią następnej, ci którzy polubili będą usatysfakcjonowani. Takie mam przeczucie i nadzieję :)

DVD koncertowe - Oby!
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

bonusy powinny nie być bonusami, są zajebiste.

a nowy album Maiden będzie wyglądał mniej więcej tak:

Be long or be longer - 16:23 (Harris) - intro, zwrotka, refren, refren, refren, outro
Afraid of short songs -17:45 (Harris) - intro, intro 2, 10x refren, outro
Fireman - 3:23 (Smith) - zwrotka, refrer, zwrotka, solo, refren
22 minutes to end - 22:00 (Harris) - refren ,refren, zwrotka, 4x refren
When the long song writes - 53:23 (Harris) - 4x intro, 8x outro.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Hehe, co do Maiden to mówili przecież że chcą wrócić do korzeni grając klasyczny metal po 3-4 minuty na kawałek, więc oby rzeczywiście tak było, bo nie zdzierżę kolejnych tasiemców. Ale starczy już o tym Maiden w temacie poświęconym Priest :D
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Gdzie widziałeś takie wypowiedzi?
Mam nadzieję, że tak nie będzie, ja jestem za tasiemcami ;)

co do Priest to za mną bardzo chodzi kawałek Sword of Democles, chyba mój ulubiony na płycie
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Dejavu pisze:Gdzie widziałeś takie wypowiedzi?
Mam nadzieję, że tak nie będzie, ja jestem za tasiemcami ;)
No jasne, kompozycje na "The Final Frontier" i "A Matter Of Life And Death" zjadają wszystkie 3 i 4 minutowe z lat 80tych :razz:
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

LukaSieka pisze: No jasne, kompozycje na "The Final Frontier" i "A Matter Of Life And Death" zjadają wszystkie 3 i 4 minutowe z lat 80tych :razz:
Część zjadają, część nie. I nie bardzo rozumiem jak się ma to co napisałeś do zacytowanej przez Ciebie mojej wypowiedzi.
RALF pisze: Ale szczerość... :mrgreen:
:lol: Takie kłamstwa to ja lubię :)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Pablo1919 pisze:klasyczny metal po 3-4 minuty na kawałek
Na to liczę.
Szczerość, ale dot. ordynarnej grandy. Żenua. :roll:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Scorpions kilka dni temu pisali o "fsrewell to farewell"... :lol:
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Slaug, Pablo i inni którzy przesłuchali już cały nowy materiał, z bonusami włącznie:
czy Waszym zdaniem poziom utworów z płyty bonusowej odbiega od poziomu utworów z materiału "podstawowego"? Czy też jest to poziom wyrównany? Czy pomijając wersję deluxe dużo się traci?
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

IMO
Bonusy > Płyta
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A moim zdaniem odwrotnie - płyta>bonusy. "Never forget" jest znakomity, ale jak pomyślę, co może zwiastować to już mi się mniej podoba;)
Kupiłem wersję zwykłą i nie żałuję. Szczególnie biorąc pod uwagę bardzo dużą różnicę w cenie tej wersji z deluxe.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Bonusy są świetne, każdy mógłby się znaleźć w podstawowej wersji płyty i nie odstawałby od reszty, wiec to żadne gorsze odrzuty. Dla mnie hitem z bonusów, ba hitem całego Redeemera jest Tears of Blood z mega kozackim riffem który wwiercił mi się w czaszkę i słucham tego kawałka już z 30 raz dzisiaj, poza nim fantastycznie wypada też ballada Never Forget. Lepiej wziąć Deluxe, bo poza dodatkowym CD samo opakowanie jest lepiej wykonane, tekturowe, z okładką jakby w 3D, Redeemer normalnie z niej wychodzi :D
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Dzięki za opinie. Są one różne, podobnie jak te pochodzące z różnych recenzji, jakie przeczytałem w internecie, jednak przeważają ciepłe oceny. Zatem myślę, że prezent będzie bardziej okazały niż wersja podstawowa albumu :)
A co dalej? Koncertów trochę będzie, oby także w Polsce, lecz czy panowie zdołają jeszcze nagrać coś nowego? Sporo minęło czasu nim doczekali się fani "Redeemera", tymczasem Halford ma już 63 lata, wcześniej "emeryturę" zafundował sobie Downing więc muzycy mogą niebawem zakończyć twórczą działalność. A byłoby szkoda, bo od niedawna w zespole jest nowy młody gitarzysta i ciekawie rysowałaby się dalsza jego współpraca ze starszymi kolegami.
ODPOWIEDZ