Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Albo mają styczność z metalem tylko przez kontakt z ołowiem z kapusty.
-
Deleted User 2259
Najlepiej sprzedające się albumy Metaliki w historii (wg. Wikipedii). I co Wy na to?
1. Metallica 24,732,066
2. Load 9,292,000
3. ... And Justice For All 8,996,051
4. Master of Puppets 6,841,051
5. ReLoad 6,236,000
6. Ride The Lightning 6,200,000
7. Death Magnetic 3,919,415
8. St. Anger 3,495,000
9. Kill Em All 3,200,000
1. Metallica 24,732,066
2. Load 9,292,000
3. ... And Justice For All 8,996,051
4. Master of Puppets 6,841,051
5. ReLoad 6,236,000
6. Ride The Lightning 6,200,000
7. Death Magnetic 3,919,415
8. St. Anger 3,495,000
9. Kill Em All 3,200,000
Sądziłem że AJFA będzie niżej i KEA wyżej.
-
Deleted User 2259
-
Deleted User 2259
Jason Newsted o historii powstania riffu z „Blackened”, zarobkach, przykładach gnębienia w Metallice oraz swoim najlepszym i najgorszym wspomnieniu ze sceny.
http://www.deathmagnetic.pl/wywiady/jas ... -ze-sceny/
http://www.deathmagnetic.pl/wywiady/jas ... -ze-sceny/
-
Deleted User 2259
Może ta Metallika zostałaby do dziś konkretnym thrashowym bandem a nie popowym zespolikiem...
Death Magnetic to popowy album? Chyba masz źle opisane mp3
Ty chyba również, jeśli trzymasz Death Magnetic w folderze THRASH. Szach mat ślimoku.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Akurat Death Magnetic to z powodzeniem można trzymać w folderze TRASH metal

And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Jeśli Death Magnetic chcesz trzymać w koszu, to w takim razie ostatnie albumy Megadeth, Kreator, czy Testament nadają się co najwyżej do spuszczenia w kiblu.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Moze nie tyle popowa, ale na 666% nie thrashowa przecież. Zwłaszcza z tą prześcigającą się na listach przebojów pioseneczką z oskarową produkcją za 50 milionów dolarów "The Day That Never Comes" zrobioną w drugiej części w dużej mierze pod "One" i tym "The Unforgiven" cześć ósma czy dziewiąta. Z reszta dla przypomnienia włączyłem sobie po łebkach te płyte i nie mogę zdzierżyć tej maniery Hetfielda, która bardziej mi pasuje na duety z Eminemem i Snoop Doggiem niż do metalowej kapeli. Najgorsze, ze on na koncertach też tym wokalem zajeżdża, zaciąga i psuje te stare kawałki. Z resztą mnie najbardziej zabiło kilkanaście już lat temu (*urwa jak ten czas leci....) to jego dziś już sławetne "yeah" w coverze Mercyful Fate na płycie "Garage Inc.".voivod' pisze:Death Magnetic to popowy album? Chyba masz źle opisane mp3
Tak na prawdę nie ma co pisać i porównywać "Death Magnetic", bo wystarczy włączyć choćby na chwile inne thrash metalowe płyty z tamtego okresu jak Dekapitator "The Storm Before The Calm", który nie pisząc ani trochę przesadnie zjada wszystko co Metallica nagrała po 1988 roku. Dalej Nocturnal Breed "Fields Of Rot" czy choćby płyty starych wyjadaczy z Exodus ("Exhibit B: The Human Condition"), Overkill ("Ironbound"), Destruction ("D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.")..... Nie ma o czym gadać.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Sądzę, że nowy Testament w porównaniu z Death Magnetic to wyziew szatana. Zero porównania, ogień, moc i spustoszenie.voivod' pisze:Jeśli Death Magnetic chcesz trzymać w koszu, to w takim razie ostatnie albumy Megadeth, Kreator, czy Testament nadają się co najwyżej do spuszczenia w kiblu.
-
Deleted User 1499
Widzę że @voivod za wszelką cenę broni Mety . Kilka stron wcześniej miałem podobną z nim zwadę i też argumentował albumami ww kapel które kopią dupę Mecie 
Zbaczając delikatnie z głównego wątku Death Magnetic:
Proponuję poszukać w Internecie wersji z Guitar Hero - jest zremasterowana na o wiele lepszym poziomie (z zachowaniem dynamiki...) niż oryginalna (nadmienię że mam oryginalną płytę).
Proponuję poszukać w Internecie wersji z Guitar Hero - jest zremasterowana na o wiele lepszym poziomie (z zachowaniem dynamiki...) niż oryginalna (nadmienię że mam oryginalną płytę).
Moje koncerty IM (skromnie, ale liczę że to się zmieni)
24 czerwca 2014 - Inea Stadion
A ja myślę że Voivod nie tyle broni Mety, co zdrowego rozsądku - patrząc na to, co wypisują tutaj jego oponencisekcjazwlok pisze:Widzę że @voivod za wszelką cenę broni Mety
A ja myślę że Voivod nie tyle broni Mety, co zdrowego rozsądku - patrząc na to, co wypisują tutaj jego oponenci
a ja sadze ze Testament to totalnie przereklamowany band który od 20 lat nie nagrał żadnej dobrej płytywidman pisze:Sądzę, że nowy Testament w porównaniu z Death Magnetic to wyziew szatana. Zero porównania, ogień, moc i spustoszenie.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Nie no voivod nie przesadzaj. Taki "The Gathering" z tego co pamiętam to była niezła płyta. Słyszałem to ostatnio z 12 lat temu, ale wspomnienia mam nie najgorszevoivod' pisze:a ja sadze ze Testament to totalnie przereklamowany band który od 20 lat nie nagrał żadnej dobrej płytywidman pisze:Sądzę, że nowy Testament w porównaniu z Death Magnetic to wyziew szatana. Zero porównania, ogień, moc i spustoszenie.
Dalej nie wiem, bo Testament nie należy akurat do grona moich ulubionych zespołów i raczej nie śledzę jakoś namiętnie tego co robią. I tutaj muszę się przyznać, że na półce mam tylko te płyty do "The Ritual", a "Practice What You Preach" i "The New Order" mam dopiero od jakiś 4-5 lat. Ja oczywiście znalem dobrze te materiały, ale musiało minąć spoooro czasu zanim się do tego na dobre przekonałem.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
The Gathering jest praktycznie esencją tego czego nie trawię w nowoczesnym thrashu. Natomiast zupełnie nie kumam o co chodzi z tymi duetami Hetfielda z Eminemem i Snoop Doggiem...