Kreator

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Kreator

Post autor: voivod »

Składam wniosek formalny o usuwanie postów pisanych w stanie upojenia alkoholowego :lol:
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

gratuluję pomysłu. najlepiej usuńmy posty wszystkich malkontentów i zbanujmy ich!
wzruszyła mnie Twoja inicjatywa!

jak za za dwie godziny nie wykasują żadnych postów dzwoń do administracji!
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Bo wiecie, ze Slayerem jest jak z Bluesem albo muzyką klasyczną - nie lubisz słuchać, ale to jest modne więc to robisz.
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

:lol: Jaka dyskusja :D

Dla mnie na razie płyta roku.
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Steve pisze:Bo wiecie, ze Slayerem jest jak z Bluesem albo muzyką klasyczną - nie lubisz słuchać,
wtedy to już poważna wada słuchu
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Steve pisze:Bo wiecie, ze Slayerem jest jak z Bluesem albo muzyką klasyczną - nie lubisz słuchać, ale to jest modne więc to robisz.
Masz ciekawe podejście do życia :0
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Chyba raczej brak życia :3
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Steve pisze:trashu
thrashu
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Szajba pisze:thrashu
Przypadkowa pomyłka, nie żebym był złośliwy :D
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Obok Sodom i Protector moja największa miłość z głębokiej szkoły podstawowej :razz:
Nowszymi płytami jakoś specjalnie zainteresowany nie jestem, ale to co się działo w tej kapeli do 1990 to konkret na całej linii. Mieli swój czas i wykorzystali go w 100%.
Początkowo olewałem też "Renewal", jednak po czasie, kiedy w latach 90tych trudno już było o dobry thrash metalowy album, stwierdziłem, że to jedna z najbardziej niedocenianych płyt tamtych lat.
Uwielbiam do dnia dzisiejszego za "Pleasure To Kill", "Terrible Certainty", dwunastocalowy "Behind The Mirror", "Live In East Berlin - Extreme Aggresssion Tour 89/90", który swego czasu katowałem dzień w dzień na VHS, Ventora, Mille Petrozze oraz jeszcze kilka innych rzeczy, które wyjawię światu przy innej okazji.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Ja akurat te nowe płyty lubię, nie słucham może codziennie, ale lubie. Byłem w rok temu na koncercie w Warszawie - bardzo dobry gig. Zagrali najlepsze kawałki z ostatniej płyty. Szkoda, że już nie wracają po więcej utworów z Violent Revolution i Enemy Of God, bo do tych płyt prócz Coma Of Souls chyba najczęściej wracam.
Ogólnie z tej wielkiej trójcy niemieckiego thrashu Sodom trzyma się chyba najlepiej, Kreator i Destruction za nim. Mam nadzieję, ze nowa płyta Kreator bedzie lepsza albo choć taka jak ostatnia. No i licze na jakies koncerty w kraju :)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Koncert w stolicy z Nile i Morbid Angel ok, chociaż widziałem już lepsze koncerty Kreatora. Mi brakuje zdecydownaie kilku kawałków w ich secie. Niby fajnie, że wrócili po tytułowy "Endless Pain", ale to jeszcze trochę za mało :) Na pewno ja i paru innych maniaków byliby bardziej zadowoleni, gdyby zrezygnowali z jeszcze dwóch trzech nowych numerów na rzecz jakiegoś "Toxic Trace", "Behind The Mirror", "Under The Guillotine" czy "Riot Of Violence". Kur** przecież to są ich flagowe numery, ze tak powiem. Choć z jednej strony rozumiem, ze Petrozza chce zaprezentować trochę nowego materiału na każdym koncercie.
Jak przyjadą do Polski z minimum jeszcze jedną dobrą kapelą (jakiś Venom, Holy Moses, Sadus, Coroner, Exodus, Overkill....) to bym się ponownie wybrał.
Ale tak jak pisałem wcześniej Kreator tak jak i pozostałe stare kapele thrashowe to taki zespół, który już mnie nie za bardzo obchodzi w swoich dzisiejszych poczynaniach. Taki stan rozpoczął sie na "Enemy Of God" i nie wierze jakoś, żeby mogło się to kiedykolwiek zmienić. Np. "Violent Revolution" była jeszcze całkiem dobra, a już na pewno wtedy kiedy wcześniej ukazywały się takie rzeczy jak "Outcast" czy "Endorama" za którymi za bardzo nie przepadam. Kiedy pierwszy raz usłyszanym "Violent Revolution" wreszcie byłem zadowolony. Moze nie w 100%, ale przy okazji odpalania takiego "Reconquering The Throne" słychać było, że to jest TO! To samo miało się z "The Patriarch" i "Violent Revolution", "Servant In Heaven - King In Hell" i bardzo dobrym "Second Awakening". Wiadomo, nie był o to granie na miarę "Extreme Aggression", ale po tych wszystkich eksperymentalnych rzeczach można było (przynajmniej ja mogłem) w spokoju odetchnąć :)
Kiedyś stawiałem ich na równi z Sodom, ale dzisiaj widzę ogromna przepaść jaka dzieli te zespoły (patrząc na to całościowo).
Reasumując, Kreator i tak na zawsze za sprawą swoich pierwszych płyt zostanie jedną z najlepszych kapel thrash metalowych na świecie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

ja niemieckich thrasherów oceniam mniej wiecej tak:

Endless Pain - 6,5/10
Pleasure To Kill - 8/10
Terrible Certainty - 7/10
Extreme Aggression - 9/10
Coma Of Souls - 10/10
Renewal - 6,5/10
Cause For Conflict - 5/10
Outcast - 4/10
Endorama - 4/10
Violent Revolution - 9/10
Enemy Of God - 7/10
Hordes Of Chaos - 6,5/10
Phantom Antichrist - 7/10
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Endless Pain - 8/10
Pleasure To Kill - 9/10
Terrible Certainty - 8/10
Extreme Aggression - 9/10
Coma Of Souls - 6/10
Renewal - 9/10
Cause For Conflict - 7/10
Outcast - 6/10
Endorama - 6/10
Violent Revolution - 8/10
Enemy Of God - 6/10
Hordes Of Chaos - 5/10
Phantom Antichrist - 5/10
Ostatnio zmieniony ndz lis 02, 2014 12:04 pm przez voivod', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Endless Pain - 8/10
Pleasure To Kill - 10/10
Terrible Certainty - 9/10
Extreme Aggression - 10/10
Coma Of Souls - 8/10
Renewal - 6/10
Cause For Conflict - 5,5/10
Outcast - 2/10
Endorama - 1/10
Violent Revolution - 6/10
Enemy Of God - 3/10
Hordes Of Chaos - 3/10
Phantom Antichrist - 4/10
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wstyd się moze przyznawać, ale dopierodzisiaj nabyłem dvd Dying Alive. I jak na pierwsze wrażenie to bardzo dobrze. Koncert z Oberhausen ma moze inną czy słabszą setliste niż powiedzmy Live Kreation - Revisioned Glory, ale i tak kopie dupe :) Do pełnego szczęścia zabrakło mi tylko jeszcze jakiegoś jednego numeru z Coma Of Souls (chociaż Terror Zone) i Riot Of Violence, na którym po ujadałby trochę Ventor. Swoją drogą szkoda, że nie śpiewał Endless Pain jak w oryginale.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Adrian S.O.S. pisze:Wstyd się moze przyznawać, ale dopierodzisiaj nabyłem dvd Dying Alive. I jak na pierwsze wrażenie to bardzo dobrze. Koncert z Oberhausen ma moze inną czy słabszą setliste niż powiedzmy Live Kreation - Revisioned Glory, ale i tak kopie dupe :) Do pełnego szczęścia zabrakło mi tylko jeszcze jakiegoś jednego numeru z Coma Of Souls (chociaż Terror Zone) i Riot Of Violence, na którym po ujadałby trochę Ventor. Swoją drogą szkoda, że nie śpiewał Endless Pain jak w oryginale.
Ja to prawie w ogóle tego nie znam. Byłem na koncercie podczas tej trasy i mi starczy. Starych kawałków było faktycznie trochę za mało, ale żebym wyszedł teraz w 100% usatysfakcjonowany to Kreator musiałby grać ze trzy godziny, ażeby bylo miejsce dla wszystkich szlagierów. Poza tym wydaje mi się juz od dłuższego czasu, ze Petrozza i Kreator sie po woli wypalają. Jeb*ięcie już nie to niestety :sad:
Dla mnie żeby gig był idealny musiałaby setlista na dzień dzisiejszy wyglądać tak:

1. Some Pain Will Last
2. Extreme Aggression
3. Storming With Menace
4. Under The Guillotine
5. People Of The Lie
6. Toxic Trace
7. Bringer Of Torture
8. Pleasure To Kill
9. Flag Of Hate
10. Terrible Certainty
11. Riot Of Violence
12. Agents Of Brutality
13. Love Us Or Hate Us
14. The Pestilence
15. Behind The Mirror
16. Mental Slavery
17. Betrayer
18. Awakening Of The Gods
19. Tormentor
:D
No i oczywiście Mille by się musiał trochę podrasować, bo wokal już nie ten.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Czyli tylko 1984-1990 :mryellow: Ja bym jeszcze dołożył coś jednak jeszcze z Renewal np. Europe After The Rain i Renewal. Na jakiś bis nie zaszkodziły by też Reconquering The Throne, The Patriarch / Violent Revolution, Second Awakening, te utwory akurat bardzo lubie. Ale dzisiaj taki set jest raczej niemożliwy. Zauważ, że Kreator tak jak inne kapele nie grał jeszcze żadnych koncertów tzw. specjalnych, z utworami z np. całego albumu takiego czy takiego, albo utwory z jakiegoś konkretnego okresu.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Adrian S.O.S. pisze:Czyli tylko 1984-1990 :mryellow: Ja bym jeszcze dołożył coś jednak jeszcze z Renewal np. Europe After The Rain i Renewal. Na jakiś bis nie zaszkodziły by też Reconquering The Throne, The Patriarch / Violent Revolution, Second Awakening
Po co psuć taką idealną kompozycje :)
Adrian S.O.S. pisze:Zauważ, że Kreator tak jak inne kapele nie grał jeszcze żadnych koncertów tzw. specjalnych, z utworami z np. całego albumu takiego czy takiego, albo utwory z jakiegoś konkretnego okresu.
Z jednej strony to może i dobrze, bo z tym dzisiejszym wokalem Petrozzy coś czuje, ze co niektóre utwory mogłyby być za bardzo okaleczone :) Z drugiej miło byłoby posłuchać tych wszystkich szlagierów na żywo.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kreator w Warszawie z Sepulturą co raz bliżej. Nowa płyta co raz blizej :D . Obu rzeczy już nie mogę się doczekać. Ten nowy utwór słuchałem ze 20 razy już. Po woli dostaję sraczki :D :D.
ODPOWIEDZ