Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Wywiady i newsy
Myślę sobie, że chciałbym, żeby nowa płyta była w klimacie Siódmego Syna, nawet z wyeksponowaną dobrą grą klawiszy. 
- Saimon1995
- -#Moderator

+1RALF pisze:Nieee, ja mam nadzieję, że za radą Adriana powrócą do grania kawałków 4 - 5 min plus kilku 7 - 9 min.
Przydałby się powrót do lat 80. - większość utworów w miarę zwartych (4-5 minut) + jakieś dwa kolosy koło 9-10 minut. I byłoby pięknie. Choć nie ukrywam, że cokolwiek by nie nagrali to i tak będę zadowolony. Jak pójdą ścieżką wytyczoną przez ostatnie albumy - OK. Jak powrócą do krótszych kompozycji - bomba.
+1, zdecydowanie.Zakkahletz pisze:Myślę sobie, że chciałbym, żeby nowa płyta była w klimacie Siódmego Syna, nawet z wyeksponowaną dobrą grą klawiszy.![]()
Nie widziałem takich wypowiedzi, kiedy tak mówił?RALF pisze:Nieee, ja mam nadzieję, że za radą Adriana powrócą do grania kawałków 4 - 5 min plus kilku 7 - 9 min.
Jakoś tak w 2012 r. Chodziło o koncept ewentualnej przyszłej płyty.
+1 Zdecydowanie. Kolejna płyta wypełniona samymi kolosami to już trochę za dużo. Krótkie numery, Bruce śpiewający niskim głosem, byłoby miło.FaithNoMore pisze:+1RALF pisze:Nieee, ja mam nadzieję, że za radą Adriana powrócą do grania kawałków 4 - 5 min plus kilku 7 - 9 min.
Przydałby się powrót do lat 80. - większość utworów w miarę zwartych (4-5 minut) + jakieś dwa kolosy koło 9-10 minut. I byłoby pięknie. Choć nie ukrywam, że cokolwiek by nie nagrali to i tak będę zadowolony. Jak pójdą ścieżką wytyczoną przez ostatnie albumy - OK. Jak powrócą do krótszych kompozycji - bomba.
Judasi dali rade nagrac naprawde zacny album po kiepskim Nostradamusie to dlaczego Maiden nie moga nagrac albumu z prawdziwym metalowym zacieciem....mnie juz troche meczy ten ich progresywny styl i tesknie za takimi 4-5 minutowymi killerami ala The wicker man czy The Fallen Angel chociazby.....Chociaz moj optymizm jest bardzo umiarkowany jak za konsoleta siedzi Kevin Shirley,no ale pozyjemy zobaczymy 
Sądzę, że kiepskiej płyty nie nagrają i możemy się mile rozczarować. Tym razem wszystko wskazuje na to, iż Shirley pracować będzie nad ta płyta nieco dłużej niż to miało miejsce w przeszłości. Zwykle wystarczyły dwa miesiące - teraz będzie siedział z nimi do końca roku. Jeszcze jedna kwestia - na rok 2015 przypada 40 lecie istnienia Iron Maiden, zaś na 2016 - kariery koncertowej. Nie wierzę aby tej rocznicy nie spożytkował odpowiednio Rod Smallwood.
Płyta powinna być zatem godna, trasa widowiskowa a i edycja nowego albumu - ciekawa. Może w limicie dodadzą np. DVD z Rock In Rio 2013 czy Donington?! To by było fajne rozwiązanie. Ja czekam na ten album z zaciekawieniem.
Płyta powinna być zatem godna, trasa widowiskowa a i edycja nowego albumu - ciekawa. Może w limicie dodadzą np. DVD z Rock In Rio 2013 czy Donington?! To by było fajne rozwiązanie. Ja czekam na ten album z zaciekawieniem.
-
Radio Świdnik
- -#Charlotte

Zapraszam do wysłuchania wywiadu z Romanem Rogowieckim w Radiu Świdnik:
http://www.radio.swidnik.net/content/wy ... ogowieckim
Roman Rogowiecki zdradza co się dokładnie wydarzyło na weselu w klubie Adria w Poznaniu w 1984 roku. Iron Maiden zagrali wtedy „Smoke On The Water” Deep Purple i „Tush” ZZ Top.
W wywiadzie również o najciekawszych rozmowach, pierwszej audycji w radiu akademickim, pracy w Trójce, torturowaniu muzyką, trasie z Black Sabbath po Związku Radzieckim oraz wrażeniach z wyjazdów na Dominikanę.
http://www.radio.swidnik.net/content/wy ... ogowieckim
Roman Rogowiecki zdradza co się dokładnie wydarzyło na weselu w klubie Adria w Poznaniu w 1984 roku. Iron Maiden zagrali wtedy „Smoke On The Water” Deep Purple i „Tush” ZZ Top.
W wywiadzie również o najciekawszych rozmowach, pierwszej audycji w radiu akademickim, pracy w Trójce, torturowaniu muzyką, trasie z Black Sabbath po Związku Radzieckim oraz wrażeniach z wyjazdów na Dominikanę.
tutaj wszyscy to wiedzą, a typ reklamy gorszy niż wtykanie ulotek....
-
Radio Świdnik
- -#Charlotte

Post został zamieszczony prawidłowo:Slaug pisze:tutaj wszyscy to wiedzą, a typ reklamy gorszy niż wtykanie ulotek....
Temat: Wywiady i newsy
Widocznie nie wszyscy skoro kilka minut po napisaniu posta z podaniem linku.
Słuchalność wywiadu nagle wzrosła.
Taki wywiad obrabia się przez kilka godzin. Dodam, że pracujemy za darmo.
Szkoda, że zawsze znajdzie się ktoś kto nie potrafi tego docenić.
Bo to jest Polska, właśnie...
- likipiki
- -#Lord of the flies

Pełne poparcie dla Radia Świdnik. Post zgodny z regulaminem, fajnie podlinkowany, bez nachalnej reklamy, tylko prosto i informacyjnie.
Fajnie, że się zajmujecie Ironami, pozdro!
Fajnie, że się zajmujecie Ironami, pozdro!
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Deleted User 1499
Nic dziwnego , w końcu zazwyczaj zaczynają od Ameryki
To może świadczyć tylko o tym że trasa w europie będzie albo pod koniec 2015 albo dopiero 2016 .
Ja obstawiam tak:
2015
Czerwiec - Lipiec - Sierpień: Ameryka Północna (35 sztuk)
Sierpień - Wrzesień: Ameryka Południowa (może RiR w Brazylii, kilkanaście koncertów)
Listopad - Grudzień: UK (koncerty w halach, 11 sztuk)
2016
Luty - Marzec: Oceania/Azja (10 sztuk)
Maj - Lipiec: Europa (>30 sztuk)
Wychodzi łącznie ponad 100 koncertów i lekko ponad 2 mln, Maidenowy standard
2015
Czerwiec - Lipiec - Sierpień: Ameryka Północna (35 sztuk)
Sierpień - Wrzesień: Ameryka Południowa (może RiR w Brazylii, kilkanaście koncertów)
Listopad - Grudzień: UK (koncerty w halach, 11 sztuk)
2016
Luty - Marzec: Oceania/Azja (10 sztuk)
Maj - Lipiec: Europa (>30 sztuk)
Wychodzi łącznie ponad 100 koncertów i lekko ponad 2 mln, Maidenowy standard
-
Deleted User 1499
Miało by to sens , bo i w przypadku Ameryki jak i Europy wychodzi po rok przerwy.
Ciekawe czy po trzech w miare dobrze wyprzedanych koncertach w PL , zaryzykują ponowną podwójna wizytą u nas.
Ciekawe czy po trzech w miare dobrze wyprzedanych koncertach w PL , zaryzykują ponowną podwójna wizytą u nas.
Tak, dokładnie a support ze strony Megadeth wzmocniłby trasę po Ameryce Łacińskiej i w USA. Oczywiście są jeszcze inne opcje dla Mega, np. Judas Priest czy Black Sabbath. Jest tylko jedno ale - Priest w Ameryce Łacińskiej zagrać maja w okolicach swojej trasy po Oceanii, zaś po słabiutkich wynikach frekwencyjnych na tegorocznej trasie w USA, raczej nie wrócą tam w sierpniu. Co do Sabbath - nie wiadomo nawet dokładnie kiedy mieliby nagrywać swój kolejny album, ze słów Mustaine'a wynika że ogólny rozkład trasy jest już ustalony.
Trzymam kciuki za IM, byłoby ciekawe...
Trzymam kciuki za IM, byłoby ciekawe...
A może by tak IM i Megadeth również w Europie? Marzenia 
Już tak było...
Byłoby genialnieMichał pisze:A może by tak IM i Megadeth również w Europie? Marzenia![]()