15/11/2014 - Saxon, Skid Row - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: 15/11/2014 - Saxon, Skid Row - Warszawa
Kupię bilet za max 30 zł.
Takie słabe zainteresowanie tym show?! 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ostatnio jak Saxon grali w Stodole, to klub pękał w szwach, a z tego co pamiętam, dzień wcześniej czy tam później panowie grali jeszcze drugi koncert chyba w Krakowie. Akurat o frekwencje w sobotę, to bym się nie martwił. Swoją drogą ta duża sala w nowej Progresji jest porównywalna ze Stodołą pod względem wielkości? Bo miałem okazję być jedynie na tej małej...
Set z wczoraj - mówiąc krótko urywa dupę
http://www.setlist.fm/setlist/saxon/201 ... c5c80.html
Skid Row niestety słabo...
http://www.setlist.fm/setlist/skid-row/ ... c5c81.html
Set z wczoraj - mówiąc krótko urywa dupę
http://www.setlist.fm/setlist/saxon/201 ... c5c80.html
Skid Row niestety słabo...
http://www.setlist.fm/setlist/skid-row/ ... c5c81.html
Również kupię bilet TANIO
- byłem na ich gigu w Czechach w tym roku już, a jutro będę w wawie.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Halcyon Way - solidna rozgrzeweczka
Skid Row - przyznam że nigdy nie szalałem za panami, ale dzisiejszy koncert zdecydowanie zrobił na mnie wrażenie. Zaprezentowali wszystko co najlepsze z dwóch pierwszych albumów, jeden cover i jedna jakaś zupełna nowość. W skrócie: DAJĄ RADĘ!
SAXON - OGIEŃ, POPIÓŁ I DYM!!! To niewiarygodne, że zespół który od początku kariery jest niemal non stop w studiu i na trasie potrafi wciąż wykrzesać z siebie taką moc!! Pod sceną kocioł nieprawdopodobny, chłopaki jak zawsze w humorach. Set zaspokajający mimo że zabrakło największych niespodzianek z tej trasy
Motorcycle Man
Sacrifice
Power & the Glory
Heavy Metal Thunder
Lionheart
I've Got to Rock ( to Stay Alive )
Suzie Hold On
Dallas 1p.m
To Hell and Back Again
Red Star Falling ( bardzo miłe zaskoczenie )
And the Bands Played On
The Eagle Has Landed
20.000 Ft
747 ( Strangers in the Night )
Forever Free
Strong Arm of the Law
Princess of the Night
-
Wheels of Steel
Crusader
Denim and Leather
Broken Heroes ( wybłagane! )
Trofea: kostka Quinna
Skid Row - przyznam że nigdy nie szalałem za panami, ale dzisiejszy koncert zdecydowanie zrobił na mnie wrażenie. Zaprezentowali wszystko co najlepsze z dwóch pierwszych albumów, jeden cover i jedna jakaś zupełna nowość. W skrócie: DAJĄ RADĘ!
SAXON - OGIEŃ, POPIÓŁ I DYM!!! To niewiarygodne, że zespół który od początku kariery jest niemal non stop w studiu i na trasie potrafi wciąż wykrzesać z siebie taką moc!! Pod sceną kocioł nieprawdopodobny, chłopaki jak zawsze w humorach. Set zaspokajający mimo że zabrakło największych niespodzianek z tej trasy
Motorcycle Man
Sacrifice
Power & the Glory
Heavy Metal Thunder
Lionheart
I've Got to Rock ( to Stay Alive )
Suzie Hold On
Dallas 1p.m
To Hell and Back Again
Red Star Falling ( bardzo miłe zaskoczenie )
And the Bands Played On
The Eagle Has Landed
20.000 Ft
747 ( Strangers in the Night )
Forever Free
Strong Arm of the Law
Princess of the Night
-
Wheels of Steel
Crusader
Denim and Leather
Broken Heroes ( wybłagane! )
Trofea: kostka Quinna
Dla mnie SAXON to był zawsze klasowy band i mnie takie wrazenia absolutnie nie zaskakują! A jak z frekwencją... 
Sala prawie na maxa wypełniona ,nie dziwie sie,3 lata temu w Stodole bylo podobnie jesli nie jeszcze wiecej..Progresja może spokojnie ze Stodołą konkurować.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Duża sala w Progresji jest większa o jakieś 200-300 osób od Stodoły. A repertuarowo to Stodoła nie istnieje przy Progresji:-)
A na marginesie - galeria z wczoraj: http://www.cantaramusic.pl/galerie.php? ... e=1&type=n
A na marginesie - galeria z wczoraj: http://www.cantaramusic.pl/galerie.php? ... e=1&type=n
Progresja nie jest logistycznie przygotowana na takie imprezy. Dziwię się, że strażacy dopuścili do organizacji koncertu, podczas którego 1500 osób ma przedostawać się przez jedne wąskie schody. Co za kretyn umieścił na nich jeszcze szatnię ?? Kurwa jego mać, przez to 30 minut się traci stojąc w kolejce. Do tego jeszcze kolejny kretyn włączył na full muzykę, że ciężko było rozmawiać.
Poprzednio byłem na dużej sali na Kansas, czyli w lato. Mankamenty szatniowe nie były dostrzegalne. Pięć razy się namyślę, nim pójdę tam ponownie na koncert w sezonie zimowym.
Co do koncertu - po pierwsze za głośno. Po drugie, Skid Row jest słabiutki. Poza hitami z debiutu nie bardzo daje radę. Nie zachęcił mnie do przesłuchania i zakupu materiału nagranego z aktualnym wokalistą.
Saxon - dobrze/ bardzo dobrze, ale bywało lepiej. Obniżam ocenę do 4+ za pracę dźwiękowców. Wielki plus za uwzględnienie Broken Heroes i Red Star Falling, ale szkoda, że straciliśmy Buffalo, Solid oraz zwłaszcza coś z Unleash. Jakby w porównaniu do innych koncertów obcięli np. To Hell And Back, 20 000, Heavy Metal Thunder czy Motorcycle Man, to strat by nie było.
Pozdrowienia dla wszystkich, których spotkałem
Poprzednio byłem na dużej sali na Kansas, czyli w lato. Mankamenty szatniowe nie były dostrzegalne. Pięć razy się namyślę, nim pójdę tam ponownie na koncert w sezonie zimowym.
Co do koncertu - po pierwsze za głośno. Po drugie, Skid Row jest słabiutki. Poza hitami z debiutu nie bardzo daje radę. Nie zachęcił mnie do przesłuchania i zakupu materiału nagranego z aktualnym wokalistą.
Saxon - dobrze/ bardzo dobrze, ale bywało lepiej. Obniżam ocenę do 4+ za pracę dźwiękowców. Wielki plus za uwzględnienie Broken Heroes i Red Star Falling, ale szkoda, że straciliśmy Buffalo, Solid oraz zwłaszcza coś z Unleash. Jakby w porównaniu do innych koncertów obcięli np. To Hell And Back, 20 000, Heavy Metal Thunder czy Motorcycle Man, to strat by nie było.
Pozdrowienia dla wszystkich, których spotkałem
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

http://www.setlist.fm/setlist/saxon/201 ... c4ba0.html Ale za to w Pradze już całkiem poszli na łatwiznę 
Warszawa koncertowo zrobiła na mnie mega dobre wrażenie!
Progrejsa - świetny klub, wpuścili mnie z dużą butlą wody bez problemów, super nagłośnienie (jak na mój słabiutki słuch muzyczny
), z miejscami do parkowania nie było problemów.
Publiczność - mega! Chłopaki wiedzą jak zrobić chałas, a pogo było jednym z ostrzejszych w jakich byłem (woodstock pada). No i dużo dziewczyn, które szły w pogo jak piłeczki ping-pongowe
Support fajny, na żywo dobrze brzmieli.
Skid Row - super, choć na woodstocku jakoś bardziej mi się podobali, może kwestia tego że widzę ich drugi raz w tak krótkim czasie i na co innego zwracałem uwagę.
Saxon - co tu dużo mówić, kto był ten wie wszystko
Mega podobało mi się podawanie butelek z wodą, szkoda że Dickinson tak nigdy nie robi! Obczailiście, że chłopaki przyjechali autokarem stojącym zaraz przy boku klubu, gdzie można było dorwać chociażby Biffa i bez problemu cyknąć fotkę?
Broken Heroes zagrali totalnie z bomby, czy grali to wcześniej gdzieniegdzie?
Progrejsa - świetny klub, wpuścili mnie z dużą butlą wody bez problemów, super nagłośnienie (jak na mój słabiutki słuch muzyczny
Publiczność - mega! Chłopaki wiedzą jak zrobić chałas, a pogo było jednym z ostrzejszych w jakich byłem (woodstock pada). No i dużo dziewczyn, które szły w pogo jak piłeczki ping-pongowe
Support fajny, na żywo dobrze brzmieli.
Skid Row - super, choć na woodstocku jakoś bardziej mi się podobali, może kwestia tego że widzę ich drugi raz w tak krótkim czasie i na co innego zwracałem uwagę.
Saxon - co tu dużo mówić, kto był ten wie wszystko
Broken Heroes zagrali totalnie z bomby, czy grali to wcześniej gdzieniegdzie?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Grywali już kilka razy na tej trasie.Brooce pisze: Broken Heroes zagrali totalnie z bomby, czy grali to wcześniej gdzieniegdzie?
Koncert podsumuję jednym słowem - Saxon. Reszta jest zbędna. Można żałować, że nie dostaliśmy najciekawszych kąsków tej trasy - The Great White Buffalo, The Thin Red Line czy Battalions of Steel, ale z drugiej strony jako jedyni dostaliśmy Red Star Falling i jako nieliczni Broken Heros. No i mój ukochany Lionheart na żywo pozamiatał. Siła tego zespołu na żywo jest niesamowita...
Skid Row też zresztą dali naprawdę fajne show, a jako support sprawdzili się wręcz doskonale. Szkoda jednak, że grali tak mało ze świetnych moim zdaniem United World Rebellion I i II.
Co do Progresji to sama sala wypada chyba nawet fajniej niż Stodoła, nagłośnienie też bez zarzutu, ale to co się działo podczas wyjścia z klubu to była jakaś katastrofa. Jestem w ciężkim szoku, że dostali w ogóle pozwolenie na organizację takiej imprezy mając jedne drzwi i to w zasadzie jednoosobowe... Do tego jeszcze te cholerne schody i szatnia na półpiętrze. Żenada kompletna, cud że nikomu nic się nie stało. Polska to cały czas dziki kraj.
eh, szkoda, że mnie ominął ten koncert, ale byłem wtedy na Hall of Games we Wrocku
Następnym razem Saxona nie popuszczę, bo show w 2011 było świetne!!
Fajnie, że trzymają chłopaki formę, co wynika z Waszych opinii.
Patrząc na Wasze komentarze, tym bardziej nie mogę się doczekać koncertu w Dublinie 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Buffalo był na secie na Warszawę, ech żal :/
mimo wszystko, koncert bardzo dobry
a tu parę wspomnień: https://www.youtube.com/user/krusejder77/videos
mimo wszystko, koncert bardzo dobry
a tu parę wspomnień: https://www.youtube.com/user/krusejder77/videos
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Powiedzieć, że to fantastyczna kapela, to jak rzucić truizmem. Żal, że widziałem ich tylko w 2007 roku w Wawie, a na inne koncerty jakoś nie było po drodze. Przy kolejnej okazji mus! Broken Heroes słucha się wybornie.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Na ostatnich koncertach panowie zaczęli grać fantastyczne Frozen Rainbow... Szkoda, że nie zdecydowali się grać tego numeru na całej trasie, bo zwyczajnie może już nie być okazji... We Francji zagrali też chyba największą niespodziankę tej trasy w postaci Valley Of The Kings. Rarytasem trasy pozostaje również Red Star Falling grane tylko u nas
To jest zespół - w zasadzie co noc, to jakaś niespodzianka. Inne zespoły powinny brać przykład. Szkoda tylko, że człowiek nie ma czasu i kasy żeby robić więcej koncertów na trasie, bo w przypadku Saxon ma to jakiś sens, a nie wałkowanie non stop tego samego...
To jest zespół - w zasadzie co noc, to jakaś niespodzianka. Inne zespoły powinny brać przykład. Szkoda tylko, że człowiek nie ma czasu i kasy żeby robić więcej koncertów na trasie, bo w przypadku Saxon ma to jakiś sens, a nie wałkowanie non stop tego samego...
Amen