Winylowe reedycje 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Winylowe reedycje 2014
Co sądzicie o jakości brzmienia nowych 180 g reedycji Iron Maiden, w necie można napotkać na opinie jakoby nowe kopie nie brzmiały najlepiej, według innych - brzmią rewelacyjnie. Co wy na to?
Re: Winylowe reedycje 2014
Wypowiem się jak wreszcie kupie nowy gramofon, mój obecny.... Cóż reedycje tanie nie są więc strach wrzucać na ten złom, którym teraz dysponuję.
-
Deleted User 2259
No właśnie dużo też zależy od sprzętu, co z tego jak ktoś powie, że te repliki są lepsze od tych wydań z 2013, jak inny powie co innego, adapter jest ważny.krieg pisze:kupie nowy gramofon,
Nie zapomnij też o dobrych kolumnach i wzmacniaczu.
-
Deleted User 2259
To już wliczyłem do całego sprzętu, znam gościa który ma dobry adapter a głośniki podpina z wieży, nie za fajnie się tego słucha, choć gościu jest zachwycony. A jak wyglądają wkładki tych replik, bo jak repliki to powinny być odwzorowane na tych 1 wydaniach, czy może przypominają te ostatnie wydania z 2013?krieg pisze:Nie zapomnij też o dobrych kolumnach i wzmacniaczu.
Wyglądaja dokładnie TAK jak te z epoki, z tym że papier jest lepszej jakości a przy dwóch pierwszych albumów mamy szare koperty...
jeżeli chodzi o ubiegłoroczne reedycje trafiły mi się takie "zonki"
singiel "Run To The Hills" na jednej i drugiej stronie singla wklejono identyczne opisy strony "B" tj. "Total Eclipse", jeżeli chodzi o tłoczenie wszystko się zgadza.

singiel "Can I Play With Madness" na stronie "B"oderwana część nalepki i wtłocozna w powierzchnię winyla.

singiel "Run To The Hills" na jednej i drugiej stronie singla wklejono identyczne opisy strony "B" tj. "Total Eclipse", jeżeli chodzi o tłoczenie wszystko się zgadza.

singiel "Can I Play With Madness" na stronie "B"oderwana część nalepki i wtłocozna w powierzchnię winyla.

Pech kolego, tylko reklamować jeśli masz taka możliwość.
Ale syf, gdzie to kupowałeś?
-
paulek
- -#Lord of the flies

Białe kruki!!!!!
Jasne ale za jakieś 20 latpaulek pisze:Białe kruki!!!!!
jeżeli chodzi jakość nagrania to powyższe "usterki" nie mają żadnego wpływu na muzykę, dlatego niczego nie reklamuję, zatrzymałem sobie oraz kupiłem kolejne egzemplarze, tym razem bez wad.
Witam,
Trafny temat dla mnie bardzo temat
Podstarzałem się i mam ochotę sprawić kolekcje Maiden na winylach, a CD zostawić sbie do samochodu lub garażu.
Potrzebuje waszej rady - ma ktoś porównanie co do brzmienia tych winyli z 2014 r od Parlaphone do tych z 2013 picture disc'ów z opakowaniem gatefold sleeve'sów?
Pytanie dotyczy przede wszystkim jakości brzmienia, ale również wydania zewnętrznego.
zdr.
Trafny temat dla mnie bardzo temat
Podstarzałem się i mam ochotę sprawić kolekcje Maiden na winylach, a CD zostawić sbie do samochodu lub garażu.
Potrzebuje waszej rady - ma ktoś porównanie co do brzmienia tych winyli z 2014 r od Parlaphone do tych z 2013 picture disc'ów z opakowaniem gatefold sleeve'sów?
Pytanie dotyczy przede wszystkim jakości brzmienia, ale również wydania zewnętrznego.
zdr.
Zawsze czarne lepsze od "Pics". Mam kilka z 2014 i jest dobrze 
Hmm powiadasz, że Picture Disc jest słabszej jakosci dźwiękowo niż czarny winyl? A czerwony winyl również słabszy?
Raczej nie, tu chodzi o technologię nanoszenia cienkiej, przezroczystej warstwy ze ścieżkami na obraz. Nie jest ona tak dobra, jak na zwykłym winylu, bez względu na kolor.
To kamień z serca, bo z dalekich krain leci do mnie nowy WASP na czerwonym winylu - a opisany było jako mega super hiper HQ 180g itp itd...
ale żaden wydawca w końcu nie reklamuje towaru jako słaby
więc wole dopytać czy umoczyłem kase przy zakupie, gdyż dopiero zaczynam przygode z dużą płytą.
ale żaden wydawca w końcu nie reklamuje towaru jako słaby
więc wole dopytać czy umoczyłem kase przy zakupie, gdyż dopiero zaczynam przygode z dużą płytą.
Nie, będzie super!
Zakupiłem sobie do kolekcji LP Pice of Mind z reedycji. Byłem trochę zdziwiony, że płyta jest w gatefoldzie. Wszystkie jedno-płytowe albumy sa wydane normalnie, tylko ten jeden nie. Czy oryginał też tak był wydany?
Tak, też gatefold.