09/05/2015 - Scorpions - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 09/05/2015 - Scorpions - Łódź
przy takich cenach, to ja poczekam na groupon 
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Obowiązkowy koncert, zwłaszcza że to pewnie "ostatni" występ 
Od jutra od godz.10 bilety w sprzedaży.
Biorę na trybuny
Biorę na trybuny
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
W koncu sie wzialem i kupiłem
tak jak JP -trybuny:D
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Saimon1995
- -#Moderator

Podobnie jak ja. Również trybuny.mic7 pisze:W koncu sie wzialem i kupiłemtak jak JP -trybuny:D
Podbijam temat 
Po długim oczekiwaniu to już dzisiaj ten dzień
))
Po długim oczekiwaniu to już dzisiaj ten dzień
Tak, Dzień Zwycięstwa
Widzimy się w Atlas Arenie
A tak wogole to o ktorej otwarcie bram i o ktorej zaczyna się gig ?
podobno otwarcie bam 18.30, koncert 20.30
Mam nadzieję ,że tak będzie bo w sumie to nie wiadomoAbstract pisze:podobno
Na bilecie jest wpisana godzina 20...
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Scorpions w Pardubice - mega.
Liczyłem trochę na dłuższego seta, jakieś 1h 45 grania. Udżwiękowienie na bardzo-dobrym poziomie.
Mega wizualnie z telebimami, szkoda, że brakło wyjścia scorpiona na koniec.
Z tego co widać było mało GC sprzedali - publiczność trochę dopisała. Nie było tłoku na "stani".
Minusy - praktycznie brak oznakowań na mieście o koncercie i w okolicach o tej arenie.
Liczyłem trochę na dłuższego seta, jakieś 1h 45 grania. Udżwiękowienie na bardzo-dobrym poziomie.
Mega wizualnie z telebimami, szkoda, że brakło wyjścia scorpiona na koniec.
Z tego co widać było mało GC sprzedali - publiczność trochę dopisała. Nie było tłoku na "stani".
Minusy - praktycznie brak oznakowań na mieście o koncercie i w okolicach o tej arenie.
No faktycznie, b. dobry koncert, dobrze nagłośniony (czyli jednak można). Według relacji medialnych między 12 - 15 tyś. widzów, choć na płycie było widać troszkę luzu, przynajmniej w porównaniu do koncertów Depeche Mode czy IM/Black Sabbath. Muszę przyznać, iż nowe kompozycje w zestawieniu z klasykami bardzo średnio się broniły...
- Saimon1995
- -#Moderator

No cóż można powiedzieć po TAKIM koncercie? Dla mnie - miazga totalna. Świetnie nagłośniony (jak napisał Ralf - jak się chce to wszystko się da zrobić!), frekwencja dopisała (okej, luzy na płycie były, ale nie jakieś bardzo widoczne; trybuny zapełnione), ale przede wszystkim trzeba wspomnieć o formie muzyków.
Złośliwi będą mówić, że wrócili tylko dla kasy, ale po wczorajszym koncercie jestem pewny, że po prostu nadal chcą grać, bo sprawia im to wiele frajdy. A jeśli są w takiej formie fizycznej - to dlaczego jeszcze nie pograć?
Kapitalny był także wystój sceny. Telebimy - robiły wrażenie, choć przy "Dynamite" przesadzono troszkę ze światłami.
No i perkusja podwyższana również robiła mega wrażenie. Co by nie mówić - Kottak obecnie to jeden z lepszych showmanów-perkusistów.
No i set - dla mnie bez zastrzeżeń. Nowe utwory wypadły bardzo na plusie, choć oczywiście klasyka rządzi (ciarki na całym ciele w trakcie "The Zoo" czy "Blackout", ale także przy balladach - dla mnie numerem jeden "Send Me an Angel"). Jednym słowem - warto było stawić się wczoraj w Atlas Arenie. Jeśli nawet miałby być to ostatni koncert w naszym kraju - to pożegnali się w wielkim stylu. Choć ja wierzę, że jeszcze przyjadą. Wtedy też bez namysłu się wybiorę.
Złośliwi będą mówić, że wrócili tylko dla kasy, ale po wczorajszym koncercie jestem pewny, że po prostu nadal chcą grać, bo sprawia im to wiele frajdy. A jeśli są w takiej formie fizycznej - to dlaczego jeszcze nie pograć?
Kapitalny był także wystój sceny. Telebimy - robiły wrażenie, choć przy "Dynamite" przesadzono troszkę ze światłami.
No i set - dla mnie bez zastrzeżeń. Nowe utwory wypadły bardzo na plusie, choć oczywiście klasyka rządzi (ciarki na całym ciele w trakcie "The Zoo" czy "Blackout", ale także przy balladach - dla mnie numerem jeden "Send Me an Angel"). Jednym słowem - warto było stawić się wczoraj w Atlas Arenie. Jeśli nawet miałby być to ostatni koncert w naszym kraju - to pożegnali się w wielkim stylu. Choć ja wierzę, że jeszcze przyjadą. Wtedy też bez namysłu się wybiorę.
Bardzo fajny sobotni wyjazd no i koncert mega
) Szczerze mówiąc nie spodziewałem się ,że Skorpiony są w stanie zapełnić w takim stopniu Atlas Arenę :GC i trybuny były prawie pełne jedynie na płycie były widoczne puchy. Ja siedziałem na sektorze P i stwierdzam ,że wszystko Ok tylko ciut za wysoko bo 31 rząd to na dole ludzie wyglądali jak mrówki
no i dobrze ,że telebimy były choć to już standard na takim koncercie.
Sam gig świetny ,widać było ,że „chłopakom”
chce się grać i nie odwalają chałtury nawet grając takie numery jak Blackout czy Wind of Change brzmiały podobnie do oryginałów co uważam na plus! Najbardziej ruchliwi na scenie to Schenker i o dziwo Kottak – niezły showman z niego.
Za to publika w sumie głośna ale patrząc z góry wydawała mi się niemrawa.
Oczywiście grali głównie klasykę co jak dla mnie (byłem pierwszy raz na Scorpions) było bardzo dobre ,z nowego albumu zagrali bodajże 3 numery i uważam ,że te kawałki świetnie się bronią w porównaniu ze starymi szczególnie ballada Eye of the Storm zrobiła na mnie duże wrażenie
Podsumowując koncert trwał 1:45 h i myślę ,że warto było wczoraj zawitać do Łodzi na Scorpionów.
Ps. W merchu ceny koszulek od 100 do 160 zł no i płytki CD DVD i winyle też były(chyba ze sklepu music corner zdaje się) minus za mało sprzedających a tłumy chętnych wielkie
Ps 2. Pozdrowienia dla Depeshki
) z którą pogadaliśmy dłuższą chwilę przed występem.
Gdyby nie nasze koszulki z Sanktuarium to chyba Depeshka nie rozpoznała by nas w tym tłumie
Going Out with a Bang
Make It Real
Is There Anybody There?
The Zoo
Coast to Coast
70's medley
Top of the Bill / Steamrock Fever / Speedy's Coming / Catch Your Train
We Built This House
Acoustic medley
Always Somewhere / Eye of the Storm / Send Me an Angel
Wind of Change
Blackout
Encore:
Big City Nights
Still Loving You
Rock You Like a Hurricane
Sam gig świetny ,widać było ,że „chłopakom”
Za to publika w sumie głośna ale patrząc z góry wydawała mi się niemrawa.
Oczywiście grali głównie klasykę co jak dla mnie (byłem pierwszy raz na Scorpions) było bardzo dobre ,z nowego albumu zagrali bodajże 3 numery i uważam ,że te kawałki świetnie się bronią w porównaniu ze starymi szczególnie ballada Eye of the Storm zrobiła na mnie duże wrażenie
Podsumowując koncert trwał 1:45 h i myślę ,że warto było wczoraj zawitać do Łodzi na Scorpionów.
Ps. W merchu ceny koszulek od 100 do 160 zł no i płytki CD DVD i winyle też były(chyba ze sklepu music corner zdaje się) minus za mało sprzedających a tłumy chętnych wielkie
Ps 2. Pozdrowienia dla Depeshki
Gdyby nie nasze koszulki z Sanktuarium to chyba Depeshka nie rozpoznała by nas w tym tłumie
Going Out with a Bang
Make It Real
Is There Anybody There?
The Zoo
Coast to Coast
70's medley
Top of the Bill / Steamrock Fever / Speedy's Coming / Catch Your Train
We Built This House
Acoustic medley
Always Somewhere / Eye of the Storm / Send Me an Angel
Wind of Change
Blackout
Encore:
Big City Nights
Still Loving You
Rock You Like a Hurricane
Super koncert!
Bez problemu można było mieć barierki jeżeli się przyjechało godzinę przed otwarciem bram, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło.
Pojechałem na totalnym spontanie i nie żałuje
Bez problemu można było mieć barierki jeżeli się przyjechało godzinę przed otwarciem bram, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło.
Pojechałem na totalnym spontanie i nie żałuje