27/06/2015 - Metal Hammer Festival - Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

27/06/2015 - Metal Hammer Festival - Katowice
Ciekawy pomysł: robienie imprezy w dniu, kiedy w Łodzi jest JP:-)
Metal Hammer Festival powraca w wyjątkowym wydaniu!
Po małej przerwie na muzyczną scenę powraca Metal Hammer Festival! Podczas dotychczasowych sześciu edycji festiwalu fani szeroko pojętego rocka mieli okazję obejrzeć tak znakomite zespoły jak Tool, Judas Priest, Opeth, Megadeth, Kreator, Bruce Dickinson czy Moonspell. Nie zabrakło też najlepszych zespołów z Polski jak Acid Drinkers, Mech, Hunter czy Vader.
Siódma edycja festiwalu odbędzie się 27 czerwca w katowickim Spodku, w nieco innej niż zwykle formule. A wszystko za sprawą szyldu „Prog Edition”, wyraźnie wskazującego, że tym razem możemy spodziewać się sporej dawki najlepszej muzyki z nurtu tzw. rocka i metalu progresywnego.
Pierwszego Artystę, który potwierdził swój udział w tegorocznej edycji festiwalu ogłosimy już w najbliższy piątek, 30 stycznia o godz.13.00.
Metal Hammer Festival 2015
Prog Edition
Sobota, 27 czerwca
Spodek – Katowice
Start godz.16.00
Bilety w sprzedaży od 4 lutego!
Szczegółowe informacje na temat Metal Hammer Festival 2015 – Prog Edition:
www.metalmind.pl/metalhammer-festival/
Metal Hammer Festival powraca w wyjątkowym wydaniu!
Po małej przerwie na muzyczną scenę powraca Metal Hammer Festival! Podczas dotychczasowych sześciu edycji festiwalu fani szeroko pojętego rocka mieli okazję obejrzeć tak znakomite zespoły jak Tool, Judas Priest, Opeth, Megadeth, Kreator, Bruce Dickinson czy Moonspell. Nie zabrakło też najlepszych zespołów z Polski jak Acid Drinkers, Mech, Hunter czy Vader.
Siódma edycja festiwalu odbędzie się 27 czerwca w katowickim Spodku, w nieco innej niż zwykle formule. A wszystko za sprawą szyldu „Prog Edition”, wyraźnie wskazującego, że tym razem możemy spodziewać się sporej dawki najlepszej muzyki z nurtu tzw. rocka i metalu progresywnego.
Pierwszego Artystę, który potwierdził swój udział w tegorocznej edycji festiwalu ogłosimy już w najbliższy piątek, 30 stycznia o godz.13.00.
Metal Hammer Festival 2015
Prog Edition
Sobota, 27 czerwca
Spodek – Katowice
Start godz.16.00
Bilety w sprzedaży od 4 lutego!
Szczegółowe informacje na temat Metal Hammer Festival 2015 – Prog Edition:
www.metalmind.pl/metalhammer-festival/
Re: 27/06/2015 - Metal Hammer Festival - Katowice
Pewnie Dream Theater
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Pewnie tak, ale ciekaw jestem ile ludzi na to przyjedzie:-) i ile osób, które już kupiło bilety na JP się wk...wi:-)
-
Deleted User 2259
DT na 90 % akurat rozpiskę wtedy mają. 
Ślązaki i tak na JP mogą jechać do siebie, do Ostrawy dzień później czy wcześniej. A to spora część publiki metalowej w Polsce.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
Bardzo dobrze więcej miejsca dla nas.krusejder pisze:A to spora część publiki metalowej w Polsce.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dream Theater od wieków robił Rock Serwis... Termin faktycznie dziwnie dobrany chociaż JP w Ostrawie jest sporo tańsze od łódzkiego w wykonaniu LN więc mieszkając na Śląsku wybór byłby oczywisty.
-
Deleted User 2259
Od pierwszego koncertu, ale może Kosiak połączy siły z tym od tego festu (nie wiem kto organizuje takie festy).WICKER MAN pisze:Dream Theater od wieków robił Rock Serwis...
a ja Ci mówie, że nie ma to żadnego znaczeniaWICKER MAN pisze:Dream Theater od wieków robił Rock Serwis
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 2259
W 2007 też był taki fest w spodku, wiecie o co mi chodzi Tool itp, nie pamiętam kto wtedy organizował, ale był już taki prog fest.
-
paulek
- -#Lord of the flies

MetalmindOd pierwszego koncertu, ale może Kosiak połączy siły z tym od tego festu (nie wiem kto organizuje takie festy).
Nie rozumiem co znaczy więcej miejsca dla nas, czyli dla kogo, tej około 1000 gartki co to by w Studio się zmieściła... bo taka jest realna siła tzw progresywnych fanów w tym krajuA to spora część publiki metalowej w Polsce.
Bardzo dobrze więcej miejsca dla nas.
Oczywiście bez złośliwości z mojej strony
Ja tam rzecz jasna baardzo lubię metalowe koncerty i jeżdżę na nie grubo ponad wiek niejednego z użytkowników forum i chętnie wybiorę się i na JP - rzecz ajsna Ostrava i na Metal Hammer Festival...
Oprócz DT życzyłbym sobie OPETH!!!!! najlepiej w formule En Evening wit...
może jeszcze być do tego Katatonia i do kompletu Paradise Lost albo chociaż My Dying Bride
-
Deleted User 2259
DT - Arena 05' gig wyprzedanypaulek pisze:bo taka jest realna siła tzw progresywnych fanów w tym kraju
Katosy 07' - 6500 ludu ich największy gig u nas, myślę, że spoko pociśniemy więcej niż 1000 do tego jakieś inne zespoły.
gra za miesiąc w Gdańskupaulek pisze: Katatonia
To też był MetalHammerInvader pisze:W 2007 też był taki fest w spodku, wiecie o co mi chodzi Tool itp, nie pamiętam kto wtedy organizował, ale był już taki prog fest.
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 2259
No właśnieSzajba pisze:To też był MetalHammer
Fajnie, a że na JP wybieram się do Ostravy to może pojadę bo mam blisko
.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Ostatni taki prog fest jaki pamiętam, to chyba 2009 i Dream Theater, a przede nimi Opeth. To było chyba w Bydgoszczy. Nie wiem jak tam z frekwencją było. Paru znajomych było tam na Opeth, a przed DT sobie wyszło.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Deleted User 2259
To była cała europejska trasa zainicjowana przez Mike'a Portnoya.Więc to zupełnie co innego.ok 3 tys ludzi było.
byłem na 3 takich koncertach, DT na każdym zmieniało set, a Opeth ? jedno i to samo.Ale spoko ziomeczki.
To widać, że znajomi się nie znająinsp. Liki pisze:Paru znajomych było tam na Opeth, a przed DT sobie wyszło.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Nie wiem, ich wybór. Ja bym nie wydał złotówki ani na Opeth ani na Dream Theater.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Deleted User 2868
Fajnie, że Metal Hammer Festival wraca do Spodka, szkoda, że w wersji prog. 
A ja powiem: fajnie, że Metal Hammer Festival wraca do Spodka, dobrze, że w wersji prog.