Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Deleted User 1499 »

Świat się nie zawali.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Wlasnie ciekaw jestem jak to bedzie, bo Rod i reszta zespolu nie wypowiada sie, a plany w zwiazku z nowa plyta na pewno byly. Trasy dograne i teraz pytanie czy wszystko odwoluja i zmieniaja plany czy czekaja na wyniki bo maja nadzieje, ze wszystko bedzie ok i ruszaja w trase
Deleted User 1499

Teraz pytanie na kiedy mieli zaplanowany początek trasy , jeśli chcieli już na lato , to może być słabo skoro do Maja nic nie będzie wiadomo , a potem to trochę już chyba mało czasu na przygotowania i próby.

A z drugiej strony mogli nie mieć jeszcze nic dograne bo choroba została wykryta w grudniu , nie wiem na ile wcześniej trzeba się za to zabrać.

Dlatego pisałem że powinni coś za jakiś czas napisać. Ogólnie to lepiej że poinformowali właściwie po najgorszym ( Diagnoza) , przynajmniej zaoszczędzili nerwów , i pomimo takiej informacji mogli od razu pocieszać faktem iż jest już po operacji jak i określić wstępnie rokowania.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Sądzę, że w tym roku mogą wydać na jesieni (październik) album. Nawet bez trasy w kontekście tego, co wydarzyło się z Brucem - ta płyta będzie cieszyła się wielikim powodzeniem - no bo może się okazać (OBY NIE!!!), że to na serio ostatni album...

Rozsądnie byłoby dać Dickinsonowi kilka miesięcy na odzyskanie sił i ruszyć w trasę w 2016, powiązaną z 40 leciem kariery estradowej. Idealny moment na zaprezentowanie set - listy w pełni przekrojowej i obejmującej największe evergreeny.

W tym roku przez świat przetacza się trasa KISS 40Anniversary, pożegnalna trasa Crue, wielkie tour AC/DC, trasa Rush - może lepiej byłoby poczekać i pięknie wybrnąć z obecnej sytuacji.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

sekcjazwlok pisze:To zależy jaką chemię mu aplikowaną po tych najlżejszych niezbyt się mógł zmienić. Nie wiem jaką dostawał Iommi ale widzę że wygląda w miarę ok.
W maju 2012 (pierwszy koncert Sabbath po reunion, a także w trakcie choroby) wyglądał słabo - bardzo schudł i raczej na 99% miał perukę. Dopiero w 2013 odzyskał dawną formę i wygląd.

Cóż, przypomnę, że plotki o koncercie w Dallas w okolicy 20 sierpnia pojawiły się całkiem niedawno, już po terapii Bruce'a, a Panowie już dwukrotnie w ostatnim czasie zaczynali trasę w Teksasie (2008 i 2010)... Zatem nie zdziwiłbym się, gdyby na chwilę obecną nadal trzymali się sierpniowego terminu...

Chociaż, do czasu 100% pozytywnej diagnozy lekarzy w maju, byłoby to dosyć ryzykowne. Ogłaszanie sierpniowej trasy pod koniec maja dałoby zbyt mało czasu na sprzedaż biletów (większość letnich tras w USA jest już ogłoszona), a z kolei publikowanie dat już teraz naraziłoby ich na gigantyczne straty finansowe i wizerunkowe, gdyby jednak musieli ją anulować lub przesunąć ze względu na zdrowie Bruce'a. Pytanie też jaki ubezpieczyciel, wiedząc o jego chorobie, zgodzi się na ubezpieczenie trasy w tym terminie...

Co nie zmienia faktu, że wg mnie powinni wydać album jak najszybciej. Paradoksalnie sytuacja Bruce'a zwiększy zainteresowanie fanów i mediów płytą, a jak widać po wielu zespołach (np. AC/DC) wydanie nowego krążka nie musi być połączone z następującą zaraz po nim (lub poprzedzające) trasą koncertową.
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Dzięki za porządne info.

Ale... naprawdę nie ma sensu porównywać chemioterapii chłoniaków do radiochemioterapii nowotworów głowy i szyi. Jak ktoś jest lekarzem i jest zainteresowany, mogę podesłać aktualne wytyczne leczenia obu typu nowotworów.

Sierpień 2015 USA - to byłoby dobre ;)
Deleted User 1499

WICKER MAN pisze:
W maju 2012 (pierwszy koncert Sabbath po reunion, a także w trakcie choroby) wyglądał słabo - bardzo schudł i raczej na 99% miał perukę. Dopiero w 2013 odzyskał dawną formę i wygląd.
A to sorry , widziałem go dopiero w 2013 , tyle że Tomi mógł mieć mocniejszą chemię , bo jednak jego rak jest chyba gorszy.
WICKER MAN pisze:Cóż, przypomnę, że plotki o koncercie w Dallas w okolicy 20 sierpnia pojawiły się całkiem niedawno, już po terapii Bruce'a, a Panowie już dwukrotnie w ostatnim czasie zaczynali trasę w Teksasie (2008 i 2010)... Zatem nie zdziwiłbym się, gdyby na chwilę obecną nadal trzymali się sierpniowego terminu...
No właśnie to jest dość ciekawe , choć niby w newsie wyraznie było napisane że od maja Bruce będzie potrzebował kilku miesięcy na dojście do formy.

WICKER MAN pisze:Co nie zmienia faktu, że wg mnie powinni wydać album jak najszybciej. Paradoksalnie sytuacja Bruce'a zwiększy zainteresowanie fanów i mediów płytą, a jak widać po wielu zespołach (np. AC/DC) wydanie nowego krążka nie musi być połączone z następującą zaraz po nim (lub poprzedzające) trasą koncertową.
To fakt , że w tym całym nieszczęściu zainteresowanie nowym krążkiem może być dużo większe.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sądzę, że album ukaże się w tym roku - natomiast, rzeczywiscie - w obecnej sytuacji trasa jest przedsięwzięciem dalece ryzykownym. Ja bym na miejscu managementu grupy nie ryzykował ogłaszania terminów na rok obecny. Warto dać czas - fani nacieszą się albumem i poczekaja na powrót Brucea..

Zrobią jak będa uważali...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Z jednej strony myślę podobnie do Wickera, że jeśli Bruce uporał się z tym gównem to nie lubi siedzieć na tyłku i stąd plotki o rozpoczęciu trasy w USA pod koniec sierpnia.
Z drugiej strony takie mogły być plany, ale w zaistniałej sytuacji?
Trasa to ogromne przedsięwzięcie, plany, logistyka. Trzeba by za niedługo startować z promocją, sprzedażą biletów, a czy stan zdrowia Brucea jest już na tyle stabilny i pewny by móc takie założenia poczynić?
A co jeśli jakieś gorsze dni, rehabilitacja się przedłuży, nawrót (odpukać) choroby?
Qrcze ciężka sytuacja, powinni chyba zabrać głos za niedługo inni członkowie zespołu czy Rod co dalej?
Deleted User 1499

Gorączka trochę opadnie to może zaczną się pojawiać jakieś info o jakichkolwiek planach o ile takowe na tę chwilę w ogóle są.
A może chcą zrobić kilka koncertów żeby Bruce się sprawdził.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sądzę, że Rod ma już jakieś plany alternatywne. Ruszenie w trasę, gdzie IM ostro dają czadu na scenie, zawsze musi być poprzedzona 100% pewnością co do stanu zdrowia muzyków. Ja życzę Bruceowi, co by już jutro mógł śpiewać ale będąc realistą - dopiero w maju będą wiedzieć czy choroba się cofnęła. No i po terapii, też będzie trzeba ze trzy miesiące by organizm był w 100% FIT!!!

Wydaje mi się, że w tym roku szansa na koncerty wynosi 20%. Może w listopadzie koncerty w UK? Wielkie tournee - 2016...

Zobaczycie, po tak frustrującym doświadczeniu zagrają koncerty z takim ogniem i petardą, o jakich można marzyć!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Pozostawmy ten temat na newsy nie domniemania i bicie piany, specjalnie do dyskusji o stanie zdrowia Brucea stworzony zostal osobny
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

Moim zdaniem powinni pozwolic Dickinsonowi leczyć się i nagrać płytę z Blaze! :dance:
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

dewastator88 pisze:Moim zdaniem powinni pozwolic Dickinsonowi leczyć się i nagrać płytę z Blaze!

:facepalm:
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Laz IMFC pisze:Issue #100 was due to be mailed out at the end of February.
Unfortunately we have had to delay this.
In the circumstances I'm sure you will all understand and we are now aiming for the end of May.
Cheers
''100# wydanie miało być rozesłane pod koniec lutego. Niestety, musieliśmy je opóźnić. W tych okolicznościach na pewno wszyscy zrozumiecie, teraz przymierzamy się na koniec maja''.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To oczywiste, chyba... może album? Oby tylko Bruce dał radę wrócić na trasę, do muzyki - może być to problemem. Ja tak na marginesie, to już sam nie wiem, co się dzieje? Dziś dopadła mnie wieść, iż moja droga koleżanka, równiez doktorantka - zmarła na raka, z którym walczyła od 15 lat, w różnych etapach. To był chłoniak. Zaleczała go a on powracał po czasie - bardzo się wycierpiała. To straszne, cieszmy się że jesteśmy wciąż zdrowi i póki co, nas to wszystko nie dotyczy.

IM a ścislej, ich kierownictwo, pewnie czeka teraz na rozwój wydarzeń. Sami chyba są zaszokowani, w maju okaze się jaka przyszłość czeka zespół i jakie sa rokowania na powrót Brucea do czynnej działalnosci artystycznej? Do maja pewnie nie usłyszymy info o trasie ani o albumie, sądzę że Rod chce zdecydować się (starym zwyczajem) na skorelowanie premiery CD z trasą koncertową, tak zawsze było - bowiem w tej muzie ważna jest promocja koncertowa. Musi zatem wiedzieć, czy i kiedy ruszyć w trasę, czy są na to szanse i jak ustalić strategię promocyjną płyty.

Ojjj, Smallwood nie ma łatwego zadania a wszystko przez ten pieprzony guzek. Pewnie całe kierownictwo grupy jest obecnie w szachu. W sumie, co zrobić - wydać album, nie mając pewności - co dalej? Wydać album, zabookować wstępnie trasę a potem wszystko w łeb? Czy, bo też tak może być - wydać album, wiedząc iż na powrót do grania nie ma szans i ogłosić rozwiazanie IM?!!

To nie jest zbyt optymistyczna perspektywa.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Papa pisze:
Laz IMFC pisze:Issue #100 was due to be mailed out at the end of February.
Unfortunately we have had to delay this.
In the circumstances I'm sure you will all understand and we are now aiming for the end of May.
Cheers
''100# wydanie miało być rozesłane pod koniec lutego. Niestety, musieliśmy je opóźnić. W tych okolicznościach na pewno wszyscy zrozumiecie, teraz przymierzamy się na koniec maja''.
Czyli jednak wszystko wskazuje na to, że nie podadzą szczegółów nowej płyty przed końcem maja... W przeciwnym wypadku nie widziałbym sensu wstrzymywania wydania magazynu FC...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie i raczej premiera na jesieni. Gdyby koncerty w Texasie miały odbyć się pod koniec sierpnia, pewnie jużteraz by coś zaczęli ogłaszać, niemniej z przyczyn obiektywnych - nie mogą tego zrobić. Cóż, pozostaje nam czekać na wieści od Brucea i ... nowy magazyn. Wszystko w maju.

Na głównej, znów na rotację wrócił banner z MAIDENAUDIO i reklamą winyly 180 gr. Przynajmniej na ten moment management skoncentruje się na promocji merchandisingu... Zobaczymy, co z tego wyjdzie. :roll:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Najlepszego dla ''H''
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

ODPOWIEDZ