Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Deleted User 1499 »

Michał pisze:
RALF pisze:Cóż, po chemioterapii to i tak wygląda ok!
nie ok. tylko świetnie!
Widać również, że chłop silny psychicznie bo się nie zamknął w domu i nie płacze. A skoro browar go nie zabije to może go tylko wzmocnić :D
+1
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

sekcjazwlok pisze:Chyba jakby bylo zle to jednak browara by odpuscil
Ale chcialem zauwazyc ze Bruce co foto to browar ,:-D
Wszystko jest dla ludzi, więc niech korzysta. Jak lubi, to niech sobie nie odmawia przyjemności. :)

Tak jak napisałeś - jak browarka pije tzn. że źle nie jest. Czekamy na wieści, jak będzie wyglądała przyszłość IM.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

NO... maj będzie ważny ale mam nadzieję, że wróci na dobre :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://sanktuariumfc.org/index.php?go=news&id=1130

Zremasterowana dyskografia na iTunes. Teraz tylko czekać na publikację całości jako DELUXE CDs. Tak, jak to zrobili Black Sabbath, Deep purple czy inny Led Zeppelin. Jeśli pierwsze płyty rzeczywiście brzmią tak dobrze, jak mówi Harris - to rzecz warta grzechu. W końcu remastersy z 1998 są już mocno przeterminowane!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Rzucili by jakiegos prawdziwego newsa <roll>
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Powoli - Meta 'njusa' o nowym albumie już 3 lata rzuca :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No ale oni juz ta plyte maja, a info o setnej reedycji? i to mp3jkowej. Remaster TFF? Bez sensu...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz na iTunes tak czy inaczej jest kompresja, ja z tego nie korzystam, ale pewnie wielu młodszym fanom to się spodoba. Jak pisałem wiele legendarnych grup od kilku lat regularnie wydaje kolekcje swoich albumów jako Deluxe CD z materiałem dodatkowym i najnowocześniejszym brzmieniem. Steve pisze, że debiutancki album brzmi zupełnie inaczej, podobnie jak płyty z lat '80. To norma - ówczesna technologia wobec aktualnych możliwości była dość prymitywna. Pamiętajmy, że "AMOLAD", "TFF" nie poddano masteringowi - fani często wytykali ten fakt grupie, teraz brzmienie tych krążków będzie lepsze. Dyskusyjny jest też miks "TXF" i "DoD" - po tym co mówił T. Newton - to również może ulec zmianie.

Osobiście sądzę, iż na jesieni otrzymamy wznowienie Deluxe CD tych 19 tytułów i nowy album. Nie zadawaliby sobie takiego trudu, aby szlifować wszystkie płyty w Abbey Road celem przekonwertowania tego na MP 3 dla iTunes. To można wszechstronnie wykorzystać.

Wznowienie back - katalogu, nowy album, potem trasa - niezłe podsumowanie 40-lecia!
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Kupiłem na iTunes pierwszy album. Mam dosyć dobre porównanie, gdyż na telefonie mam również starą wersję cyfrową - jest o niebo lepiej, wręcz dostało to kopa. W takiej jakości wersji cyfrowej nawet stream na kolumny ma sens.
Bardzo dobry news, szczególnie wpłynie na promocję zespołu w USA, gdzie Spotify nie jest tak popularne i ludzie wolą zakupić piosenkę na iSprzęty.
Warto dodać, że zespół w końcu doczekał się własnej stronki na iTunes, z grafiką Eddiego i tłem. Takie spersonalizowane stronki mają niektóre duże zespoły jak Meta, Nirvana czy Slipknot.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Właśnie - to podstawa promocji.

Zobaczycie, że w tym albo w przyszłym roku będzie dyskografia na CD, z zajebistym soundem. Bomba by było, bo te remastersy z 1998 są już dziś przeterminowane. Teraz premiera nowego albumu, zdrowie Brucea i trasa...
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Czyli można już powoli odkładać kaskę na nowe remastery, o ile te przypuszczenia się sprawdzą. Jaram się. :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Teoretycznie tak, na nowy album - musowo :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Po co Wam remastery remasterów ? Nic nie dorówna oryginalnemu brzmieniu albumów spod ręki Martina Bircha. Może w przypadku jedynki ma to jakiś sens, ale słuchanie remasterów płyt z 1981 - 1992 to strata czasu. Rozważałbym ponownie sięgnięcie po remastery późniejszych Maidenów, które dobrze nie brzmią. Ale kto mógłby poprawić Harrisa i Shirleya?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No właśnie kto niby poprawiał te najnowsze albumy? Jak ktoś przesłucha niech da znać czy oprócz audiofilów ktoś dosłucha się różnicy :-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tony Newton w Abbey Road Studios, on też miksował najnowszą wersję wznowień The Beatles. Mam "Iron Maiden" (zakupiłem przez ciekawość). Różnica w dynamice i brzmieniu tego 'garażowego' albumu jest kolosalna. POLECAM!!
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

krusejder pisze:Po co Wam remastery remasterów ? Nic nie dorówna oryginalnemu brzmieniu albumów spod ręki Martina Bircha.
Krusejder na propsie, jak to mawia młodzież ;) Po cholerę komu kolejne odgrzewanie tego samego kotleta? Dla trochę większej głośności i płaskiej dynamiki? Już te remastery z 1998 brzmią gorzej niż stare CD (szczególnie wyraźnie słuchać to na SIT). Dla zespołu to kolejna okazja na wyciągnięcie kasy, przy minimalnym zaangażowaniu i pracy, to jasne, ale czy starzy fani mają się czym jarać? Wolałbym, żeby odkurzyli archiwa i wypuścili jakieś perełki koncertowe, vide najnowsze wydawnictwo JP, dyskutowane w innym wątku.
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Post autor: krieg »

IgorW pisze:
krusejder pisze:Po co Wam remastery remasterów ? Nic nie dorówna oryginalnemu brzmieniu albumów spod ręki Martina Bircha.
Krusejder na propsie, jak to mawia młodzież ;) Po cholerę komu kolejne odgrzewanie tego samego kotleta? Dla trochę większej głośności i płaskiej dynamiki? Już te remastery z 1998 brzmią gorzej niż stare CD (szczególnie wyraźnie słuchać to na SIT). Dla zespołu to kolejna okazja na wyciągnięcie kasy, przy minimalnym zaangażowaniu i pracy, to jasne, ale czy starzy fani mają się czym jarać? Wolałbym, żeby odkurzyli archiwa i wypuścili jakieś perełki koncertowe, vide najnowsze wydawnictwo JP, dyskutowane w innym wątku.
Zgadzam się, kolejne remastery to bzdura. Chętnie przytuliłbym jakąś paczkę wznowionych singli na cd / donington na niebieskim krążku albo koncertówkę z Blazem. Jest tyle fajnych możliwości.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A ja chętnie zaopatrzyłbym się w wydania deluxe z bonusowymi dyskami (koncerty/B-Strony) z najnowocześniejszym brzmieniem. Posłuchałem dziś na spokojnie "IM" i "Killers" z iTunes i urywa dupę, nawet biorąc pod uwagę kompresję. "DoD" też brzmi lepie - ciężej, potężniej(...)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mam CD IM na japończykach (staram się zdobyć pierwsze wydania, chyba mi ze 2-3 brakuje), do tego remastery 1998, do tego box First Ten Years + jakieś pierwsze wydania płyt, które kupowałem w ostatnich 20 latach. Znam je na pamięć i wątpię, by cokolwiek zabrzmiało lepiej od tego, co już posiadam.

Swoje wydałem w życiu na kompakty i o ile jest szansa, że dałbym kasę na jakieś bonusy (coś jak Eddie's Archives), to kolejny raz tego samego już nie kupię.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Idzie jakoś inaczej tego posłuchać niż na Itunes ?
ODPOWIEDZ