08/06/2015 - Faith No More- Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- likipiki
- -#Lord of the flies

Re: 08/06/2015 - Faith No More- Kraków
O co chodzi z biletami na miejsca siedzące? Na evetimie są jakby tylko trzy czy cztery sektory dostępne. Reszta będzie udostępniona, jak wysprzedają się te, które są obecnie w sprzedaży?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Dokładnie. przecież to nie pierwszy raz kiedy w taki sposób jest prowadzona sprzedaż.
Pula biletów została podzielona. Każdy z dystrybutorów; mm shop, eventim, ticketpro, ebilet, biletin, wystawił na sprzedaż bilety na różnych sektorach. Choć nadal nie wszystkie są dostępne, zależy jak się sprzedaż dalej potoczy...
Pula biletów została podzielona. Każdy z dystrybutorów; mm shop, eventim, ticketpro, ebilet, biletin, wystawił na sprzedaż bilety na różnych sektorach. Choć nadal nie wszystkie są dostępne, zależy jak się sprzedaż dalej potoczy...
Kupię 2 bilety w cenie okazyjnej 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Jestem bardzo ciekawy frekwencji na tym koncercie.
https://www.last.fm/user/kamooo
- Saimon1995
- -#Moderator

Był ktoś w tej Tauron Arenie? Jak tam z widocznością z trybun (podobnie jak w np. Atlas Arenie)?
- likipiki
- -#Lord of the flies

Byłem wielokrotnie, ale zawsze na hokeju.
IMO widoczność będzie zbliżona do Atlas Areny.
No właśnie. Drogo. Mam dziwne przeczucie, że mogą być pustki. Chociaż, może to i dobrze, będzie małe GCJestem bardzo ciekawy frekwencji na tym koncercie.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja obawy mam podobne. Mimo, że to kultowa kapela i jedna z najbardziej ukochanych w naszym kraju, to jednak ceny (trochę?) odstraszają potencjalnych nabywców. Ale zobaczyć ich - po prostu - trzeba!Pawcio pisze: No właśnie. Drogo. Mam dziwne przeczucie, że mogą być pustki. Chociaż, może to i dobrze, będzie małe GC
No jasne, ale, sorry, 350zł bym na nich nie wydał, bo z przejazdem taki koncert kosztowałby mnie 5 stówek. 200 zł za płytę to jeszcze znośna cena - mam nadzieję, że GC nie będzie zbyt duże.
BTW. Ktoś z Poznania się wybiera, albo ktoś przez Poznań będzie przejeżdzał?
Wstępnie mam bus z Wyjazdowni ogarnięty, ale oni sami jeszcze nie wiedzą czy wyjazd dojdzie do skutku, więc szukam w razie czego jakiegoś innego środka transportu 
BTW. Ktoś z Poznania się wybiera, albo ktoś przez Poznań będzie przejeżdzał?
-
Deleted User 2259
Ja mieszkam 400 metrów od Areny i tak się zastanawiam czy dzień wcześniej może już będą w mieście pokrążę pod halą, myślę, że może kogoś spotkam...
-
Deleted User 2868
Cena za GC niestety jest przesadzona. Jak już narzekamy, to ja dla porównania kupiłem za 80 euro bilet na 1 dzień Rock in Vienna (Metallica, Faith No More, Testament, Body Count i Gojira). Oczywiście halówka > open air i myślałem, żeby do Krakowa też się wybrać, ale jednak odpuszczam...
-
Deleted User 4876
OO to widzimy się na mecie we Wiedniu - najs
ja wziąlem opcję 3 dniową - bo i Kiss chcę zaliczyć 
- Saimon1995
- -#Moderator

Bilet na płytę kupiony po długim namyśle - płyta czy trybuny? Do zobaczenia więc za (niecały) tydzień!
-
The Burczax
- -#Moonchild

Kupię 2 bilety na płytę.
-
Deleted User 2868
@FaithNoMore - prawidłowo. Koncert w Wiedniu rewelacyjny. 
Powróciłem. Mój 4 koncert FNM zaliczony
Było srogo, Patton w świetnej formie. Ogólnie duzo lepszy koncert niż ten z Open'era 2014, kiedy to panowie byli ewidentnie nieograni, bo koncert w PL był jednym z dwóch jakie zagrali w tamtym roku.
Szkoda, że teraz tylko 90 minut byli na scenie... ale z drugiej strony taka petarda koncertowa jaką jest obecnie FNM to chyba optymalna dawka.
Kto nie był, niech załuje
Było srogo, Patton w świetnej formie. Ogólnie duzo lepszy koncert niż ten z Open'era 2014, kiedy to panowie byli ewidentnie nieograni, bo koncert w PL był jednym z dwóch jakie zagrali w tamtym roku.
Szkoda, że teraz tylko 90 minut byli na scenie... ale z drugiej strony taka petarda koncertowa jaką jest obecnie FNM to chyba optymalna dawka.
Kto nie był, niech załuje
https://www.last.fm/user/kamooo
- Saimon1995
- -#Moderator

Zgadzam się w 100%. To nie był zwyczajny koncert - dla mnie to był niepowtarzalny spektakl, który będę pamiętał przez długie lata. Mimo że od koncertu minęło już kilkanaście godzin to nadal jestem rozłożony na łopatki.
Zespół w kapitalnej formie. Patton - jak to ładnie ujął Artur Rawicz z CGM - to prawdziwy zwierzak, szaman, który potrafi oczarować publiczność nie tylko swoimi nietuzinkowi umiejętnościami wokalnymi (potwierdził, że jest najlepszym technicznie wokalistą na kuli ziemskiej). Krzyczał, rapował i po prostu melodyjnie śpiewał - mistrz! Reszta również (bas Goulda - pycha!).
Repertuar zacny. Zagrali to, co najlepsze (dla mnie numer 1 - Be Aggressive, potem - Midlife Crisis, Epic, We Care a Lot oraz Caffeine) plus nowości - Superhero i Seperation Anxiety to za kilka lat będą killery koncertowe, tak jak wcześniej wspomniane Midlife.
Może tylko 90 minut, ale - jak napisał kam - wystarczyło. Faith No More to "zabójca" koncertowy. Mało jeszcze widziałem pewnie występów na żywo swoich idoli, ale na chwilę obecną koncert FNM to mój numer 1.
I ostatni plus dla organizatora. Choć taki pewnie mieszany. Zadziwiająco mały był "Golden Circle" (gdy wszedłem do hali po 19 nie wiedziałem czy śnię czy serio tak blisko ludzie na płycie mogą być głównej sceny). Plus, że nie przesadzają jak Live Nation, a z drugiej - pewnie, gdyby bilety były w rozsądniejszych cenach na GC ludzi byłoby więcej. A tak dzięki temu m.in. ja skorzystałem i byłem blisko, oszczędzając przy tym trochę grosza.
Plułbym sobie w twarz, gdybym do Krakowa nie pojechał. Absolutnie rewelacyjny koncert!
Zespół w kapitalnej formie. Patton - jak to ładnie ujął Artur Rawicz z CGM - to prawdziwy zwierzak, szaman, który potrafi oczarować publiczność nie tylko swoimi nietuzinkowi umiejętnościami wokalnymi (potwierdził, że jest najlepszym technicznie wokalistą na kuli ziemskiej). Krzyczał, rapował i po prostu melodyjnie śpiewał - mistrz! Reszta również (bas Goulda - pycha!).
Repertuar zacny. Zagrali to, co najlepsze (dla mnie numer 1 - Be Aggressive, potem - Midlife Crisis, Epic, We Care a Lot oraz Caffeine) plus nowości - Superhero i Seperation Anxiety to za kilka lat będą killery koncertowe, tak jak wcześniej wspomniane Midlife.
Może tylko 90 minut, ale - jak napisał kam - wystarczyło. Faith No More to "zabójca" koncertowy. Mało jeszcze widziałem pewnie występów na żywo swoich idoli, ale na chwilę obecną koncert FNM to mój numer 1.
I ostatni plus dla organizatora. Choć taki pewnie mieszany. Zadziwiająco mały był "Golden Circle" (gdy wszedłem do hali po 19 nie wiedziałem czy śnię czy serio tak blisko ludzie na płycie mogą być głównej sceny). Plus, że nie przesadzają jak Live Nation, a z drugiej - pewnie, gdyby bilety były w rozsądniejszych cenach na GC ludzi byłoby więcej. A tak dzięki temu m.in. ja skorzystałem i byłem blisko, oszczędzając przy tym trochę grosza.
Plułbym sobie w twarz, gdybym do Krakowa nie pojechał. Absolutnie rewelacyjny koncert!
- likipiki
- -#Lord of the flies

Bardzo mi się podobało. Ludzi trochę mało, dźwięk się nie zgadzał. Ale sram na to. Spełniłem marzenie dzieciństwa. 
-
The Burczax
- -#Moonchild

Super koncert. FNM słucham stosunkowo od niedawna (zaraził mnie wykładowca) i dzięki temu koncertowi zagłębie się znaczniej. Super set, muzycy w świetnej formie. A Patton to już w ogóle jest kozak.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ile było luda?