Koncerty kiedyś

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Gnatek
-#Prowler
-#Prowler

Koncerty kiedyś

Post autor: Gnatek »

Naszło mnie na taki temat i nie bardzo mam kogo o to spytać. A chętnie poczytam.

Czytałem książkę Meniosa o Metallice i jestem ciekawy, jak od strony logistycznej wyglądała jego podróż do Berlina na koncert Mety w '96 roku. Skąd w tamtych czasach wiedzieliście o koncertach w innych krajach (informowali o tym w Tylko Rocku czy Metal Hammerze, że np. Metallica czy Maideni będą grała w Niemczech albo Czechach)? Czy informacje może krążyły w środowisku? Jak kupowało się wtedy bilety?

Może macie za sobą taką podróż do innego kraju w latach 90? Albo 80 ;) ? Pytanie do fanów starej daty - jak wyglądała wasza organizacja wyjazdu na koncert w erze bez internetu? Gdzie kupowaliście bilety, gdy powiedzmy mieszkaliście w Warszawie a koncert był w Spodku? Jak i czy w ogóle jeździliście na koncerty do innych krajów?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Koncerty kiedyś

Post autor: gumbyy »

Do innych krajów nie jeździłem. Swoje doświadczenia mam od 1995 roku i koncertu Iron Maiden w Warszawie (to był mój pierwszy poważny koncert w życiu).

Bilety kupowało się w punktach sprzedaży (najczęściej sklepy/stoiska muzyczne) i we Wrocławiu były takie 2-3 punkty. No wspomniany koncert IM pojechałem bez biletu, bo w ostatniej chwili się zdecydowałem, że jadę i w punktach sprzedaży tych biletów już nie było. Więc pojechałem bez i na miejscu bez problemu kupiłem w kasie :) Bilet w zawrotnej cenie 26 zł, a w przedsprzedaży kosztował 22 :)

A co umawiania się, wyszukiwania informacji o koncertach bez internetu... powiem tak: kiedyś nie było telefonów komórkowych i nie było problemu, żeby się z kimś umówić i spotkać np. w centrum miasta ;)

Obrazek
www.MetalSide.pl
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

Mam taki sam bilet, tylko jakiś s...... na bramce tak sprawdzał, że tylko połowa IM została. Też mój pierwszy koncert IM, ścisk w ikarusie na Torwar był taki, że do tej pory mam kasownik na plecach odbity :mryellow: fajne czasy były :P.
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023
RUN FOR YOU LIVES TOUR 2025/2026
Awatar użytkownika
TeoDoor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: TeoDoor »

Metallica w Spodku 1987
Pojechałem tydzień przed koncertem z Lublina do Katowic i kupiłem w kasie Spodka bilety dla siebie i kilkunastu znajomych.
Na koncert pojechaliśmy na spokojnie z biletami.
To były fajne czasy
ODPOWIEDZ