Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Prisonera i wrath nie maja co odkopywac bo grali go na ME
Ja sie nastawiam na podobny z TFF , generalnie zly nie byl tyle ze brakowalo czegos z klasyki. Dlatego tym razem licze na powrot jakiegos starocia.
Niestety właśnie ironizowałem. Wrzucą do setu Wrath i będą zapowiedzi, że są "podekscytowani" nową setlistą i niespodziankami dla fanów. Po prostu zbyt wiele razy to już przerabiałemsekcjazwlok pisze:Prisonera i wrath nie maja co odkopywac bo grali go na MEJa sie nastawiam na podobny z TFF , generalnie zly nie byl tyle ze brakowalo czegos z klasyki. Dlatego tym razem licze na powrot jakiegos starocia.
Prawda, nastawianie się na dużo zaskoczeń albo na chociaż jeden bardzo mało prawdopodobny numer (np. To Tame A Land) później kończy się tylko rozczarowaniem. Ja będę zadowolony jeśli pojawi się kilka utworów które od czasu do czasu pojawiają się w setlistach ich tras, ale nie są aż tak bardzo ograne - np. 22 Acacia Avenue albo Navigator. Na wielkie zaskoczenia w ogóle nie mam nadziei 
Z nowszych kawałków chętnie usłyszałbym These Colours Don't Run.
Z nowszych kawałków chętnie usłyszałbym These Colours Don't Run.
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2015 3:15 pm przez Dejavu, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładniebrezdi pisze:Optymista z Ciebie InvaderObstawiam, że max co odkopią to Wrathchild, może Prisoner lub 22. I tyle. Na prawdę nie nastawiajcie się na więcej, bo później przykro czyta się 10 stron postów o rozczarowaniu fanów
A swoją drogą zawsze mnie to dziwi, że ktoś jest "rozczarowany" setem IM. Przecież ten zespół od wielu, wielu lat ma ten sam schemat poza który nie wychodzi. Był dwa wyjątki (trasa promująca "AMOLAD" i "The Early Years"), ale ogólnie to jest obracanie się wokół grupy tych samych numerów + nowe numery przy promocji płyty studyjnej
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
Bez przesady, Bring i Die były grane nie tak dawno i raczej każdy ze starszych fanów je słyszał, mnie interesuje i innych powinno zainteresować co czego nie grali spory okres czasu jak np. Moonchild 1988 a potem do 2008 to niezły fun był wtedy, oczywiscie była to trasa historyczna, ale... nigdy nic nie wiadomo co chodzi panom po głowie, idą w coraz odważniejszym kierunku (18 minutowe kompozycje itp) to może przy układaniu setlisty pójdą po rozum do głowy i zagrają coś niegranego od bardzo dawa 15 lat lub więcej.Takich kawałków jest trochę, Sea of Madness też mogliby klepnąć, ale forma wokalna, zwłaszcza teraz już nie ta.A może i Alexander jak nie na 30 lecie SiT to chyba już nigdy, no może na ostatnią prawdziwą trasę...
-
Deleted User 1499
Co typuje ? :
- The Clansman
- 22AA
- Children of the damned
Nic wiecej realnego do glowy mi nie przychodzi
- The Clansman
- 22AA
- Children of the damned
-
Deleted User 2259
Mogliby zagrać jakiś wałek z Factora którego nigdy z Brucem nie wykonywali, jak chociażby Fortunes of War, tyle utworów jest sporo, gdyby miał tyle hajsu co Gates to bym sobie sam setlisty układał i by mi grali przez miesiąc (oczywiście z przerwami na odpoczynek
) takie koncerty

Children Of The Damned to byłoby coś!sekcjazwlok pisze:Co typuje ? :
- The Clansman
- 22AA
- Children of the damned
-
Deleted User 1499
Mogliby nawet Sign Of The Cross , Bruce by chyba se jeszcze z nim poradził.Invader pisze:Mogliby zagrać jakiś wałek z Factora którego nigdy z Brucem nie wykonywali, jak chociażby Fortunes of War, tyle utworów jest sporo, gdyby miał tyle hajsu co Gates to bym sobie sam setlisty układał i by mi grali przez miesiąc (oczywiście z przerwami na odpoczynek) takie koncerty
![]()
Nie liczyłbym na jakieś kolosy ze starszych płyty... nowe kawałki dosyć długawe są, a wiadomo, że kilka z nich zagrają na trasie.
www.MetalSide.pl
- Saimon1995
- -#Moderator

Bardzo ładny zestaw. Stefek przeczytaj to i do roboty.sekcjazwlok pisze:Co typuje ? :
- The Clansman
- 22AA
- Children of the damned
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Mi się we łbie cos takiego ułożyło
If Eternity Should Fail
Speed of Light
2 Minutes to Midnight
22 Acacia Avenue
<Bruce pierdu pierdu>
The Book of Lies
The Trooper
Death or Glory/Tears of the Clown
The Clansman/The Reincarnation of Benjamin Breeg/The Talisman ( pomarzyć można
)
The Red and the Black
Hallowed Be Thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden
-
Empire of the Clouds
-
Bring Your Daughter ...to the Slaughter
The Number of the Beast
ok. 118min
Wcale nie taki nieprawdopodby, zwłaszcza bez Alei i Bring
If Eternity Should Fail
Speed of Light
2 Minutes to Midnight
22 Acacia Avenue
<Bruce pierdu pierdu>
The Book of Lies
The Trooper
The Clansman/The Reincarnation of Benjamin Breeg/The Talisman ( pomarzyć można
The Red and the Black
Hallowed Be Thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden
-
Empire of the Clouds
-
The Number of the Beast
ok. 118min
Bardzo możliwy setlist. Dodałbym coś z TFF - Coming Home lub El Dorado + może Wrathchild.DeJMIeN Wielki pisze:Mi się we łbie cos takiego ułożyło
If Eternity Should Fail
Speed of Light
2 Minutes to Midnight
22 Acacia Avenue
<Bruce pierdu pierdu>
The Book of Lies
The Trooper
The Clansman/The Reincarnation of Benjamin Breeg/The Talisman ( pomarzyć można)
The Red and the Black
Hallowed Be Thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden
-
Empire of the Clouds
-
The Number of the Beast
ok. 118min
Tylko te stare kotlety Motorhead mają 666 x więcej mocy niż te wszystkie kawałki z nowych płyt Iron Maiden.The Burczax pisze:Ta bo w mitycznych każdy uczestnik koncertu znał całą dyskografie zespołu, na którym właśnie był. Co do argumentu o lenistwie Ironów i zestawienie tego z brakiem lenistwa u Motorhead, to ja Cie proszęwidman pisze:Bo to nie te czasy, że każdy znał na wylot dyskografie kapeli jakiej nosi koszulkę. A dziś to pełno ciućmoków co sobie koszulki "za 5 dwunasta" kupują i yeeee IRON IRON ! ... Dajcie spokój. Spokojnie mogliby grać hity ze starymi rzeczami tylko im się nie chce. Nie chodzi tu o pieniądze. Zwykłe lenistwo. Jakiś Saxon, Motorhead mogą grać kawałki ze starych płyt, Accept gra hity a dokłada też rarytasy, Exodus łupie sety głównie ze starych kawałków, już nawet Rolling Stones grają bardzo mieszane sety...Lemmy gra TYLKO stare, odgrzewane kotlety na koncertach, nowości to tam nie ma wcale. Uważam, że set oparty na starociach to jest właśnie lenistwo, a nie to, że się gra nowe kawałki.
Ja tam nie czułem, żeby Exodus był strasznie znużony i pełen lenistwa grając ostatnio w Poznaniu - wręcz przeciwnie, ogień był taki jak w jakimś 1986 roku... A Motorhead tylko i wyłącznie przez to, że Lemmy choruje nie gra na podwyższonych obrotach. Tyle w temacie.
Potwierdzam - koncert petarda. No ale to trzeba bywać na koncertach, żeby takie opinie ferować, a nie tylko opierać się na samych setlistachwidman pisze:Ja tam nie czułem, żeby Exodus był strasznie znużony i pełen lenistwa grając ostatnio w Poznaniu - wręcz przeciwnie, ogień był taki jak w jakimś 1986 roku...
www.MetalSide.pl
Spodziewam się (i naprawdę chciałbym) setlisty podobnej do tej z 2011, czyli nastawionej bardziej na kawałki po reunion. Z tym, że zamiast nowości z TFF mielibyśmy 5-6 kawałków z nowego albumu. Poza oczywistymi klasykami pokroju NOTB, RTTH, 2MTM itd. to oczekuję że dadzą właśnie coś z ostatnio nie granych w 2011 kawałków z AMOLAD, najchętniej TCDR lub Benjamina. Z TFF marzę o Talisman, generalnie ten jeden utwór by mi wystarczył, z DoD tytułowy a z BNW w sumie obojętnie, ale może Navigator, bo jeszcze nie miałem okazji go usłyszeć.
Składając do kupy: 6 kawałków z nowej płyty + Navigator + DoD + TCDR + Talisman + klasyki NOTB, RTTH, 2MTM, HBTN, Trooper i na przykład Afraid to Shoot Strangers, jako że sobie odświeżyli i nieźle im wychodził. To daje te 16 kawałków, czyli ilość jaką grali w 2014.
Składając do kupy: 6 kawałków z nowej płyty + Navigator + DoD + TCDR + Talisman + klasyki NOTB, RTTH, 2MTM, HBTN, Trooper i na przykład Afraid to Shoot Strangers, jako że sobie odświeżyli i nieźle im wychodził. To daje te 16 kawałków, czyli ilość jaką grali w 2014.
No, ja akurat nie mam nic przeciwko, że słyszę któryś raz "Damage Case" czy "No Class" czy "Stay Clean"... Z kolei "Ace of Spades" jesli wypadłoby z setu nie pogniewałbym się... Zamiast jak by był jakiś "Live To Win" albo "The Hammer" czy "Love me like a reptile" byłoby przyjemniegumbyy pisze:Potwierdzam - koncert petarda. No ale to trzeba bywać na koncertach, żeby takie opinie ferować, a nie tylko opierać się na samych setlistachwidman pisze:Ja tam nie czułem, żeby Exodus był strasznie znużony i pełen lenistwa grając ostatnio w Poznaniu - wręcz przeciwnie, ogień był taki jak w jakimś 1986 roku...
Sorry to jest temat o IM. A zasadniczo o trasie 2016/17. Myślicie serio, że ta koszulka z "Powerslave" coś sugeruje?!
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Jest w ogóle sens debatować o trasie jak jeszcze nie ma płyty? Myślę, że chyba najciekawsze jest to jaka jest forma studyjna zespołu po 5 latach milczenia. Każdy wie czego się spodziewać po koncercie Iron Maiden, jedyna niewiadoma to jakie zagrają utwory z nowej płyty.
Set listę pewnie w lutym poznamy.