Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Odzyskaliście ją? Słyszałem, że ponoć została skradziona.
Niestety tak, nie wiem jak ktoś to bydle zwinął i po co
Wracając do tematu, dowiedziałem się od Teraz Rocka, iż prasowa promocja IM zacznie się od września. Oznacza to, iż dopiero w tym miesiącu ukazać się mają magazyny z coverstory dedykowanym IM. W UK Metal Hammer o IM będzie dostępny od 18 sierpnia ale to już wiemy...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Skoro od września to artykuły ukażą się we wrześniowych wydaniach, które trafią do kiosków pod koniec sierpnia. 
Powinny, ale u nas nic nie wiadomo na 100%.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dejavu pisze:Widok Iron Maiden na żywo z niewielkiej odległości z początku dość surrealistyczny, czułem się jak dzieciak który widzi żywych bohaterów swojego ulubionego komiksuCoś wspaniałego.
Ciśnienie rośnie: na oficjalnym kanale YT dzisiaj dali upload (oprócz zajawki singla) 19 teledysków swoich klasyków. Do tej pory wykorzystywali to miejsce przeważnie do reklamowania wydawnictw i tras, a klipy oglądało się na kanale EMI. Wygląda na to, że za tydzień zamieszczą tu teledysk "Speed Of Light".
www.youtube.com/user/ironmaiden/videos
- Saimon1995
- -#Moderator

Pewnie we wrześniowych numerach na okładkach Teraz Rocka i Metal Hammera pojawią się Ironi. Plus recenzje płyty. Miejmy nadzieję, że tuż przed premierą będziemy znali już opinie dziennikarzy z tych pism. Choć pewnie leak może być w tym samym czasie. 
Ja też tak sądzę,
Pamiętam tę akcję, dokładałem się do tej flagi. No i tuż przed koncertem forum Sanktuarium mało nie umarło, ale na szczęście przetrwaliśmyBudziol pisze:I flaga bylanaszego autorstwa :-) z newsow zrobil nam sie wspominkowy temat
jak to z trybun sie zaprezentowalo?
Żeby nie offtopić całkowicie: jestem ciekaw tych recenzji w czasopismach, mam nadzieję, że będą rzetelne, a nie hurra-optymistyczne, jak to zwykle bywa.
A może to nie recenzje są hurra-optymistyczne, tylko fani nadzwyczaj zgryźliwi? Z tego co wiem to zawsze tak było:
666 - nowy wokalista piejący pedał
Somwhere i 7 Syn - pedalskie klawisze i rozmiękłe brzmienie, sprzedali się
BNW - whooyowe brzmienie i nic nowego
A dziś te wszystkie albumy to już klasyka, nie do ruszenia.
I taka jest prawda!
-
Deleted User 1499
Jeb*emPanPrezes pisze:A może to nie recenzje są hurra-optymistyczne, tylko fani nadzwyczaj zgryźliwi? Z tego co wiem to zawsze tak było:
- dostoevsky
- -#Assassin

Haha, dużo w tym prawdy. Fani Maiden są fanami na maksa - znają teksty na pamięć, płyty kupują a nie ściągają, czytają oficjalne biografie od deski do deski, oglądają wszystkie DVD, jeżdżą na koncerty, kupują merch, itd. W związku z tym w okolicach premiery nowej płyty zawsze jest olbrzymie ciśnienie, a zaraz po niej albo ekstaza albo jęk zawodu.
Od siebie muszę dodać, że w związku z nadchodzącą premierą "The Book of Souls" praktycznie codziennie lecą u mnie płyty po reunion... i słuchając ich bez spiny dochodzę do wniosku, że wszystkie są świetne. Od tego czasu Maideni ukształtowali swój własny styl. Chyba z wyjątkiem BNW, który brzmi tak, jakby panom bardzo zależało na zamknięciu dziobów pismakom i udowodnieniu, że reunion nie oznacza grania tras "Best of" (pamiętacie zapowiedzi Bruce'a w 1999, że "chcemy być najlepszym zespołem metalowym na świecie") - przez co sam album brzmi tak, jakby był mocno inspirowany ówczesnymi trendami w muzyce ciężkiej, bardziej niż kolejne płyty. Od tamtego czasu Maiden nie musi już nic udowadniać, tworzy muzykę dla rosnącej od początku XXI wieku grupy fanów. I wciąż robi to na wysokim poziomie.
Od siebie muszę dodać, że w związku z nadchodzącą premierą "The Book of Souls" praktycznie codziennie lecą u mnie płyty po reunion... i słuchając ich bez spiny dochodzę do wniosku, że wszystkie są świetne. Od tego czasu Maideni ukształtowali swój własny styl. Chyba z wyjątkiem BNW, który brzmi tak, jakby panom bardzo zależało na zamknięciu dziobów pismakom i udowodnieniu, że reunion nie oznacza grania tras "Best of" (pamiętacie zapowiedzi Bruce'a w 1999, że "chcemy być najlepszym zespołem metalowym na świecie") - przez co sam album brzmi tak, jakby był mocno inspirowany ówczesnymi trendami w muzyce ciężkiej, bardziej niż kolejne płyty. Od tamtego czasu Maiden nie musi już nic udowadniać, tworzy muzykę dla rosnącej od początku XXI wieku grupy fanów. I wciąż robi to na wysokim poziomie.
Bo to naprawdę super płyta - jedyne, w czym dano ciała, to produkcja. AMOLAD w wersji remaster iTunes brzmi nieco lepiej.sekcjazwlok pisze:Dziś nawet A Matter staje się nie do ruszenia ,gdzie w dniu premiery każdy pisał że jest poniżej dna
Świetny post, całkowicie się zgadzam. Dlatego już gdzieś pisałem, ciśnienie będzie duże, a później dopiero przy spokojnym osłuchaniu i z perspektywy czasu można będzie dokładnie ocenić The Book Of Souls. No chyba, że album będzie taki, że nas pozamiata i nie będzie wątpliwości żadnychdostoevsky pisze:Haha, dużo w tym prawdy. Fani Maiden są fanami na maksa - znają teksty na pamięć, płyty kupują a nie ściągają, czytają oficjalne biografie od deski do deski, oglądają wszystkie DVD, jeżdżą na koncerty, kupują merch, itd. W związku z tym w okolicach premiery nowej płyty zawsze jest olbrzymie ciśnienie, a zaraz po niej albo ekstaza albo jęk zawodu.
W sto procentach zgoda - AMOLAD WYMIATA!
-
Deleted User 1499
Ja tej płyty broniłem od 25 sierpnia 2006 rokudostoevsky pisze:Bo to naprawdę super płyta - jedyne, w czym dano ciała, to produkcja. AMOLAD w wersji remaster iTunes brzmi nieco lepiej.sekcjazwlok pisze:Dziś nawet A Matter staje się nie do ruszenia ,gdzie w dniu premiery każdy pisał że jest poniżej dna
Uwielbiam wszystkie plyty i AMOLAD i TFF, ale wczoraj sluchajac EN VIVO w zwrotkach odnioslem wrazenie ze Bruce sie meczy, steka dopiero w refrenach jak spiewa w innych rejestrach brzmi.to lepiej
-
Deleted User 1499
Mi się to nie rzuciło w ucho zbyt
wiem na pewno że Talismana wykonał fenomenalnie. Swego czasu dość często ,,katowałem'' Rock Am Ring`14 i trochę słychać że się męczy ale nie jest to jeszcze rzeźnia. Tym bardziej ciekaw jest jego formy w styczniu.
-
Deleted User 2259
A dla mnie AMOLAD to największy gniot Maiden, zaraz po tym Virtal, i nic się od tego czasu nie zmieniło