Speed Of Light - opinie

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy utwór Iron Maiden

10
10
8%
9
13
10%
8
36
29%
7
24
19%
6
14
11%
5
16
13%
4
2
2%
3
7
6%
2
0
Brak głosów
1
2
2%

Liczba głosów: 124

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Speed Of Light - opinie

Post autor: gumbyy »

Rainmaker. pisze:- od czasu 6 osobowego składu singiel jest zdecydowanie lepszy od; Wildest Dreams, Rainmaker, Different World, El Dorado i Satellite 15...The Final Frontier
Ten pogrubiony to nie był singlem ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

W obecnych czasach teledysk i singiel - wsjo rawno ;)
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

gumbyy pisze:
Rainmaker. pisze:- od czasu 6 osobowego składu singiel jest zdecydowanie lepszy od; Wildest Dreams, Rainmaker, Different World, El Dorado i Satellite 15...The Final Frontier
Ten pogrubiony to nie był singlem ;)

...ale teledysk był i w radiu też puszczany był - wiec raczej taki singiel :)
DOF
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: DOF »

Dla mnie kawałek jest super!
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Rainmaker. pisze: - od czasu 6 osobowego składu singiel jest zdecydowanie lepszy od; Wildest Dreams, Rainmaker, Different World, El Dorado i Satellite 15...The Final Frontier

Nie no, Raimaker bije SoL na głowę...
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Akurat mnie się trochę zbyt słodki wydaje :P SoL dużo lepszy moim zdaniem
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

erosinho pisze:
Rainmaker. pisze: - od czasu 6 osobowego składu singiel jest zdecydowanie lepszy od; Wildest Dreams, Rainmaker, Different World, El Dorado i Satellite 15...The Final Frontier
Mam podobne zdanie... u mnie ogólnie "SoL" na poziomie singli: "Wildest Dreams", "Different World" i "El Dorado". A "The Reincarnation...", "Rainmaker", "Out of the Silent Planet" i "The Wicker Man" podeszły mi znacznie lepiej.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Jak dla mnie najlepszy od czasu The Wicker Man. I na równi z Rainmaker. Reszta - poziom niżej. ;)
Awatar użytkownika
Calicio Jack
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Calicio Jack »

Moja ocena to 7. Utwór przypadł mi do gustu, nośny riff, chwytliwy refren i kapitalna melodia. Jako singiel sprawdza się znakomicie. Coś czuję że na żywo to będzie petarda, wspólnie odśpiewany refren, już mam ciary!
Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2015 9:54 pm przez Calicio Jack, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mikojaski pisze:
Akurat mnie się trochę zbyt słodki wydaje :P SoL dużo lepszy moim zdaniem
..taki słodkawy, chodź fajne ma solówki i tekst nie jest o niczym to jednak czegoś mu brakuje, a Speed of Light jest taki bardzo lightowy :lol: :wink: a zarazem daleko mu od takiego kiczu jak Wildest Dreams.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

FaithNoMore pisze:Jak dla mnie najlepszy od czasu The Wicker Man.
Bardziej Ci się podoba niż "Out of the Silent Planet"?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

gumbyy pisze: Bardziej Ci się podoba niż "Out of the Silent Planet"?
Mój błąd. ;) Zapomniałem o Out of the Silent Planet. No to najlepszy od czasu Out... ;)
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Prawda jest taka że zarówno "Out of the Silent Planet" jak i "Reincarnation Of Benjamin Breeg" to świetne kompozycje, ale na single średnio się nadają. W obu przypadkach ucięto zajebiste intra co trochę oszpeciło te kawałki.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

FaithNoMore pisze:
gumbyy pisze: Bardziej Ci się podoba niż "Out of the Silent Planet"?
Mój błąd. ;) Zapomniałem o Out of the Silent Planet. No to najlepszy od czasu Out... ;)
No właśnie coś mi się tak zdawało ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

SoL=taka lepsza wersja "Wildest dreams" wg mnie. Nawet riff w zwrotce bardzo podobny :wink:
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Nie staram się klasyfikować singli. The Wicker Man kiedy wyszedł kojarzył mi się z kilkoma motywami - świetny riff, zwrotki, totalny power, solo itp, ale refren mnie wymęczał. Często na tym forum widzę jak niektórzy wypisują, że mają dość w Iron Maiden kręcenia refrenu non stop do wymiotu. Tymczasem w The Wicker Man, który te same osoby stawiają jako najlepszy singiel od 20 lat mamy końcówkę z ciągle wałowanym Your time will come. Początkowo irytujący, z czasem (włączając w to świetne wersje koncertowe) to wszystko się sprawdziło i dzisiaj słucham tego już z bardzo przyjemnym i pozytywnym odbiorem. Za dużo w tym wszystkim emocji i popadania ze skrajności w skrajność. Analizowanie wszystkiego we wszystkim. Rainmaker za słodki? Panowie, litości. To świetny wymiatacz, jeden z najlepszych utworów na Dance Of Death i w ostatnich latach. Tak na prawdę czytając większość komentarzy tutaj nie wiem czego się spodziewaliście po Speed Of Light? Nośny, rytmiczny, z fajnym tłem, wstawkami, solówkami i refrenem utwór bez historii, który pewnie fajnie wkomponuje się w całość albumu. Czytając Wasze opinie nie wiem czego chcieliście... kolejnego The Trooper? Nie wiem, serio. Zauważyłem pewną tendencję - najpierw pompujecie balon oczekiwań, który naszprycowany jest Waszymi wyobrażeniami co do singla i albumu, a później jeżeli to odbiera od Waszego wyobrażenia to wylewacie żale, że chała. Panowie - więcej radości i pozytywnej energii na forum no! Nie mówię, że trzeba brać wszystko co ulubiony zespół wyda w ciemno i będziecie pływać w zachwytach, bo od tego jestem daleki jeżeli chodzi o Speed Of Light. Tylko apeluję o zachowanie pewnego umiaru - zarówno w wyrażaniu negatywnych jak i pozytywnych opinii. Tyle :)
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Głos rozsądku, ale... przecież właśnie po to jest forum, aby pomarudzić, ponarzekać, poszukać łyżki dziegciu. Dla mnie single Maiden generalnie są bez większego znaczenia - nigdy nie sugerowałem się ich zawartością w kontekście oczekiwania na nowy album. Ot, jest lepszy lub gorszy "przebój", ale to tylko pikuś w porównaniu z albumem... Teraz jest sytuacja nieco inna: czekamy 5 lat na nowy materiał, zatem rzucamy się na każdy ochłap...
Do 4.09 trzeba sobie jakoś poradzić...
etoo
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: etoo »

Bardzo fajny kawałek. Ciut słabszy od wildest dreams ale o niebo lepszy do Different World el dorado czy Final Frontier... czyli jest progres chłopaków.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

dependo pisze:Głos rozsądku, ale... przecież właśnie po to jest forum, aby pomarudzić, ponarzekać, poszukać łyżki dziegciu. Dla mnie single Maiden
Tak, ale w moim odczuciu to nie do końca zasłużone i miejscami zbyt obszerne marudzenie ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

brezdi pisze: Tak, ale w moim odczuciu to nie do końca zasłużone i miejscami zbyt obszerne marudzenie ;)
Dokładnie. Ale tak samo (a nawet bardziej) będzie po wydaniu płyty. Wszystkich się nie zadowoli ;)
ODPOWIEDZ