Wiesz jak to jest.. ludzie mają różne oczekiwania, nastawienie itp. Sam pewno zauważyłeś na tym forum jak niektórzy "pompują swój balonik oczekiwań". A później po premierze będzie "rozczarowanie", że ta płyta jednak nie jest najlepszym krążkiem od "7 Son...". Krytyki będzie sporo, tej "niezasłużonej" też. Niektórzy tak mają, że muszą krytykować (i narzekać) wszystko i wszystkich. Tego nie zmieniszbrezdi pisze:Tak, ale w moim odczuciu to nie do końca zasłużone i miejscami zbyt obszerne marudzenie
Speed Of Light - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Speed Of Light - opinie
www.MetalSide.pl
Utwór jest dobry, lepszy niż "El Dorado" czy "Different World" sądzę, że "chrzest bojowy" przejdzie na koncertach. Jako singel spełnia swoją rolę znakomicie!
-
Deleted User 6661
Pamiętam, że El Dorado spodobało mi się przy pierwszym odsłuchu, ale potem szybko znudziło. Teraz tak nie jest - słucham Speed of Light dosyć często. Podtrzymuję wystawioną w dniu premiery siódemkę.
Na parę milionów ludzi , którzy będą słuchać tej płyty zawsze znajdą się tacy , którym to i owo nie spasuje . Jeden kawałek będzie przedmiotem zachwytów u jednych , podczas , gdy ten sam numer będzie hejtowany przez innych zwłaszcza że płyta trwa 92 minuty... jeszcze się taki nie narodził , żeby wszystkim dogodził.. ja jestem osobiście bardzo pozytywnie nastawiony , zobaczymy jakie będą reakcje po 4 września ..speed of light jest singlem , który moim zdaniem nie oddaje w pełni klimatu całego albumu o czym się przekonamy wkrótce ...pamiętacie jak było jak wydawali 7 Syna ? Narzekania na zbyt łagodne brzmienie , na klawisze itd... a teraz to album do którego porównujemy inne...tak to już jest..
Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2015 8:08 pm przez matik, łącznie zmieniany 1 raz.
Who motivates the motivator
To tylko taki "smaczek". Zobaczycie - będzie ok!
Different, Wildest, eldorado czy nawet wickerman (tez nie rozumiem fenomenu tej plyty :-) ) jak sie maja do klimatu calych plyt? Wcale, choc SOL naprawde dla mnie jako singiel bomba
Najlepszym przykładem jest Seventh Son, który ktoś przytoczył kilka postów wyżej. Po 1 dostańmy album, po 2 osłuchajmy się z nim i dopiero będzie można oceniać, wyciągać wnioski itp
Natomiast jeżeli chodzi o premierę to na pewno emocje nas mocno poniosą i na forum będzie prawdziwy sztorm 
Uwielbiam w SoL te końcówki wersów w zwrotkach , gdy Bruce otwiera gardło całe :-) np. "... than the naaaiiigghhtt .." :-)) Kapitalnie to zaśpiewał ..
Ostatnio zmieniony czw sie 20, 2015 12:22 am przez matik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 2259
O czym jest właściwie ten utwór i czy ma ktoś cały tekst ?
Według mnie utwór jest o szybko zmieniającej się technologii, "rozprzestrzenianiu" się człowiekaInvader pisze:O czym jest właściwie ten utwór i czy ma ktoś cały tekst ?
Wg mnie w tym tekście jest trochę błędów.
Jeśli się Wam wydaje, że za mocno rozkminiacie Speed of Light, to ten gość przegiął pałę:
http://youtu.be/26tUoL4Qo6M
Kazdy kraj ma widac swoich Terlikowskich :-D
Rece i cycki opadaja na glupote ludzka
Rece i cycki opadaja na glupote ludzka
Oszołomów nie brakujeremi pisze:Jeśli się Wam wydaje, że za mocno rozkminiacie Speed of Light, to ten gość przegiął pałę:
Jestem ciekawy kiedy takiego gościa (reżysera) zgarnął zespół i jak to się odbyło. Czy na drodze konkursu i tu koncepcja reżysera, że klip będzie w pełni komputerowy czy też zespół go z góry upatrzył po przednich jego pracach.
Widać, że facet ma fioła na punkcie gier, swoją drogą musi być też mega fanem Maiden, skoro jest w klipie tyle smaczków i odniesień.
Widać, że facet ma fioła na punkcie gier, swoją drogą musi być też mega fanem Maiden, skoro jest w klipie tyle smaczków i odniesień.
Nie no.. myślę, ze zespół wiedział dokładnie czego chce w klipie i to mu zostało przekazane. Przecież ta "reklama" piwa to nie przypadek i fanowanie Maiden nie ma tutaj znaczenia. Choć niewątpliwie reżyser miał spory udział w wymyśleniu "fabuły" klipa.remi pisze:Widać, że facet ma fioła na punkcie gier, swoją drogą musi być też mega fanem Maiden, skoro jest w klipie tyle smaczków i odniesień.
www.MetalSide.pl
- Varamount4
- -#Wrathchild

Jeżeli chodzi o sam utwór to na pewno fajnie się rozpoczyna, mini-solo z perkusją i dwoma gitarami grającymi dwójkę na A fajnie wychodzi. Główny riff na początku doprawia wdziękiem Cowbell Nicko i trochę staruszkowaty wokal Bruce pomimo to na plus. Dziwne wykorzystanie czołówki solo znane z zajawki. Refren zapada w pamięć tym bardziej "Shadows in the Stars!". Solo jak zawsze Zajebiste tylko trochę wnerwia mnie to że jakby odłączyli od całego solo motyw z zajawki. Outro szału nie ma pop prostu jak każde. Najlepszy utwór od "Wicker Man" może tak, może nie... to zależy. 8/10.
Po prostu stara , dobra , rockowa jazda ot co ...