http://picosong.com/uMYJ/
The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
mictantecutli81
- -#Prodigal son

- dostoevsky
- -#Assassin

Re: If Eternity Should Fail - opinie
Nikt Ci nie broni krytykować.Mr.Hankey pisze:I żeby było jasne, nie prowokuję, nie szukam zaczepki, nie neguję wszystkiego, co związane z Maiden. Uwielbiam ten zespół i chciałbym żeby Book Of Souls okazał się znakomitym albumem, ale kiedy słyszę takie gnioty jak Speed Of Light, to nikt nie zabroni mi napisać, że to gniot i z lekką obawą wyczekiwać nowego albumu.
Ja osobiście bardzo cieszę się, że dalej chce im się nagrywać albumy - Maiden to zespół u schyłku kariery. Możliwe, że ta cała ekscytacja związana z premierą ich nowego albumu towarzyszy nam po raz ostatni, i że nie doczekamy się kolejnej płyty.
Nie bierz tego za bardzo do siebie (bo nie do Ciebie to jest adresowane), ale ja nie wchodzę do każdego tematu aby puścić bąką wśród ludzi, którzy cieszą się jak dzieci z powodu premiery TBoS. Dla mnie to zrozumiałe, z powodu powyższych czynników.
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: Empire Of The Clouds - opinie
Cholera wie, może jednak nie fake - brzmi jak "grane dwoma palcami", jak przyznał Bruce w jednym z ostatnich wywiadów. To pianinko brzmi jak tani keyboard, o którym Bruce wspominał, że wygrał w loterii. A na końcu to chyba raczej jego głos.
A jeśli jednak fake (co bardziej prawdopodobne), to ktoś znowu się nieźle spisał, aby zrobić fanów w balona.
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2015 3:13 pm przez dostoevsky, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mictantecutli81
- -#Prodigal son

W każdym razie mam wrażenie, że cały świat bawi się fanami Maiden w najlepsze.. A może to nie świat, może to celowe przecieki w charakterze czysto marketingowej zagrywki 
Re: If Eternity Should Fail - opinie
Zrozumiałbym próbę oceniania klimatu, gdyby to 30 sekund zawierało choćby fragment muzyki (i nie bardzo rozumiem, gdzie tu jest pomysł na cokolwiek, bo intro tego typu nie jest ani czymś ciekawym, a już na pewno nie oryginalnym - i to nawet w obrębie samej dyskografii IM). Ciekawe, co byś powiedział, gdyby intro do "Powerslave" (które brzmi całkiem podobnie) doklejono do gniota w stylu "Weekend Warrior".Mr.Hankey pisze:Nie wiem ile minut trwa np. Speed of Light, ale wolę ten 30 sekundowy fake niż cały singiel choćby miał trwać i godzinę. Jest pomysł i fajny klimat, o singlu nie mogę tego powiedzieć. Poza tym czas utworu ma być wyznacznikiem jakości? Dłuższy ma być lepszy?ironlemon pisze:żeby stwierdzić, że 30 s jakichś zgrzytów, jęków i stęków jest lepsze niż cały 9-minutowy kawałek, to już naprawdę trzeba mieć trollerskie podejście
I nie mam pojęcia, jaki ma z tym wszystkim związek pytanie o relację czasu i jakości utworu. Dla mnie po prostu komiczne jest wydawanie tego typu sądów przed usłyszeniem całości kawałka, niezależnie od tego, czy te 30 sekund stanowi jego 10% czy 90%.
Miłego słuchania tych szumów na pętli
Re: Tears Of A Clown - opinie
Fake, w oryginalne jest fragment "...tomorrow comes, tomorrow goes...". Tu tego nie ma.
No bo pochodzi... to "memories" jest przecież bardzo charakterystyczne i od razu jest oczywiste jego pochodzenie.dostoevsky pisze:A jeśli jednak fake (co bardziej prawdopodobne), to ktoś znowu się nieźle spisał, aby zrobić fanów w balona.Na Maiden Fans piszą, że to "memories" Bruce'a na końcu pochodzi z Journeymana.
a tak ogólnie to dziwie się, że cokolwiek podpisane IM traktujecie tak "poważnie". Przecież niektóre z tych rzeczy (Attick D.) to od razu słychać było, że to nawet nie stało blisko IM
www.MetalSide.pl
Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Tyle, ze cholernie ciezko oceniac po 1szym przesluchaniu, zwlaszcza.gdy jest to ponad 1.5h muzyki
Jasne, że tak... ale jakieś ogólne wrażenie zostanie i to też ważne. Co do szczegółów to każdy sobie sam posłucha x razy i będzie wiedział co i jak. To tak samo jak czytanie "recenzji" track by track, które najczęściej są napisane po jednorazowym odsłuchu i zawierają właśnie ogólne wrażenie, a nie dokładniejszą "analizę".
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 6661
-
mictantecutli81
- -#Prodigal son

Gumbyy wiesz jak to jest z podjaraniem i odliczaniem dni do premiery.. Nie żyję tym zespołem, ale mimo wszystko odzywa się we mnie jakiś naiwny małolat przed każdą premierą kolejnego albumu. Nic nie poradzę 
- dostoevsky
- -#Assassin

Przepraszam, ja słysząc Attick Demons od razu wiedziałem, że to nie Maiden.gumbyy pisze:a tak ogólnie to dziwie się, że cokolwiek podpisane IM traktujecie tak "poważnie". Przecież niektóre z tych rzeczy (Attick D.) to od razu słychać było, że to nawet nie stało blisko IM
Motyw grany na pianinie pochodzi stąd: https://www.youtube.com/watch?v=Ma6vzFqdM88
Ot, cała zagadka.
Ot, cała zagadka.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No wiem, wiem, bo też czekam bardzo niecierpliwie na ten albummictantecutli81 pisze:Gumbyy wiesz jak to jest z podjaraniem i odliczaniem dni do premiery.. Nie żyję tym zespołem, ale mimo wszystko odzywa się we mnie jakiś naiwny małolat przed każdą premierą kolejnego albumu. Nic nie poradzę
Oczywiście nie krytykuję tutaj nikogo, tylko przedstawiam swój punkt widzenia
Ja tego nie pisałem konkretnie do Ciebiedostoevsky pisze:Przepraszam, ja słysząc Attick Demons od razu wiedziałem, że to nie Maiden.
www.MetalSide.pl
Nie zapomnę mojego 1szego wrażenia po X :-)
-
mictantecutli81
- -#Prodigal son

Coś w tym jest. Ale czy ja wiem.. Jak pierwszy usłyszałem początek "The Alchemist" z ostatniej płyty w życiu bym nie przypuszczał że Maiden może skomponować taki gniot.. Oczywiście to moja prywatna opinie. To samo mogłoby sie tyczyć Journeyman cze szeregu innych utworówgumbyy pisze:...że forumowi fani IM są tak "słabo osłuchani" z tym zespołem, żeby tak łatwo się podejść...
Gniot gniotem, ale po kilkunastu sekundach już wiadomo, że to IMmictantecutli81 pisze:że Maiden może skomponować taki gniot.
www.MetalSide.pl
No ja się załamałem wręczBudziol pisze:Nie zapomnę mojego 1szego wrażenia po X :-)
www.MetalSide.pl
Miałem podobnie, choć słuchałem jej parę lat po wydaniu. Nawet nie chciałem jej mieć. Potem zacząłem zbierać całą dyskografię to i Faktora musiałem kupić. Teraz uważam, że jest naprawdę świetna, a melodie jakie się na niej znajdują, to jedne z najlepszych melodii Maiden ever. IMO z płyt nagranych po reunion tylko BNW może z nią konkurować.