No właśnie tak się zacząłem zastanawiać... przegooglowałem też temat i chyba faktyczni eto są jakieś takie wydawnictwa nie sygnowane przez zespół. Ale bajer jestpaniron pisze:Tak, z tym ze set byl chyba trochę okrojony w stosunku do CD. Nie jestem pewien bo nie mam tego teraz przy sobie. Nie jestem do końca pewien czy to takie pro-oficjalne wydanie :-)
Mam kilka takich dziwnych - lord of the flies, wasting live na 12" które w momencie wydania ich kompaktowych odpowiedników nie wyszły, tylko ktoś sobie to wytloczyl później :j
Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Żelazna Kolekcja
Fight for you planet !!
Tak to takie poloficjalne;-)
No Virtual też mam tego dziwnego na czerwonych płytach, a nie oryginalnego na czarnych, ale to drogie w cholerę. Może kiedyś dokupie prawilną wersje :-p
Co do BOH i BBC to jest jakie jest, przynajmniej profesjonalnie zrobione a nie jak co niektóre piraty czy inne nieoficjalne na CD.
Także bajer jest ale lepszy bajer to Budziol wie - laserdyski
Co do BOH i BBC to jest jakie jest, przynajmniej profesjonalnie zrobione a nie jak co niektóre piraty czy inne nieoficjalne na CD.
Także bajer jest ale lepszy bajer to Budziol wie - laserdyski
-
paulek
- -#Lord of the flies

Ludziska ja wiem że stary jestem ale nie róbmy z siebie nawzajem idiotów; to o czym piszą przedmówcy to żadne tam półoficjalne tylko zwykłe piraty!!!! I nie pisze tego że by coś komuś udowodnić, zależy mi jedynie aby nazywać prawdę po imieniu!!!
Virtual XI jako oficjalny wyszedł jedynie na czarnym vinylu więc dlatego jest taki drogi!!!1 Podobnie jak X Factor wyszedł na Clear Vinyl i to jest JEDYNA oficjalna wersja. Wersje B-sides oficjalnie NIGDY na vinylu nie ukazały się!!! Ja oczywiście nic nie mam do wydań pirackich, tyle że nazywajmy je właściwie, a nie jakaś postmodernistyczna nowomowa...

Virtual XI jako oficjalny wyszedł jedynie na czarnym vinylu więc dlatego jest taki drogi!!!1 Podobnie jak X Factor wyszedł na Clear Vinyl i to jest JEDYNA oficjalna wersja. Wersje B-sides oficjalnie NIGDY na vinylu nie ukazały się!!! Ja oczywiście nic nie mam do wydań pirackich, tyle że nazywajmy je właściwie, a nie jakaś postmodernistyczna nowomowa...
W sumie tak. Fakt ze ladnie zrobione, wiec mam i clear and black i kolorowe tez 
paulek, nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzilo w tym poscie, ale z pierwszym Twoim stwierdzeniem chyba moge sie zgodzic 
A ja przy okazji dzisiaj zaszedłem do MM i już nie było żadnego Winylka (jak kupowałem w piątek to było parę na półce), zaś limitka i standard na pierwszym miejscu listy.
Wyszedłem z 7Son'em na winylu bo za 59zł był
Wyszedłem z 7Son'em na winylu bo za 59zł był
To z bialym OBI to...?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Najsss. Kupiłbyś już mieszkanie za kolekcję, czy na razie niezły samochód?
Teoretycznie z Taiwanu. Choc zauwazylem ze to normalne europejskie wydanie na ktore najwyrazniej taiwanczycy nakladaja swoje obi i drugi raz foliuja :-)Budziol pisze:To z bialym OBI to...?
Pewnie paulek stwiwrdzi ze to pirat
Ps.
Hipcio pewnie jakas uzywana honde
-
paulek
- -#Lord of the flies

NIe mam zamiaru niczego stwiwrdzićPewnie paulek stwiwrdzi ze to pirat
I maja br obi?
Ile to Taiwanskie cudo?
Ile to Taiwanskie cudo?
-
paulek
- -#Lord of the flies

Brazyliany nie miały raczej nigdy OBI a ten Tajwan, to zalezy, jak na ebaju znajdziesz 
Mnie to made in taiwan kosztowalo kilkanascie dolarow. Co do brazylijskich, to nie wiedzialem o tych limitach, choc mam takich kilka. Ale to tylko dlatego ze sa inaczej wydane.
Np. Out of the silent planet w jawel case, albo different world, ktory ma chyba cd+dvd tez w jawel case, nie jak promo w digi. Moglem cos pomieszac bo nie pamietam, ale czyms tam sie rozni.
Np. Out of the silent planet w jawel case, albo different world, ktory ma chyba cd+dvd tez w jawel case, nie jak promo w digi. Moglem cos pomieszac bo nie pamietam, ale czyms tam sie rozni.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany - do sprzedania box Speed of light - info na priv.
ja mam niemalże identyczny set. Wrzuce fotki jak winyl w koncu dojdzie do mnie
-
Krzysztof_pce
- -#Charlotte

witam, już niestety rzadko tu zaglądam, ale mam małe pytanie do bardziej doświadczonych zbieraczy
które wydanie Powerslave należy rozumieć jako pierwsze wydanie uk?
to: http://www.discogs.com/Iron-Maiden-Powe ... ase/387782 czy może to: http://www.discogs.com/Iron-Maiden-Powe ... se/1846534 ?
czy może oba są rozumiane jako pierwsze? discogs podaje te same daty wydań i mam zagwozdkę
które wydanie Powerslave należy rozumieć jako pierwsze wydanie uk?
to: http://www.discogs.com/Iron-Maiden-Powe ... ase/387782 czy może to: http://www.discogs.com/Iron-Maiden-Powe ... se/1846534 ?
czy może oba są rozumiane jako pierwsze? discogs podaje te same daty wydań i mam zagwozdkę
POWER1