Problem z The Book Of Souls..
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Problem z The Book Of Souls..
Panowie mam problem.. Kupiłem w Empiku The Book Of Souls Deluxe - odpaliłem. Na Speed Of Light - zwłaszcza przy intrze do okrzyku Bronka trzeszczenia,trzaskania. Na 1 cd właściwie tylko na speed of light. Na drugim również ta sama historia - na Shadows Of The Valley również trzeszczenia. Oddali mi kasę, oddałem album. Zamówiłem w internecie przez allegro - słuchajcie ta sama historia!!!!! Tak samo trzeszczy, buczy na tych samych utworach w tych samych miejscach
Kurna co mam robić? Znowu odsyłać? Tylko ja mam taki problem? Odtwarzacz jest ok - inne płyty chodzą jak należy, wszystko gra. Puszczałem w samochodzie i to samo, więc to nie wina sprzętu
((((
Re: Problem z The Book Of Souls..
To może być wina byle jakiego tłoczenia. U mnie płyta kilka razy zacięła się na kilka sekund przy odtwarzaniu w jednym miejscu TRATB. Może masz słaby laser i powinieneś spróbować na innym sprzęcie?
Próbowałem w samochodzie, a sprzęt mam bardzo dobry i chciałbym na nim słuchać nowego albumu Iron Maiden 
Ciekawa sprawa, może jakaś wadliwa jest cała seria tłoczenia?
Z ciekawości- jaki to jest ten "bardzo dobry" sprzęt?
Z ciekawości- jaki to jest ten "bardzo dobry" sprzęt?
Nikt inny nie zgłasza, że mu coś trzeszczy... może jednak laser?
Jak trzeszczy tylko w konkretnych momentach płyty, to raczej wina tłoczenia niż odtwarzacza.
Nie wiem, czy nie warto by takiego białego kruka zachować. To moze byc rzadki błąd ....
Nie wiem, czy nie warto by takiego białego kruka zachować. To moze byc rzadki błąd ....
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Może jeszcze przejdź się z tą płytką po znajomych i odsłuchaj...
Ja sprawdzałem na komputerze, na sprzęcie oraz w samochodzie.
Żadnych trzeszczeń, zacięć.
Pamiętam, że wydali kiedyś wadliwą serię Death on the Road CD, może są też wadliwe TBOS?
Żadnych trzeszczeń, zacięć.
Pamiętam, że wydali kiedyś wadliwą serię Death on the Road CD, może są też wadliwe TBOS?
Kurna, w napędzie na kompie nie sprawdzałem i właśnie to zrobiłem - chodzi ładnie. I teraz mi wytłumaczcie: dlaczego nie mam żadnego problemu z laserami na sprzęcie, samochodzie i kompie na ŻADNYM albumie ŻADNEGO zespołu, a akurat na The Book Of Souls jest problem z laserem w samochodzie i na wieży w ściśle konkretnym momencie. Najgorzej bo martwię się o wieżę - jak mówiłem, problem tylko w przypadku TBOS. Można coś na to poradzić? :/
Mi za to Live After Death i Maiden England DVD raz czyta, raz nie...
Problemem jest, tak jak mówiłem beznadziejna jakość tłoczenia i raczej wiele na to nie można poradzić (temu audiofile sprowadzają japońskie wydania). U mnie np stara wieża miała humory z czytaniem TFF.
Hejka!! A spróbuj zrobić kopie 1 do 1 na jakiejś firmowej czystej płycie CD. Jak CD-rom w kompie odtwarza dobrze to i przy kopiowaniu powinien odczytać bez błedów.
Tak, cenna uwaga, ale jednak wolałbym słuchać z orginału, przynajmiej narazieodja pisze:Hejka!! A spróbuj zrobić kopie 1 do 1 na jakiejś firmowej czystej płycie CD. Jak CD-rom w kompie odtwarza dobrze to i przy kopiowaniu powinien odczytać bez błedów.
Ktoś wie dlaczego nie ma The Book of Souls na spotify?
Nie ma też No Prayer for the Dying, Rock in Rio, Death on the Road. Jakiś problem z regionami, chyba w całej Europie zniknęło.