03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
IRON MAIDEN OGŁASZA KONCERT W POLSCE 3 LIPCA 2016 NA ŚWIATOWEJ TRASIE THE BOOK OF SOULS
NOWY ALBUM “THE BOOK OF SOULS” ZADEBIUTOWAŁ NA #1 W POLSCE I W PONAD 40 KRAJACH NA CAŁYM ŚWIECIE Legenda rocka Iron Maiden, którego nowy podwójny album studyjny The Book of Souls zadebiutował na 1 miejscu w Polsce, po długim oczekiwaniu zabrzmi wreszcie na Stadionie we Wrocławiu 3-ego lipca 2016.
Bilety trafią do sprzedaży w dniu 30 października o godzinie 10:00. Jak zwykle, dla członków Fan Clubu IRON MAIDEN przygotowana została przedsprzedaż, której szczegóły można znaleźć na http://www.ironmaiden.com wraz z informacjami, jak członkowie Fan Clubu mogą wziąć udział w loterii “First To The Barrier”.
Komentarz Bruca; "Nie możemy się doczekać, aby wrócić na trasę. Maiden żyją koncertowaniem, spotkaniem z naszymi fanami, koncerty to jest to, co lubimy najbardziej. Kiedy rozpoczniemy trasę, w USA pod koniec lutego będzie to już 19 miesięcy od naszego ostatniego koncertu, na Sonisphere w Wielkiej Brytanii, więc jesteśmy bardzo podekscytowani. To będzie wspaniałe uczucie wrócić na scenę szczególnie, że nie graliśmy we Wrocławiu od 2003 roku, więc bardzo chcemy zobaczyć naszych fanów tutaj raz jeszcze!
"Oczywiście, nie mamy jeszcze set-listy zdecydowaliśmy się ustalić ją po rozpoczęciu prób, ale naprawdę cieszymy się, że będziemy mogli zagrać kilka nowych piosenek na żywo, zwłaszcza, że nagrywanie ich było tak „żywe”. Jednak, ponieważ minęło tyle czasu od kiedy się widzieliśmy, jestem pewien, że zagramy także dużo starszych lubianych przez fanów kawałków. Myślę, że fani będą zachwyceni tym, co dla nich szykujemy. Jesteśmy również w trakcie tworzenia nowego show i bardzo ciężko pracujemy, aby przywieźć wam coś naprawdę spektakularnego, coś z dużym sercem !!! Z pewnością zasługujecie na to za swoją cierpliwość."
Gościem specjalnym na The Book Of Souls Tour w Polsce będzie zespół Ghost http://ghost-official.com/, a jako support wystąpi grupa The Raven Age http://www.theravenage.com.
Komentarz Ghost,
"Po raz kolejny mamy ogromną przyjemność aby zagrać z jednym z naszych ulubionych zespołów, na naszej planecie - Iron Maiden. Kiedyś zainspirowali wielu z nas i przede wszystkim dzięki nim gramy na instrumentach, a teraz są dla nas mentorami w tej szlachetnej sztuce bycia zespołem i sprawiają, że pracujemy jeszcze ciężej. Up the maidens!!" - A Nameless Ghoul
Ceny biletów:
Trybuny Premium – 299,00 zł
Trybuny dolne – 249,00 zł
Trybuny górne – 199,00 zł
Golden Circle Early Entrance – 379,00 zł
Golden Circle – 279,00 zł
Płyta – 229,00 zł
NOWY ALBUM “THE BOOK OF SOULS” ZADEBIUTOWAŁ NA #1 W POLSCE I W PONAD 40 KRAJACH NA CAŁYM ŚWIECIE Legenda rocka Iron Maiden, którego nowy podwójny album studyjny The Book of Souls zadebiutował na 1 miejscu w Polsce, po długim oczekiwaniu zabrzmi wreszcie na Stadionie we Wrocławiu 3-ego lipca 2016.
Bilety trafią do sprzedaży w dniu 30 października o godzinie 10:00. Jak zwykle, dla członków Fan Clubu IRON MAIDEN przygotowana została przedsprzedaż, której szczegóły można znaleźć na http://www.ironmaiden.com wraz z informacjami, jak członkowie Fan Clubu mogą wziąć udział w loterii “First To The Barrier”.
Komentarz Bruca; "Nie możemy się doczekać, aby wrócić na trasę. Maiden żyją koncertowaniem, spotkaniem z naszymi fanami, koncerty to jest to, co lubimy najbardziej. Kiedy rozpoczniemy trasę, w USA pod koniec lutego będzie to już 19 miesięcy od naszego ostatniego koncertu, na Sonisphere w Wielkiej Brytanii, więc jesteśmy bardzo podekscytowani. To będzie wspaniałe uczucie wrócić na scenę szczególnie, że nie graliśmy we Wrocławiu od 2003 roku, więc bardzo chcemy zobaczyć naszych fanów tutaj raz jeszcze!
"Oczywiście, nie mamy jeszcze set-listy zdecydowaliśmy się ustalić ją po rozpoczęciu prób, ale naprawdę cieszymy się, że będziemy mogli zagrać kilka nowych piosenek na żywo, zwłaszcza, że nagrywanie ich było tak „żywe”. Jednak, ponieważ minęło tyle czasu od kiedy się widzieliśmy, jestem pewien, że zagramy także dużo starszych lubianych przez fanów kawałków. Myślę, że fani będą zachwyceni tym, co dla nich szykujemy. Jesteśmy również w trakcie tworzenia nowego show i bardzo ciężko pracujemy, aby przywieźć wam coś naprawdę spektakularnego, coś z dużym sercem !!! Z pewnością zasługujecie na to za swoją cierpliwość."
Gościem specjalnym na The Book Of Souls Tour w Polsce będzie zespół Ghost http://ghost-official.com/, a jako support wystąpi grupa The Raven Age http://www.theravenage.com.
Komentarz Ghost,
"Po raz kolejny mamy ogromną przyjemność aby zagrać z jednym z naszych ulubionych zespołów, na naszej planecie - Iron Maiden. Kiedyś zainspirowali wielu z nas i przede wszystkim dzięki nim gramy na instrumentach, a teraz są dla nas mentorami w tej szlachetnej sztuce bycia zespołem i sprawiają, że pracujemy jeszcze ciężej. Up the maidens!!" - A Nameless Ghoul
Ceny biletów:
Trybuny Premium – 299,00 zł
Trybuny dolne – 249,00 zł
Trybuny górne – 199,00 zł
Golden Circle Early Entrance – 379,00 zł
Golden Circle – 279,00 zł
Płyta – 229,00 zł
Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Szok totalny... BOMBA!
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Info znalazłem przez przypadek na ticketmasterze, więc to raczej pewne. Link : http://www.ticketmaster.pl/artist/iron-maiden-/1225
Sabbath już dawno wyprzedany. Z Krakowa do Wrocka w jeden dzień też się dojedzie na koncert!
Jeśli to prawda to ja tak właśnie zamierzam zrobić
Przyjadę w piątek do Krakowa ,pozwiedzam ,w sobotę BS a w niedzielę wyjazd PB do Wrocławia na IM a powrót do Wawy w poniedziałek
niezły tour się szykuje 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Spokojnie czekamy na ogłoszenie koncertu.
Spoko , dajmy sobie na wstrzymanie dopóki nie potwierdzą ale byłoby git 
Takiej informacji prasowej na Ticketmasterze nikt sobie raczej nie wymyślił. Dostali trochę wcześniej i wrzucili do systemu.
... ale nie ma co narzekać, data bardzo dobra
o kurczę, to u mnie :3
Maiden 100km ode mnie? Ehh, wyśpię to ja się w domu 
No chyba że będzie cud i nie zagrają nic z nowej płyty to pojadę heh
No chyba że będzie cud i nie zagrają nic z nowej płyty to pojadę heh
Co ja wrzuce na koszulkę związanego z Wrocławiem ??? 
Krasnalewydra77 pisze:Co ja wrzuce na koszulkę związanego z Wrocławiem ???
http://krasnale.wroclaw.pl/
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Pomysłów co niemiara:wydra77 pisze:Co ja wrzuce na koszulkę związanego z Wrocławiem ???
- Eddie odkopujący złoty pociąg (niby nie Wrocław, ale Dolny Śląsk więc można podciągnąć
- Eddie rozwalający kościoły na Ostrowiu Tumskim
- Eddie w Afrykarium z fokami
Równie dobrze Eddie rozwalający Sky Tower, bo ta budowla jest akurat paskudna
Jeśli by Ci się udało wkomponować Eddiego i Majów w Panoramę Racławicką to byłby już hardkor
Jeśli by Ci się udało wkomponować Eddiego i Majów w Panoramę Racławicką to byłby już hardkor
O JEZU!
Harris wysłuchał moje modły
Dzisiaj byłem na świetnym koncercie a tu jeszcze taka informacja
jeśli to się jutro potwierdzi to będę chyba szczęśliwy jak nigdy wcześniej
Harris wysłuchał moje modły
Dzisiaj byłem na świetnym koncercie a tu jeszcze taka informacja
jeśli to się jutro potwierdzi to będę chyba szczęśliwy jak nigdy wcześniej
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Wydaję mi się, ze potwierdzenie będzie dopiero w poniedziałek, w weekend raczej nic nie ogłoszą .
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak czy siak, skoro info znalazło się na ticketmaster.pl to jest na 100% oficjalne. Prawdopodobnie w poniedziałek o 10.00 oficjalne ogłoszenie, w środę przedsprzedaż dla FC, a w piątek normalny sale. 
Jedna ciekawostka - press release nie wspomina o Ed Force One, a więc wnioskuję, że do Wrocławia Panowie przylecą już "normalnym", skromnym prywatnym odrzutowcem, a sprzęt przyjedzie tirami.
Podejrzewam, że Ed Force One będą używać aż do występów w Rosji, które prawdopodobnie będą miały miejsce pod koniec czerwca.
Jedna ciekawostka - press release nie wspomina o Ed Force One, a więc wnioskuję, że do Wrocławia Panowie przylecą już "normalnym", skromnym prywatnym odrzutowcem, a sprzęt przyjedzie tirami.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Kiedy pisałem że Wrocław nie byłby złym rozwiązaniem? Tydzień temu? Haha! Miałem nosa! W końcu w 2016 roku Wrocław będzie stolica kultury!