Iron Maiden Beer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
czecholand
- -#Charlotte

Re: Iron Maiden Beer
Dobre info 
Wielkie dzięki za informacje!
Beaviso PM :]
Beaviso PM :]
-
czecholand
- -#Charlotte

Mamy na magazynie Trooper 666 
W normalnej wersji ostatnio są nawet po prostu czarne kapsle, bez loga browaru, jak to było wcześniej.
W Wawie ostatnio kupowałem w Carrefourze w Arkadii.
Normalny Trooper teraz wychodzi w zwykłym czarnym kapslu. Przedtem kapsel był tez czarny ale z logiem Robbinson. Limitowany Trooper666 wyszedł z kapslami z Eddiem. Beczulka (juz w drodze) bez kapslaMadril pisze:W normalnej wersji ostatnio są nawet po prostu czarne kapsle, bez loga browaru, jak to było wcześniej.
Pilem niedawno Trooper'a, drugi a raz chyba w ogóle i jakoś średnio to wchodzi. Prawie każde inne typu ale mi bardziej smakuje. Hobgoblin, czy IPA ostatnio mi fajnie podchodzi.
W Czecholandzie 666 za 8 zł z groszem, tradycyjna szóstka już zamówiona. 
Nieźle, biorąc pod uwagę, że standardowego Troopera można dostać w Szczecinie po ok 11-12 zł.
Nieźle, biorąc pod uwagę, że standardowego Troopera można dostać w Szczecinie po ok 11-12 zł.
Zwróć uwagę, że 666 jest w butelkach 0,33l. 
Planuje ktoś sprowadzać do Polski te beczułki?
Grzesiu, może Ty jakiś eksport zorganizujesz?
Planuje ktoś sprowadzać do Polski te beczułki?
Grzesiu, może Ty jakiś eksport zorganizujesz?
No ja juz mam dwie w domu

Już bookuje LTN w takim razie.

W końcu miałem okazję wypić Trooperka... i chyba szybko się to znowu nie zdarzy. "Sikaczem" (jak to niektórzy widzę już zdążyli tu zrobić) co prawda bym go nie nazwał - od typowych sikaczy z biedronek czy innych żabek stoi dobrych kilka półek wyżej, ale swojej ceny (prawie 14 zł w Carrefourze jak kupowałem) w ogóle nie warty. Ale podobnej jakości można za 5 czy nawet 4zł czasami w Lidlu dostać 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Mi bardzo smakuje. Generalnie przez troopera nauczyłem się pić nie lagery. Wszystkie ale ipy nawet portery. Pierwsze wrażenia bardzo nietypowe, ale choćby to było z cytryn to tez bym pił. Dzisiaj niemal dwa lata od pierwszego troopera raczej sto razy wolę piwka z posmakami cytrusowymi niż nasze ubogie w smak lagery.
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Wygląda na to, że szykują się nowe wersje limitowane Troopera, bo będą 2 nowe kapselki, jeden baaardzo ładny 
Może Czecholand sprowadzi beczułki ? 
Pod koniec tego roku wyjdzie limitowana edycja nowego piwa Iron Maiden. Nie jest jeszcze znana nazwa ale bedzie to ciemne piwo w stylu portera
A gdzie to wypatrzyłes?Ancient Mariner pisze:Wygląda na to, że szykują się nowe wersje limitowane Troopera, bo będą 2 nowe kapselki, jeden baaardzo ładny
Ja widziałem kapselek z Eddiem z TBOS
A jaki drugi kapselek widziałeś?
ktoś wie czy i gdzie w Wawie można dostać Trooperka 666 ?

Pojebało ich z ceną, i to grubo. W Leclercu był kiedyś po ok. 11 zł, co i tak było za dużo. Doskonałe 0.5l piwa importowanego z UK, Strong Suffolk Vintage Ale, też tyle kosztuje. A Trooper to zwykły sikacz, no chyba że jest pozycjonowany jako "artykuł kolekcjonerski"Kitas pisze:Trooper w Gdańsku - Carrefour w Galerii Bałtyckiej za 14.95zł
M.