03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Post autor: hipcio_stg »

erosinho pisze:Pytanko: czy ktoś z Was korzystał/ma zamiar korzystać z opcji GC EE? Szczerze to nigdy nie korzystałem z tej opcji - za moich starych lat czegoś takiego nie było, była prosta zasada: kto szybszy i z mocniejszymi łokciami ten przy barierkach :D
GC EE to takie trochę rozczarowanie. Myślisz, że będziesz przed wszystkimi wprost biegł na pustą barierkę, a kiedy już otworzysz oczy i wbiegniesz na halę/stadion zobaczysz 120 fanklubowiczów którzy już całą barierkę mają dla siebie. :pijak:
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

w Warszawie dziś się pojawiły :)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Szybko promocję zaczęli... Jak nigdy :D Pewnie czekali czy będzie Sold out (naiwnie) jak na BS. Jako, że nie ma to hajs na reklamę idzie :)
Btw. to prawda, że można już kupić w empiku bilety? Jeżeli tak to w cholerę skok na kasę zrobili z kosztami obsługi -.-
Awatar użytkownika
Kira
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kira »

W empiku można było kupić bilety już 30.10. Ja tak kupowałam GC
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nieee, do koncertu jeszcze bardzo daleko - tylko głupiec mógłby się spodziewać, że w kilka dni w Polsce IM wyprzedadzą stadion na 45,000 ludzi. Na dodatek dzień po BS!!! Termin - trochę nieciekawy, bo ludzi może zniechęcić perspektywa konieczności przenoszenia się z Krakowa do Wrocławia, po tym jak np. tylko na BS jechali te 200 km ze swojego miasta. Lepiej by było, żeby ten gig odbył kilka - kilkanaści dni później/wcześniej.
Jak sądzę, z dużą reklamą, po tych ośmiu miesiącach będzie u nas te 25K i to przy jeszcze jednym supporcie (Ghost?). To już 24 koncert IM w Polsce, gdzie klasyczny metal nie ma szczególnie szerokiej bazy fanów. Popatrzcie jakie wzięcie mają tego typu grupy u naszych sasiadów - w Polscezawsze liczył się bardziej zbrutalizowany metal, 'martyrologiczny'.
Ja cieszę się, że przyjada, bez względu na frekwencję. Jeśli ta będzie niska - nie przyjada juz na stadiony i tyle. Inna sprawa, że to jednak jest trasa albumowa, te zawsze cieszą się mniejszym zainteresowaniem.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ktory to koncert IM w Polsce?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

1984: 5, 1986: 6, 1995: 1, 1998: 1, 2000: 2, 2003: 2, 2005: 1, 2008: 1, 2011: 1, 2013: 2, 2014: 1, i przyszłoroczny. 24 jak byk!
Awatar użytkownika
Ace
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Ace »

No to jak Bond (24. jest Spectre :P)
The lover of life's not a sinner.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, dokładnie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Lata 84-86 nadrabiaja :-)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

zgo pisze:Szybko promocję zaczęli... Jak nigdy :D Pewnie czekali czy będzie Sold out (naiwnie) jak na BS. Jako, że nie ma to hajs na reklamę idzie :)
Btw. to prawda, że można już kupić w empiku bilety? Jeżeli tak to w cholerę skok na kasę zrobili z kosztami obsługi -.-
Ja kupiłem 30.10 o 12:15 w Empiku. Nie płaciłem tej daniny w postaci 3% kosztów obsługi.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Kwalifikacje pracowników Empiku wołają o pomstę do nieba... Dziś rano poszedłem po bilety i grzecznie poprosiłem pana przy kasie o dwa bilety na koncert Iron Maiden, młody człowiek popatrzył na mnie ze zdziwieniem i zapytał czy mogę powtórzyć nazwę artysty... Po kilku chwilach zadzwonił po koleżankę i skarżył się, że „nie widzi biletów na ajrona mejdena”. Już we dwójkę, po wielu próbach i narzekaniach „na system” udało się znaleźć ten magiczny zespół, jednak dwójka pracowników Empiku, to nadal za mało, aby móc kupić bilety. Poproszona została trzecia osoba, bo zajmująca się mną dwójka nie obsługiwała wcześniej biletów eventimu. I tak staliśmy we czwórkę i próbowaliśmy ogarnąć sytuację, na szczęście w końcu się udało. Nie wiem ile dokładnie trwała cała operacja, bo wchodząc nie sprawdziłem dokładnie godziny, ale zakup dwóch biletów trwał grubo ponad kwadrans.
Pytanie – faktycznie system jest jakiś porąbany, czy po prostu pracownicy Empiku to zwykli idioci?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W dużej mierze to drugie. To pokolenie hip-hop, rap.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Najlepiej przeliterować ;)
Chociaż, kiedy kupowałem w empiku bilety na Airbourne i zacząłem literować, to kobieta przy kasie się obruszyła i powiedziała że rozumie :D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja też kupowałem około kwadransu bo był problem techniczny z drukarką ;) Na szczęście udało się problem rozwiązać i to w dwóch pracowników empiku :D
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

Mr.Hankey pisze:Kwalifikacje pracowników Empiku wołają o pomstę do nieba... Dziś rano poszedłem po bilety i grzecznie poprosiłem pana przy kasie o dwa bilety na koncert Iron Maiden, młody człowiek popatrzył na mnie ze zdziwieniem i zapytał czy mogę powtórzyć nazwę artysty... Po kilku chwilach zadzwonił po koleżankę i skarżył się, że „nie widzi biletów na ajrona mejdena”. Już we dwójkę, po wielu próbach i narzekaniach „na system” udało się znaleźć ten magiczny zespół, jednak dwójka pracowników Empiku, to nadal za mało, aby móc kupić bilety. Poproszona została trzecia osoba, bo zajmująca się mną dwójka nie obsługiwała wcześniej biletów eventimu. I tak staliśmy we czwórkę i próbowaliśmy ogarnąć sytuację, na szczęście w końcu się udało. Nie wiem ile dokładnie trwała cała operacja, bo wchodząc nie sprawdziłem dokładnie godziny, ale zakup dwóch biletów trwał grubo ponad kwadrans.
Pytanie – faktycznie system jest jakiś porąbany, czy po prostu pracownicy Empiku to zwykli idioci?
Pracownicy empiku...ja już się wyleczyłem z kupowania tam bo zawsze znajdują jakąś głupią wymówkę,"nie ma w systemie", "nie ma blankietów", "nie ma tuszu", nie ma 3 kolegów do pomocy itp.
Why so serious?
Awatar użytkownika
sutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: sutek »

hipcio_stg pisze:
erosinho pisze:Pytanko: czy ktoś z Was korzystał/ma zamiar korzystać z opcji GC EE? Szczerze to nigdy nie korzystałem z tej opcji - za moich starych lat czegoś takiego nie było, była prosta zasada: kto szybszy i z mocniejszymi łokciami ten przy barierkach :D
GC EE to takie trochę rozczarowanie. Myślisz, że będziesz przed wszystkimi wprost biegł na pustą barierkę, a kiedy już otworzysz oczy i wbiegniesz na halę/stadion zobaczysz 120 fanklubowiczów którzy już całą barierkę mają dla siebie. :pijak:

Jak to? Z relacji innych na forum wynika, że EE i FTTB były wpuszczane razem. Pytam, bo ciągle się zastanawiam nad kupnem EE. Nie mam członkostwa w FC i wydawanie 27 funtów na niepewne losowanie i kupno zwykłego GC, przegrywa z dodatkową stówą za pewne wejście na stadion razem z FTTB. Ktoś ma jakieś pewne info na ten temat, czy najlepiej dzwonić do livenation jak to będzie wyglądać?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Łodzi widuję sporo bilbordów AMS z informacją o koncercie. Jeszcze tak wielu nie widziałem, oj przydałby się jeszcze jakiś duży support. Marzy mi się Megadeth czy Slayer.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:W Łodzi widuję sporo bilbordów AMS z informacją o koncercie. Jeszcze tak wielu nie widziałem, oj przydałby się jeszcze jakiś duży support. Marzy mi się Megadeth czy Slayer.
Max to Ghost, który pewnie jest już zaklepany tylko LN czeka na ostateczne potwierdzenie patrząc na dane sprzedaży.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pewnie wszędzie na trasie będzie z nimi Ghost.
ODPOWIEDZ