24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Ciekaw jestem teraz ogólnych opinii osób będących na koncercie: Wicker, Madril, Hammers, Wydra? Jak Wasze opinie nt. występu, wystroju, setu, itp?
Według mnie - set na plus, forma Brucea (z YT) b. dobra, oprawa i efekty - fantastyczne!
Cóż, najważniejsza jest muzyka i z całą pewnością odbieram set i to co piszecie na plus. NA WIELKI PLUS. Bo to Iron Maiden.
Niestety, są też wszystkie dotychczasowe wady Iron Maiden, czyli zamykanie się w schematy. Przy relatywnie krótkim secie można by dorzucić instrumental, a Bruce by wtedy odpoczywał. Choćby takie solo jak było grane na trasie Powerslave po ww. kawałku.
No i scena wraz z oprawą. Wciąż mam wrażenie, że nie poszli do przodu od tego, co było dobrym standardem ok. 2000 roku.
Niestety, są też wszystkie dotychczasowe wady Iron Maiden, czyli zamykanie się w schematy. Przy relatywnie krótkim secie można by dorzucić instrumental, a Bruce by wtedy odpoczywał. Choćby takie solo jak było grane na trasie Powerslave po ww. kawałku.
No i scena wraz z oprawą. Wciąż mam wrażenie, że nie poszli do przodu od tego, co było dobrym standardem ok. 2000 roku.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
No nie - przecież są kompletnie inne światła (15 ramp) i całkowicie zrezygnowali z tradycyjnego oświetlenia PAR 64. Koncept estrady jako zarośniętej świątyni majańskiej - piękny - EDDIE Gigant - super. Nie ma na co narzekać. Zauważ iż mamy chyba tylko dwa takie same tła - reszta zrobiona pod trasę. Nie podobają mi się ciuchy Dickinsona, wygląda w nich jakby na szóstą do roboty leciał 
-
Deleted User 2259
A mnie się właśnie podobają, ogladałem filmiki Powerslave, Bruce w bardzo dobrej formie, albo jestem gluchy.Znalazłem fragment Childrena, czekamy na całość, sprawdzał ktoś na Dime jest już bootleg ?
Według mnie set fajny, w końcu usłyszę Powerslave na żywo!
A intro z Brucem świetne
Mile się rozczarowałam, bo byłam pewna, że wstęp
If Eternity Should Fail będzie z taśmy, a tu zonk
.
If Eternity Should Fail będzie z taśmy, a tu zonk
Jeszcze bym Phantoma dołożył, albo wymienił np. z Blood Brothers, i git. Tym niemniej set wydaje się niezły.
- Varamount4
- -#Wrathchild

A wiecie może na jakiej piosence był ten mniejszy chodzący Eddie?
Posłuchałem fragmentów koncertu, które opublikował jeden z linkowanych przez was youtuberów (te z dobrą jakością dźwięku i obrazu, spod sceny) i jest bardzo dobrze. Bruce brzmi świetnie, scenografia wygląda świetnie (choć oczywiście oparta o konstrukcję eksploatowaną od kilkunastu lat), nowe kawałki dają radę. Nie mogę się doczekać koncertu we Wrocławiu i myślę o jeszcze jednym na trasie - Berlin lub Wacken.
Nie ma jeszcze, ale myślę, że dziś się pojawiInvader pisze:A mnie się właśnie podobają, ogladałem filmiki Powerslave, Bruce w bardzo dobrej formie, albo jestem gluchy.Znalazłem fragment Childrena, czekamy na całość, sprawdzał ktoś na Dime jest już bootleg ?
- Varamount4
- -#Wrathchild

Ja tam jeżeli chodzi o trasę powtarzam 2008, czyli Polska i Czechy 
Jak się przysłuchasz to leci z taśmy, ale oprócz tego Bruce śpiewa. Niestety nie zawsze trafia w moment i dlatego to nie brzmi zbyt dobrze.ir0nka94 pisze:Według mnie set fajny, w końcu usłyszę Powerslave na żywo!A intro z Brucem świetne
Mile się rozczarowałam, bo byłam pewna, że wstęp
If Eternity Should Fail będzie z taśmy, a tu zonk.
Animowane intro... słabe. Wystrój sceny w porządku, to koncert a nie teatr
Powerslave i Wasted Years na końcu to chyba największe zaskoczenia jeśli chodzi o setlistę. Zaskakuje też Janick z Les Paulem
Już mnie nosi z niecierpliwości
-
Deleted User 1499
Właśnie oglądam Otwieracz nagrywany spod sceny. Wszystko jest dla mnie na plus.
Bruce w Book Of Souls troszku położył refren
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2016 9:48 am przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
- Varamount4
- -#Wrathchild

Moim zdaniem to intro animowane średnie, nie potrzebne. Jakby go usunęli nic by się nie stało.
- Varamount4
- -#Wrathchild

Gdzie ty masz TBoS, ja sprawdzałem na YT i nic nie było. Podasz linka?sekcjazwlok pisze:Właśnie oglądam Otwieracz nagrywany spod sceny. Wszystko jest dla mnie na plus.
-
Deleted User 1499
- Varamount4
- -#Wrathchild

Ale ten chodzący Edek to trochę nie wypał
Głowa większa od ciała :/
- Varamount4
- -#Wrathchild

Dziękisekcjazwlok pisze:TBOS
https://www.youtube.com/watch?v=HDMQvqkcsHY
Reszta filmików tego ziomutka
https://www.youtube.com/channel/UC66FI3 ... 2lGzdwxUxg
-
Deleted User 1499
No ostatnio mają problemy z Eddiem, ale i tak uważam że jest lepiej niż rolnik z poprzedniej trasyVaramount4 pisze:Ale ten chodzący Edek to trochę nie wypałGłowa większa od ciała :/
Ogólnie jak na pierwszy koncert to naprawdę jest dobrze, przede wszystkim Bruce. Nie tylko ja obawiałem się o jego formę wokalną, a tutaj mamy całkiem miłe zaskoczenie, oprócz kilku baboli to naprawdę jeszcze daje rade.
- Varamount4
- -#Wrathchild

Jak na swój wiek, operację to formę wokalną trzyma dobrą, ale SoL to mu nie wybaczęsekcjazwlok pisze:No ostatnio mają problemy z Eddiem, ale i tak uważam że jest lepiej niż rolnik z poprzedniej trasyVaramount4 pisze:Ale ten chodzący Edek to trochę nie wypałGłowa większa od ciała :/
Ogólnie jak na pierwszy koncert to naprawdę jest dobrze, przede wszystkim Bruce. Nie tylko ja obawiałem się o jego formę wokalną, a tutaj mamy całkiem miłe zaskoczenie, oprócz kilku baboli to naprawdę jeszcze daje rade.