24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]

Post autor: Varamount4 »

erosinho pisze:No i wiele się wyjaśniło. Co cieszy - Bruce w dobrej formie, reszta zespołu również. Wystrój, Edek itp. w przewidywanej normie. Set - są pewne niespodzianki (Children, Powerslave, brak 2MtM), ale generalnie bardzo w porządku. Fajnie jakby na Europę wprowadzili pewne modyfikacje, np.. zrezygnowali z TRaTB i BB, bo osobiście nie przepadam za tymi utworami. A w zamian np. Phantom i byłoby znakomicie.
Phantom chyba trochę nie pasuję na tą trasę :) Przynajmniej dziwnie by wypadał.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

a gdzie Adrian zapodział swojego Jacksona doubleneck? :(
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Przeglądam filmiki na YT jak pewnie wszyscy i jestem mega zadowolony . Począwszy od oprawy scenicznej ( niby w schemacie ale pasuje bardzo ) , światła ( bomba !! ) , drumkit Nicko ( kolejna petarda - jest cudny ) aż po samych muzyków ( jest power ! ) - wszystko zgrane , w klimacie płyty , oddające w pełni jej Majowe inspiracje . Kapitalny wstęp do gigu - Bruce a'capella a nie z taśmy . Kawałki w nowej płyty wypadają niesamowicie ( ToaC - mój faworyt , pewnie będzie śpiewany wszędzie przez całą publikę ) . Wdzianko Bruce'a super - jakby miał 18 lat i wychodził do szkoły właśnie . Nie sądziłem ,że będzie w takiej formie zarówno fizycznej jak i wokalnej po tym co przeszedł ..daje rade bez dwóch zdań , czapki z głów . Wydaje się ,że scena jest dość mała , z takim rozmachem będzie to kapitalny show stadionowy . Jak na pierwszy koncert wyszło bardzo , bardzo dobrze :jee:
Who motivates the motivator
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

matik pisze: Kapitalny wstęp do gigu - Bruce a'capella a nie z taśmy
Owszem, również z taśmy, i to niestety słychać.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Bruce a`Capella - rewelka , podgłosy w tle - słabo, powinni zostawić samego Dicka, bo głupio to brzmi jak jego wokal nakłada się na ten z taśmy.

Cała reszta naprawdę spoko, Jan standardowo wy**bany pączek na solówki.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Jest jeszcze szansa, że w drugi dzień zagrają set chiński, ale wątpliwa. Szkoda, że w pracy nie mam głośników i dopiero popołudniem coś posłucham. TRATB męczy nawet na płycie, więc i na koncercie powinien. Na pewno oooo jest pod koncert i ten moment na pewno się sprawdza. Z ostateczną oceną tego utworu poczekam do odsłuchania na żywca.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

A no właśnie nie dopisałem że Red&Black nawet na żywca troszku męczy bułę. Chyba się w mojej ocenie nie obroni zbytnio.
Invader pisze:Phantoma ile czasowo wyszedł ten set będzie 100 ?
Studyjny czas setlisty wyszedł 98min , teraz pytanie, nie chcą się przemęczać czy na Europe wskoczą z 2 kawałki.
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

sekcjazwlok pisze:A no właśnie nie dopisałem że Red&Black nawet na żywca troszku męczy bułę. Chyba się w mojej ocenie nie obroni zbytnio.
Invader pisze:Phantoma ile czasowo wyszedł ten set będzie 100 ?
Studyjny czas setlisty wyszedł 98min , teraz pytanie, nie chcą się przemęczać czy na Europe wskoczą z 2 kawałki.
W Europie pewnie wskoczą z 1-2 kawałki do setu, ale nie na Wrocek. Bardziej na festiwale Open Air typu: Sonisphere, gdzie będą najprawdopodobniej główną gwiazdą. Pewnie będzie to jakiś szlagier typu: The Evil That Men Do, czy (niestety) 2 Minutes to Midnight.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Varamount4 pisze:W Europie pewnie wskoczą z 1-2 kawałki do setu, ale nie na Wrocek. Bardziej na festiwale Open Air typu: Sonisphere, gdzie będą najprawdopodobniej główną gwiazdą.
Trollujesz czy nigdy na koncercie IM nie byłaś? :0 Wejdź na setlist.fm i przeanalizuj, jak wyglądają zmiany setów IM na przestrzeni jednej trasy. Zmian jest praktycznie zero. Jedyne, co może nastąpić to w ciągu najbliższych 2-3 koncertów mogą wywalić jakiś nie pasujący im numer i zastąpią go wypełniaczem w postaci Wratchild.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

nie byłaś?

Czemu zakładasz, ze to dziewczyna ?
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

IgorW pisze:
Varamount4 pisze:W Europie pewnie wskoczą z 1-2 kawałki do setu, ale nie na Wrocek. Bardziej na festiwale Open Air typu: Sonisphere, gdzie będą najprawdopodobniej główną gwiazdą.
Trollujesz czy nigdy na koncercie IM nie byłaś? :0 Wejdź na setlist.fm i przeanalizuj, jak wyglądają zmiany setów IM na przestrzeni jednej trasy. Zmian jest praktycznie zero. Jedyne, co może nastąpić to w ciągu najbliższych 2-3 koncertów mogą wywalić jakiś nie pasujący im numer i zastąpią go wypełniaczem w postaci Wratchild.
Sprawdź set 2013 a 2014, ta sama trasa, a inne sety ;) Tak samo może być z Europą ;)

P.S. Popraw "nie byłaś" = nie byłeś ;)
Deleted User 2259

Tak ta sama trasa, ale inne lata, tak jest często video 08/09 czy 10/11 zeby nie szukac daleko.
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Ja sądzę że zmiana seta (pomimo rzadkiego zmieniania seta na trasach) w Europie jest możliwa ;) Chętnie bym usłyszał The Evil That Men Do , Wratchild i Revelations. Pomimo odklepania tych numerów do znudzenia w 12-13-14
Deleted User 2259

W przyszłym roku tak, jesli bedzie kontynuacja, a w tym to nie ma co liczyc, no chyba, ze faktycznie będzie kilka wersji setów, wtedy mogą grać nawet godzine, byle To Tame bylo :>
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Varamount4 pisze:
Sprawdź set 2013 a 2014, ta sama trasa, a inne sety ;) Tak samo może być z Europą ;)
Tylko, że wtedy zapowiadali huczną zmianę seta, a wyszło jak pamiętamy... Na Europę na 100% nic nie zmienią, mają przygotowane płachty na każdy utwór, więc będą chcieli je wykorzystać.
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

mikdyb pisze:
Varamount4 pisze:
Tylko, że wtedy zapowiadali huczną zmianę seta, a wyszło jak pamiętamy... Na Europę na 100% nic nie zmienią, mają przygotowane płachty na każdy utwór, więc będą chcieli je wykorzystać.
No dobra, niech wam będzie. Ale i tak mam nadzieję że zagrają TETMD, Wratchild i Revelations w Euro.
Deleted User 2259

Wiele lepszych wałkow z tych samych plyt na ich miejsce, realnymi mozna zastapic i to rzadziej wykonywanymi :

Moon/Clairvoyant - jak juz koneicznie cos z syna
Wratchild - teraz nic nie ma, to juz prędzej Murders, bo z tytułowym ciezko
Die With Your boots on
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Invader pisze:Wiele lepszych wałkow z tych samych plyt na ich miejsce, realnymi mozna zastapic i to rzadziej wykonywanymi :

Moon/Clairvoyant - jak juz koneicznie cos z syna
Wratchild - teraz nic nie ma, to juz prędzej Murders, bo z tytułowym ciezko
Die With Your boots on
Na Die With Your Boots On nie ma co liczyć, nie grali go już 10 lat, Moon/Clay też klapa. Ja wątpię żeby odświeżyli coś nie granego więcej niż 10 lat :( Niestety...
Deleted User 2259

Z pewnoscia Die ma wieksze szanse niz Icarus, Still Life i To Tame.Ale to nie ten temat

Całe video Children szukam co łaska kto ma ?
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

A ja szukam video z "The Red and The Black".
A jeśli chodzi o koncert. Jestem w szoku! Pozytywnym!
ODPOWIEDZ