Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: PanPrezes »

Ło kurfa, petarda :D
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Cały set:

If Eternity Should Fail
Speed of Light
Children of the Damned
Tears of a Clown
The Red and the Black
The Trooper
Powerslave
Death or Glory
The Book of Souls
Hallowed be thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden

Number of the Beast
Blood Brothers
Wasted Years
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ciekawe ile osób nabrało się na WY myśląc, że to SotV.... Ja jedynie ubolewam nad obcięciem BNW/Wickermana. Wickerman świetnie by otwierał encore. Hallowed chyba też świetnie by zamykał koncert, ale skoro odchodzimy od schematów to odchodźmy.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Jak wcześniejsza wersja setu była IMHO średnia to ta jest... jeszcze bardziej średnia :( BNW to kawałek na który bardzo liczyłem.

Przynajmniej scenografia ładna.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jest dobra!
Awatar użytkownika
Pajong
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pajong »

Bardzo słaby ten zestaw. Totalne pójście na łatwiznę. Żadnego nigdy nie granego utworu (nikły cień nadziei jednak miałem na taką opcję) ani żadnego dawno nie granego (dawno to dla mnie co najmniej dekada).
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Jak myslicie zmienią kolejność, bo jak wiemy nie raz tak było, chciałbym zeby bylo jak w 2005 gdzie szarlotke wywalili (to niestety imo nie był dobry ruch) niech zamienia BB na BNW, wszystkie słyszałem kilkakrtonie, ale BB nigdy nie lubiłem no i klepali go przeciez nie tak dawno na trasie promujacej poprzedni album.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

Set dużo lepszy niż w 2007 i 2011 r. Co by nie mówić dwa wielkie plusy : Children of the Damned i Powerslave. Szkoda tego Brave New World, ale widać nie można mieć wszystkiego. Myślę, że jest szansa, że panowie pójdą po rozum do głowy i na następne trasie odpuszczą więcej klasyków.
Może kiedyś dostaniemy wspaniałą informację o Infinite Dreams, Aleksandrze czy Flight of Icarus w secie, kto wie?

Mi też Red and Black jakoś nie pasuje na żywo, trwa aż 13 minut i zabiera dużo miejsca. Na jego miejsce mogli by zagrać 2 utwory, a Bruce chyba w nim najbardziej się męczy. Szukajmy plusów, gitarzyści w tym utworze mogą zrobić dobry klimat.

Przede wszystkim tak jak napisałem, set który daje nadzieję na przyszłość.
hipcio_stg pisze:Ciekawe ile osób nabrało się na WY myśląc, że to SotV.... Ja jedynie ubolewam nad obcięciem BNW/Wickermana. Wickerman świetnie by otwierał encore. Hallowed chyba też świetnie by zamykał koncert, ale skoro odchodzimy od schematów to odchodźmy.
Właśnie Hallowed Be thy Name w połowie koncertu, a nie na bis jest o wiele lepszy. Mogliby go grać nawet jako czwarty, piąty utwór koncertu, wtedy kiedy Bruce ma jeszcze sporo sił.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ja osobiście wychodziłbym z koncertu po ostatnim HBTN w jakimś euforycznym stanie. Na pewno inaczej niż po sanctuary czy RF. Kompozycja miażdży, powoli się rozkręca i buduje napięcie. Utwór można rzec doskonały!
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Ogólnie dobrze , że Hallowed.. wrócił do seta . Był bardzo ograny już , ale ta przerwa dobrze mu zrobiła...
Who motivates the motivator
Deleted User 2259

Tyle, ze na sam koniec juz moglby byc nie do wyciagniecia dla Bruce'a.Fajnie, ze WY dali na koneic, świetny flow imo.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Bisy całkowicie z pupy jeśli chodzi o kolejność. Wolałbym tak:

13. Death or Glory
14. The Number of The Beast
15. Hallowed By The Name
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Na innym forum ktoś napisał, że Bruce przed BB powiedział: "We've got a lot songs to pick from, but tonight we chose this one" więc mogą być zmiany
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

To może zamienią BB na BNW.
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

''Wasted Years'' na koniec ze swoim optymistycznym przesłaniem - jak najbardziej jestem za. Chętnie zamieniłabym natomiast ''Death or Glory'' i ''Speed of Light'' na ''When The River Runs Deep'',''The Great Unknown'' oraz ''Blood Brothers'' bo troszkę jest to oklepany kawałek, na coś co nie było do tej pory grane bądź rzadko. ''Powerslave'' i ''Hallowed..'' w końcu :).
Deleted User 2259

Nie obraziłbym sie jakby ze 3 wersje setu mieli ta, 2 przykladlowo (zamiana BB na BNW) i Glory na Sorrows i 3 opcja (BB/BNW na Wickera) i Tropper na Revelations chociazby, pomarzyc mozna :P
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Varamount4 »

Ja do teraz nie wierzę że Wasted Years i Blood Brothers zagrali na biss. A Wasted Years w ogóle takie słabe na zakończenie, kiedy było Sanctuary lub Running Free to była jakaś fajna interakcja z publicznością. A ja nie wyobrażam sobie refrenu WY który Bruce odśpiewuję wraz z publicznością...
Deleted User 2259

Nagranie wyciekło, zobaczymy na pewno jest inaczej niż przeważnie, bardzo podoba mi się takie rowziązanie.
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Oby tylko kaczor ze swoimi kolegami nie przyczepili sie do spadajacego Ed Force jako symbolu i z intra we Wroclawiu nici .
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

MaidenFan pisze:Na innym forum ktoś napisał, że Bruce przed BB powiedział: "We've got a lot songs to pick from, but tonight we chose this one" więc mogą być zmiany
Może Wicker Man, Brave New World i Blood Brothers będą na przemian grane?

Lepiej jednak już niech nic nie zmieniają, bo jeszcze Powerslave wyleci. Hallowed Be thy Name widziałem na żywo 7 razy więc aż tak bardzo na niego nie czekam. Gdybym ani razu go nie słyszał lub tylko raz lub dwa byłby dla mnie ważnym punktem setu.

Niech już zostanie ten set, ale przy następnej okazji panowie niech pódejdą odważniej do tematu, niech coś z Piece of Mind zastąpi Troopera, coś z Somewhere in Time Wasted Years, jakiś rarytas z czasów Blejza, z czasów Di Anno. Fani wcale nie są aż tak głodni klasyków, to jest mit. Dobre przyjęcie tego setu, w którym nie ma Evila, Minutek, Wickera i Hillsów to dobrze pokazuje.
ODPOWIEDZ