24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
p_kaszuba
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]

Post autor: p_kaszuba »

Invader pisze:Z pewnoscia Die ma wieksze szanse niz Icarus, Still Life i To Tame.Ale to nie ten temat

Całe video Children szukam co łaska kto ma ?
Proszę:
https://www.youtube.com/watch?v=qIgJEHGaRwo
zwolniony_z_podatku
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: zwolniony_z_podatku »

Gdyby set na trasie wyglądałby tak:

If Eternity Should Fail*
Speed of Light*
Fortunes of War*
Tears of a Clown*
The Red and The Black*
The Trooper
Powerslave*
Death or Glory*
The Book of Souls *
Shadow of Valley*
Fear of The Dark
Iron Maiden
The Number of The Beast
Mother of Mercy*
Hallowed By Thy Name

Moglibyśmy mówić o tym, że jest genialnie a wręcz epicko, a tak jest zaledwie poprawie. Owszem scenografia powala i jest na pewno jedną z lepszych z ostatnich tras, forma BD poprawna, TRATB schrzanione i zagrane za szybko, Nicko w trakcie jednego kawałka zgubił wątek. Ogólnie wyszło jednak bez większej wpadki i pozostaje liczyć, że do Wrocławia to już będzie pełna forma.
Zresztą uważam, że przy takich reckach jakie dostała TBOS to powinni zagrać całą płytę na trasie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Tak sobie oglądam to IESF i tak jak przewidywałem - cholera wzięła napięcie. Idelanym otwarciem nazywam takie, w którym budowane jest napięcie, a w momencie, w którym sięgnie ono zenitu, zespół wskakuje na scenę. Oczywiście to o koncertach metalowych. I tak było podczas Maiden England. Mercury Rising, "seven dealy sins..." i to "tyrytyrytyrty". Serce zaczyna bić mocniej, a potem na scenie pojawiają się członkowie zespołu i jedziemy! Tymczasem teraz mamy chyba dość kiepskie intro, a mistrz ceremonii...Po prostu wchodzi na scenę i śpiewa pierwsze wersy numeru. Naprawdę, lepiej by to z taśmy zabrzmiało.
Swoją drogą, Bruce śpiewający tak mistyczny numer w bluzie to ciekawy widok :) Przypomina mi się, jak kiedyś King Diamond w dresach występował.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

zwolniony_z_podatku pisze:pozostaje liczyć, że do Wrocławia to już będzie pełna forma.
Ja się obawiam, że to może być już po formie... Oby Bruce dał radę.

M.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

kmberserker pisze:Tak sobie oglądam to IESF i tak jak przewidywałem - cholera wzięła napięcie..
Odważne rozwiązanie i bardzo prekursorskie. Chyba jednak masz rację, napięcie trochę siada.
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Varamount4 »

Mam nadzieje że niedługo zamienią WY na RF, a najlepiej jakby przenieśli WY na główny set a RF lub Sanctuary dali na bis :)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Mi też WY nie pasuje na bisy. Mogliby przenieść do głównego seta, a na bisy wprowadzić coś takiego... bardziej na bisy :-) Hallowed na ten przykład.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Najpierw narzekacie, że sztampowo, a gdy jest jakaś zmiana to narzekacie. Bruce nie zaśpiewa już Hallowed Be thy Name na bisach, zresztą nawet uważam, że powinni go grać na samym początku koncertu, jako 4-5 kawałek.

Idealnym utworem na koniec koncertu byłby From Here to Eternity albo Drifter.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Powerslave_Dś pisze:Bruce nie zaśpiewa już Hallowed Be thy Name na bisach,.
Juz to wczesniej pisalem, oczywiscie klimat odpowiedni, ale kto wie moze za rok, nie trzeba przypominac przez co ostatnio przeszedł.Fajnie by bylo na coś z No Prayera, bo 13 lat prawie jak ostatni raz cos z tego grali, zadnego albumu tak długo nie olewaja.

Dzięki za link do Childrena.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

O ! tytułowy utwór z No Prayer for Dying to utwór, który znakomicie by się sprawdził jako zamykający koncerty.
Niestety, dla nich ten album w ogóle nie istnieje, nie ma drugiej takiej płyty z której tak mało by grali. Pomyśleć, że na trasie albumowej zagrali aż 7 utworów z tej płyty.
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Ja mysle ze set powinni zakonczyc Sanctuary jak nakazuje tradycja .
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Jak sięgam pamięcią kilka pierwszych koncertów zawsze miało momenty, gdy się krzywiłem przy odsłuchiwaniu z YT - na wokal, na zgranie zespołu, na tempo i pewien brak "gładkości". A potem chłopaki się rozkręcali i numery wychodziły im lepiej (poza losowymi wpadkami).
Np. Trasa w 2011 i Talisman - na początku tak sobie, pierwszy koncert w Moskwie słabo. Na końcu tournée (UK) też tak sobie (wokal Bruce'owi usiadł), a najlepiej było na Florydzie - po 25 odbytych koncertach i 2 miesiącach trasy.

M.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Korstern »

Ma ktoś linka do TRATB? Bo widzę, że wszyscy na niego psioczą, a ja jestem ciekaw jak wypadł.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Korstern pisze:Ma ktoś linka do TRATB? Bo widzę, że wszyscy na niego psioczą, a ja jestem ciekaw jak wypadł.
https://www.youtube.com/watch?v=XHXaYXKEK9k
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Nie mogę znaleźć Death or Glory i Tears of a Clown, ma ktoś ?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Dziku pisze:Nie mogę znaleźć Death or Glory i Tears of a Clown, ma ktoś ?
https://www.youtube.com/watch?v=iu-Ja4L0QWE

Death or Glory chyba jeszcze nie ma
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

MaidenFan pisze:
Korstern pisze:Ma ktoś linka do TRATB? Bo widzę, że wszyscy na niego psioczą, a ja jestem ciekaw jak wypadł.
https://www.youtube.com/watch?v=XHXaYXKEK9k
No i skaszanili panowie, a konkretnie sekcja - Adrian musiał się zdziwić w trakcie swojego drugiego solo ;) Tak pędzili, że nie tylko zmierzali wprost do zabicia klimatu tej bluesowej solówki, która na LP idzie w takim fajnym jakby zwolnionym moodzie, ale w ogóle weszli za szybko ze zmianą tempa.

Nie rozumiem, po co oni tak gonią, skoro nie grają Troopera... Przecież potrafią wolniej, vide Rime of The Ancient Mariner czy Phantom grane w ciągu ostatnich lat.

M.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Red and Black mimo tego ooo to wcale nie jest utwór stworzony na koncerty. Jest za długi i ma zbyt dużo powtarzanych momentów, tak w zwrotkach jak i motywach gitarowych. Podobnie myślę, że nie sprawdzi się Tears of the Clown. Pozostałe utwory z płyty powinny wyjść na koncercie dobrze. Gdyby Powerslave zamienić na Two Minutes ten set byłby słabizną, a tak jest conajmiej niezły. Widzicie? Czasami jeden utwór powoduje tak różny odbiór. Wyobrażacie sobie co by było gdyby panowie zaryzykowali i jeszcze odpuścili jednego klasyka, a umieścili np. Flight of Icarus, Killers, Infinite Dreams czy Strangera.
Mi tylko o to chodzi! Nie chodzi o to, żeby ich krytykować tylko o to, że tak wiele świetnych utworów jest ciągle niegranych i się marnują. Odpuszczenie klasyków też im by dobrze zrobiło. Takie Two Minutes to Midnight na następnej trasie może całkiem fajnie smakować. Hallowed Be thy Name mogli odpuścić to też mogą Troopera, Number of the Beast, Fear of the Dark, Wasted Years czy cokolwiek innego.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Tears Of The Clown to według mnie będzie jeden z lepszych punktów koncertu. To naprawdę świetny numer, który przetrwał u mnie próbę czasu. Chociaż uważam, że lepiej sprawdziłby się w drugiej części setlisty, jakoś przed FOTD.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Wiadomo coś o jakimś bootlegu? Czy coś?
ODPOWIEDZ