Na pewno był filmowany support - czyli KAT, i zapis został potem wydany na DVD. Czy Maiden - tego nie wiem.dostoevsky pisze:A czy wrocławski koncert w 2003 roku nie był czasem filmowany? Wydaje mi się, że przynajmniej zdjęcia wrocławskiej publiczności można zobaczyć w "Death on the Road".Mikojaski pisze:niezbyt medialna nazwa miasta, niezbyt medialny kraj więc wątpię
24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cały koncert Maiden w Hali Ludowej został profesjonalnie nagrany, a jego fragmenty można obejrzeć w teledysku do No More Lies oraz w trakcie Death On The Road (m.in. czarno-białe ujęcia). Początkowo był nawet zamysł, żeby koncert z Wrocławia ukazał się jako oficjalne wydawnictwo, w miejsce Dortmundu (na pewno Bruce był we Wrocławiu w lepszej formie), ale niestety jakość kamer, które organizowano lokalnie poprzez Mystic Production pozostawiała wiele do życzenia - obraz nie był wystarczająco dobrej jakości, aby go w pełni wykorzystać… Ujęcia z Wrocławia (konkretnie z przylotu Maiden na lotnisku) znalazły się również w dokumencie Death On The Road.Python pisze:Na pewno był filmowany support - czyli KAT, i zapis został potem wydany na DVD. Czy Maiden - tego nie wiem.dostoevsky pisze:A czy wrocławski koncert w 2003 roku nie był czasem filmowany? Wydaje mi się, że przynajmniej zdjęcia wrocławskiej publiczności można zobaczyć w "Death on the Road".Mikojaski pisze:niezbyt medialna nazwa miasta, niezbyt medialny kraj więc wątpię
To teraz czekamy, jak IM ogłoszą te daty. Ciekaw jestem jaki będzie los Download Fest w Paryżu - rozważa się organizację Euro 2016 przy pustych stadionach. Niebezpieczne czasy...
A przecież Ironi są tak "bluźnierczym" zespołem, że naprawdę jakiemuś pomyleńcowi religijnemu może przyjść do głowy coś złego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tu chodzi o ludzi, o nas wszystkich - przedstawicieli Cywilizacji Zachodniej, którzy dla Ciapatych są 'złem" i należy je zniszczyć... koncert czy macz - wszystko jedno. A EoDM to jacyś 'bluźnierczy' niby są?! To podczas ich koncertu strzelano w Bataclanie...
Nie wydaje mi się, żeby celem byli wtedy konkretnie oni. Po prostu pasowała data i miejsce, tam było sporo osób. Dodatkowo klub nie był miejscem, z którego ludzie łatwo mogliby uciec. Ale myślę, że ciapaci widzą zagrożenie w jakiejkolwiek alternatywnej muzyce i dla nich kapele pokroju EoDM, Iron Maiden czy Metallica to zespoły promujące bluźnierstwa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A według mnie ten ruch migracyjny jest zewnętrznie sterowany. Chodzi o destabilizację sytuacji w EU i rozbicie Unii. Inni na tym jeszcze zarabiają - jak zawsze w takich okolicznościach.
Ciapaci nie idą w kierunku takiego myślenia. Interesuje ich wyłącznie wzbudzenie strachu poprzez atak na skupisko ludzi, którzy tego ataku się nie spodziewają i są na niego podatni. Słabo obstawiony ochroną koncert stanowi okazję - a kto gra i z jakiej okazji, to już zupełnie obojętne. Liczy się wyłącznie kalkulacja koszt-efekt, czyli im łatwiej przypierniczyć, bez szansy na wpadkę, z im większymi skutkami w ofiarach, tym większa staje się podatność miejsca i zdarzenia na potencjalny zamach. A czy tego dnia będzie grało IM, Britney Spears czy Zenek Martyniuk - wszystko jedno, ważne, by pogrążyć beztroskie, niewierne psy, do których zaliczamy się MY bez względu na długość włosów czy idola na koszulce.kmberserker pisze:Ale myślę, że ciapaci widzą zagrożenie w jakiejkolwiek alternatywnej muzyce i dla nich kapele pokroju EoDM, Iron Maiden czy Metallica to zespoły promujące bluźnierstwa.
M.
-
Deleted User 1499
https://www.youtube.com/watch?v=24QOq7xczCk 
Widzę że Speed of Light genialnie się sprawdza Live.
https://www.youtube.com/watch?v=xhqkDckUOxY
Red&Black też bez zarzutu zagrany.
Widzę że Speed of Light genialnie się sprawdza Live.
https://www.youtube.com/watch?v=xhqkDckUOxY
Red&Black też bez zarzutu zagrany.
RALF pisze:To teraz czekamy, jak IM ogłoszą te daty. Ciekaw jestem jaki będzie los Download Fest w Paryżu - rozważa się organizację Euro 2016 przy pustych stadionach. Niebezpieczne czasy...
Rozważa się, znaczy kto rozważa
Fajnie ten TRATB wychodzi i nie mogę się doczekać go we Wrocławiu.sekcjazwlok pisze:Red&Black też bez zarzutu zagrany.
ORganizatorzy - nawet w Wiadomościach o tym było.
Euro bez kibicow na stadionach to moznaby w ogole odwolac taka impreze bo nie ma sensu.
To jak koncerty bez publiki, to dla kogo ma to wszystko sens wtedy robić?
To jak koncerty bez publiki, to dla kogo ma to wszystko sens wtedy robić?
Dokładnie i jednocześnie byłaby to kapitulacja wobec odium terroryzmu, przegrana wartości które konstytuują naszą więź, naszą cywilizacja od czasów starożytnych 
W Wiadomościach mówią różne rzeczyRALF pisze:ORganizatorzy - nawet w Wiadomościach o tym było.
Ja też tak myślę
Wracajac do tematu (chociaz caly czas mysle jak go zmienic) jest juz jakis dobry bootleg video?
I jeszcze jedno jest w sklepiku koszulka w ktorej gra Dave?
I jeszcze jedno jest w sklepiku koszulka w ktorej gra Dave?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie zwróciłem uwagi - prawdę mówiąc interesują mnie tylko koszulki eventowe.Budziol pisze:I jeszcze jedno jest w sklepiku koszulka w ktorej gra Dave?
Swoją drogą, wygląda na to, że ze względu na ilość koncertów w tym roku, będziemy mieli prawdziwy wysyp koszulek eventowych:
- Floryda
- Las Vegas
- Meksyk
- Brazylia
- Nowy Jork
- Kanada
- Chicago
- Los Angeles
- Japonia
- Australia (+ Nowa Zelandia?)
- Niemcy
- Skandynawia
- Download Francja
- Download UK
Dodatkowo nie zdziwiłbym się, gdyby przygotowano specjalne koszulki na Chiny (w końcu to jedyna okazja!), Włochy (aż 3 koncerty) i Hiszpanię (aż 4 gigi)...
na fb na profilu Iron Maiden. Die With Your Bootlegs On są póki co bootlegsy z Florydy oraz z Vegas, jednak nie wiem czy wyłącznie w formacie audio, czy może jednak z video
A mnie wlasnie zainteresowala bo ciekawsza od innych, a nie widzialem jej chyba w sklepiku
skoro o koszulka eventowych mowa
była kiedyś taka dla Polski?
była kiedyś taka dla Polski?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM