Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Ten nowy Witchcraft jest muzycznie o klase lepszy od poprzedniego, ktory byl raczej taki sobie
Legend to w zasadzie ich najslabsze wydawnictwo...
- Saimon1995
- -#Moderator

- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Spazztic Blurr "Before... And After"

Naked City "Torture Garden"
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.

LukaSieka, lubisz Cobalt?
- LukaSieka

Za mało znam, żeby powiedzieć czy lubie czy nie lubie. Słyszałem tylko jedną płytę z jakimś koniem albo czymś takim o ile dobrze pamiętam na okładce. A puszczali mi ją już chyba ponad 10 lat temu kolesie z lubelskiego Ulcer i Abusiveness na jednym z kilkudniowych festiwali. Ale jeżeli uważasz to za coś godnego polecenia to postaram się o coś tego Cobalt.voivod' pisze:LukaSieka, lubisz Cobalt?
A tymczasem u mnie:

Ja polecam ten najnowszy, Slow Forever 
-
Deleted User 2259
King Diamond - Them
5 raz dzis a bedzie jeszcze kilka
5 raz dzis a bedzie jeszcze kilka
- LukaSieka

Najlepszy w dziejach, uwieczniony występ metalowego gitarzysty. To co tutaj wyczynia Tipton przechodzi ludzkie pojęcie. Gitarowy Bóg to aż za mało, to jest Nad-Bóg!

Blaze podobnie jak Rudy podniósł się z kolan po poprzedniej klęsce. Kompozycyjnie jest o niebo lepiej w porównaniu z syfem na The King of Metal, ale pod względem produkcji najgorzej zrobiona płyta Blaze'a, brzmi momentami bardzo kiepsko.

Blaze podobnie jak Rudy podniósł się z kolan po poprzedniej klęsce. Kompozycyjnie jest o niebo lepiej w porównaniu z syfem na The King of Metal, ale pod względem produkcji najgorzej zrobiona płyta Blaze'a, brzmi momentami bardzo kiepsko.

- LukaSieka

-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Masz na myśli jakieś dodatkowe sola gitarowe Tiptona podczas któregoś z utworów? Pytam, bo nie słyszałem tego koncertu.
Mi się podoba brzmienie gitar Judasów na Vengeance'82. Te brzmienie to jeden z moich ideałów heavy-metalowego brzmienia. W odróżnieniu do bardzo dobrego Priest Live... Vengeance'82 jest zagrane bardzo ostro. W Desert Plains, Victim of Changes czy Metal Gods dużo ostrzej niż na albumach studyjnych. Glenn i KK w duecie byli znakomici. Nie będę tu po raz setny pisał o Faulknerze, ale pewni ludzie są nie do zastąpienia. Warto dodać, że Glenn i KK na trasach koncertowej z Ripperem byli bardziej żywiołowi niż później. Oglądałem kiedyś te koncerty i w zasadzie co chwilę jest typowy dla lat '80 headbanging. Jak zaczynałem słuchać Judas Priest wokalistą był jeszcze Ripper. Nigdy nie przepadałem za jego głosem, ale trzeba przyznać, że Jugulator ma kilka mocnych utworów. Judas Priest bez Roba czy Judas Priest bez KK? Ciężko stwierdzić, ale obie straty bardzo duże.
Mi się podoba brzmienie gitar Judasów na Vengeance'82. Te brzmienie to jeden z moich ideałów heavy-metalowego brzmienia. W odróżnieniu do bardzo dobrego Priest Live... Vengeance'82 jest zagrane bardzo ostro. W Desert Plains, Victim of Changes czy Metal Gods dużo ostrzej niż na albumach studyjnych. Glenn i KK w duecie byli znakomici. Nie będę tu po raz setny pisał o Faulknerze, ale pewni ludzie są nie do zastąpienia. Warto dodać, że Glenn i KK na trasach koncertowej z Ripperem byli bardziej żywiołowi niż później. Oglądałem kiedyś te koncerty i w zasadzie co chwilę jest typowy dla lat '80 headbanging. Jak zaczynałem słuchać Judas Priest wokalistą był jeszcze Ripper. Nigdy nie przepadałem za jego głosem, ale trzeba przyznać, że Jugulator ma kilka mocnych utworów. Judas Priest bez Roba czy Judas Priest bez KK? Ciężko stwierdzić, ale obie straty bardzo duże.
ostatnio słuchane:
Bob Catley - Immortal (2008)
Mob Rules - Tales From Beyond (2016)
obie bardzo dobre
Bob Catley - Immortal (2008)
Mob Rules - Tales From Beyond (2016)
obie bardzo dobre
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- LukaSieka

- LukaSieka

Nie tyle warto słyszeć co obejrzeć ten koncertPowerslave_Dś pisze:Masz na myśli jakieś dodatkowe sola gitarowe Tiptona podczas któregoś z utworów? Pytam, bo nie słyszałem tego koncertu.
Daje radę. Przesłuchałem 2x. Całość to koncept album, który ma być płytową trylogią. Ogólnie wszystko w Blaze'owskim klimacie, są fajne melodie, fajne "oooo" do ponucenia. Tytułowy kawałek to nawet mógłby się znaleźć na Vitrual XIIInvader pisze: Pablo jak ten nowy Blaze ?
-
Deleted User 2259
A wybacz mam lenia, o czym mówi ten Concept ? tylko błagam nie fantastyka.
Niestety, grubo trąca o klimaty sci-fi 
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Znakomite ! Mój nr.4 na płycie po tytułowym, Hell Patrol i oczywiście One Shot at Glory.Pablo1919 pisze:Tu tak na smake https://www.youtube.com/watch?v=piCqjg2398IPowerslave_Dś pisze:Masz na myśli jakieś dodatkowe sola gitarowe Tiptona podczas któregoś z utworów? Pytam, bo nie słyszałem tego koncertu.
.
Tipton jest niekwestionowaną gwiazdą płyty Painkiller, ale już np. na takim Defenders of the Faith czy British Steel to ciężko byłoby powiedzieć kto z gitarzystów bardziej miażdży.
Zaraz posłucham tego Riding on the Wind.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

No fajne, fajne Riding on the Wind wplecione w Painkillera i dobre solo perkusyjne Travisa, któremu trzeba tutaj przyznać co Travisowe.
To jest dla mnie najlepsze wykonanie kawałka Judas Priest na żywo jakie słyszałem
https://www.youtube.com/watch?v=dBVo2iglOy4
Z Point of Entry i tak król jest jeden.
"I've done my share of workin' out.
I wanna go some place, where I can scream and shout"
To jest dla mnie najlepsze wykonanie kawałka Judas Priest na żywo jakie słyszałem
https://www.youtube.com/watch?v=dBVo2iglOy4
Z Point of Entry i tak król jest jeden.
"I've done my share of workin' out.
I wanna go some place, where I can scream and shout"