"Yeah, I think we still wanna make at least one more album"
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: Wywiady i newsy
Dokładnie!
- Saimon1995
- -#Moderator

No Visions of the Beast też było ważne w mojej muzycznej edukacji. Do dziś pamiętam, jak główkowałem nad tym, dlaczego nie mogę na żadnej płycie studyjnej znaleźć utworu Women in Uniform.dostoevsky pisze: Dzięki DVD Rock in Rio (wydane rok później chyba?) zafascynowałem się Maiden - skakanie po pokoju przy "The Wickerman" i te sprawy.No i "Visions of the Beast"! Kolejne ważne DVD w kolekcji.
Liczę, że szybciej go nagrają niż za 4 lata.dostoevsky pisze: "Yeah, I think we still wanna make at least one more album"
Trasa 2017 i potem studio?
Byłoby super!
Byłoby super!
Byłoby świetnie biorąc pod uwagę formę na ostatnich płytach!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Pewnie zostało jeszcze sporo materiału z TBOS.
- dostoevsky
- -#Assassin

A propos, wczoraj wysłuchałem fantastycznego wywiadu Chrisa Jericho z Nicko McBrainem. Otóż słuchając wywiadu można było odnieść wrażenie, że Nicko - z racji swojego wieku - jest bardzo świadomy, że czas tego zespołu się kończy. Mam tu na myśli jego wypowiedź o tym jak dużym fizycznym wysiłkiem dla niego jest obecnie zagranie całego setu, ale też słowa (pół żartem pół serio) o tym, że gdyby wiedział, jak długa i intensywna to będzie trasa, to najprawdopodobniej by na nią nie pojechał. Zapewnił, że muzyka to sens jego życia, i że chciałby ją wykonywać z zespołem jak najdłużej. Sęk w tym, że w pewnym momencie organizm może powiedzieć "stop" i że fizycznie nie da rady w tym uczestniczyć. Z mojej perspektywy i tego jak odbieram słowa Nicko dochodzę do wniosku, że Iron Maiden w tym momencie kieruje filozofia "carpe diem", nie wybiegają z planami za bardzo do przodu, będą grać i nagrywać dopóki im na to zdrowie pozwala, i dopóki nie są parodią samych siebie.FaithNoMore pisze:Liczę, że szybciej go nagrają niż za 4 lata.Co by nie mówić - młodsi już nie będą, więc dopóki są w formie, niech tworzą nowe utwory.
Poza tym jak to z Nicko bywa, było miejsce na anegdoty z dawnych czasów, m.in. o tym jak powstawało intro do Where Eagles Dare, ale też bardzo szczegółowo o Mission from 'Arry - podobno w afekcie Nicko był bliski odejścia z zespołu, ponieważ doszło do bójki między nim a Brucem z powodu taśmy. Jedyna rzecz, która uchroniła taśmę przed zniszczeniem przez Nicko był fakt, że Bruce miał na niej nagrany tekst do nowego utworu, "Powerslave". Ponadto dowiedziałem się parę ciekawostek o trasie z perspektywy zespołu.
Polecam: http://podcastone.com/pg/jsp/program/ep ... id=1638152
-
Deleted User 2259
A tak sie marwiles
Swoja droga dluuugo im zeszlo, skoro data znana bo chocby na koszulce widnieje
Swoja droga dluuugo im zeszlo, skoro data znana bo chocby na koszulce widnieje
Tylko, że na stronie Eventim.ro to ma być festiwal "Rock The City 2016". 29/30 lipiec 2016, MUSE i IM.
Ciekawe, czy coś jeszcze dodadzą?
http://www.licensing.biz/news/read/reve ... kit/043637
Szykuje się nowy model samolotu. Dobry pomysł.
Szykuje się nowy model samolotu. Dobry pomysł.

Z nowego Teraz Rocka.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
http://forum.maidenfans.com/threads/the ... den.37618/
Cała prawda o Iron Maiden, to spisek Illuminati!
Cała prawda o Iron Maiden, to spisek Illuminati!