Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Że niby, co?
Żeby odstraszyć niechcianych gości pod groźbą ognia piekielnego
Eddie swinia - jestem za!! 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Aaaa - no tak, to by może zadziałało...
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

We Wrocławiu bilbordy i to te najwieksze WISZĄ w najlepsze. :-) W przeszłości nawet przy okazji MYSTIC 2003 - było z tym tragicznie.
Na slupach informacyjnych też spotkałem plakaty. Co do innych miast - nie wypowiadam się :-)
Na slupach informacyjnych też spotkałem plakaty. Co do innych miast - nie wypowiadam się :-)
Ostatnio zmieniony wt mar 29, 2016 3:29 pm przez SebastianArcheo, łącznie zmieniany 2 razy.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ile czasu dziennie spędzasz na liczenie kropek? Na początku lament, że taki duży stadion, że pustki będą jak w Kownie, że bilety nie idą, nie ma reklamy, nie ma suportu... Dzisiaj na długo rpzed koncertem wszystko jest, bilety idą jak bułeczki, a samą reklamę to nawet na comedy central widziałem. Jak już nie ma dziury w całym to straszenie odwołaniem trasy ze względu na panujący terroryzm. OMGRALF pisze:Wszystkie to chyba nie. Z moich obliczeń wynika, że na miejsca siedzące z puli LN i Eventim zostało łącznie jakieś 6200 biletów, wiemy, że na płytę kilkaset. Nawet jeśli do 3 lipca zejdzie połowa tej puli, to w sumie te 28 - 29 tysięcy powinno się odliczyć. Od tygodni nie ma jakieś reklamy tej imprezy (Bilboardy z tego co wiem już dawno zostały zaklejone). Nie przeglądałem jeszcze najnowszego Metal Hammer'a, zatem nie wiem czy ukazała się reklama, podobnie w TR (wychodzi jutro, będzie art o IM)... dziwaczna ta polityka reklamowa organizatora. W każdym razie, źle z frekwencją raczej nie będzie. Jak wspominał Wicker można mówić, iż na ten moment sprzedano 25 - 26K biletów. Ja się tylko o jedno boję, żeby tej europejskiej trasy nie odwołali ze względu na zamachy terrorystyczne albo ich prawdopodobieństwo. To by było przykre, ale dla bezpieczeństwa konieczne.
Wiesz, taka możliwość - nie tylko u IM - jednak gdzieś majaczy. Rzecz jasna - Bardzo Bym Tego Nie Chciał...
z promocją faktycznie nie ma źle. bilboardy, które wisiały z początkiem ogłoszenia trasy, a po paru tygodniach zostały zaklejone, od połowy marca znów wiszą w Katowicach. swego czasu, ku mojemu zdziwieniu, reklamę koncertu widziałem na głównej serwisu wp.pl! jak na Maidenów, nie kojarzę tak "bogatej" promocji koncertu w naszym kraju
To mnie pocieszyłeś!
We Wrocławiu faktycznie, często widuję plakaty czy bilboardy. #easy, promocja jest.
Parę postów temu pisałem ogłoszenie, że szukam biletu, już nieaktualne, dziś udało mi się zdobyć 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
http://maidenfrance.fr/iron-maiden-a-bercy-en-2017/
Pojawiła się informacja, jakoby IM mieli w przyszłym roku wrócić z koncertami nie tylko do UK ale i innych krajów Europy, hale i festiwale. Ma być również trasa po Ameryce Północnej
Pojawiła się informacja, jakoby IM mieli w przyszłym roku wrócić z koncertami nie tylko do UK ale i innych krajów Europy, hale i festiwale. Ma być również trasa po Ameryce Północnej
Czyli norma 
Tak, zgaduję, że zagrają jakieś 45 - 50 koncertów na obu kontynentach.
Mogliby znów wziąść EF1 i zaliczyć też Azję w szerszym rozmiarze .
Who motivates the motivator
Co nie jest wykluczone... 
Pojawiły się plotki, iż we wrześniu b.r., IM zagrają jako gwiazda Riot Fest 2016 w Chicago i w Denver - Bruce podczas koncertu w United Center (Chicago) zapowiedział - "do zobaczenia... bardzo prędko". Może jest coś na rzeczy - te dwa koncerty dałyby sumarycznie aż 73 występy na trasie 2016.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

W 2017 r. liczę na solowe koncerty Steve'a i Bruce'a w Polsce. To byłoby znacznie lepsze rozwiązanie niż Book of Souls part.2 z pewnie jeszcze gorszym setem, np. Run to the Hills zamiast Children of the Damned lub Two Minutes to Midnight zamiast Powerslave.
Koncert Steve'a to szansa na kameralny klimat i jakieś spotkanie z mistrzem, a koncert Bruce'a to usłyszenie klasyków z Accidenta i Chemicala i może np. Flight of Icarus. Jeszcze Nicko mógłby wystąpić na festiwalu perkusyjnym w Opolu.
Koncert Steve'a to szansa na kameralny klimat i jakieś spotkanie z mistrzem, a koncert Bruce'a to usłyszenie klasyków z Accidenta i Chemicala i może np. Flight of Icarus. Jeszcze Nicko mógłby wystąpić na festiwalu perkusyjnym w Opolu.
Jasne - Bruce u mnie w Pabianicach.
-
Deleted User 4783
brakuje jeszcze tria Dave-Adrian-Janick na Rawa Blues Festiwal...