The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: The Book of Souls World Tour 2016 - daty

Post autor: wydra77 »

Moze zostać. Juz napisałem do tego FC kto im pozwolił kopiować moje zdjęcie i obklejac je pieczątka swojego profilu
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dobra sorki :(
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Az się prosi o DVD z tej trasy .
Who motivates the motivator
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Myślę że możesz być o to spokojny :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja też mam taką nadzieję!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Sa w formie, fajna oprawa, jak na.nich dawno nie wydawali, mysle ze bedzie DVD z tej trasy
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mi się marzy taki koncert - zbiorczy, DVD zmontowane (nawet w obrębie pojedynczych utworów) z fragmentów bardzo różnych koncertów. Live Worldwide
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Cos jak flight :) byloby fajnie.
Ja nadal czekam na Maiden England ostatni :(
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Ja bardziej czekam na Donnington 92 i Raising Hell.....i trasę wspominkową do tych wydawnictw....czyli czasy NPFTD i FOTD. Już nie wspominając o trasie wspominkowej TXF i VXI...z Brucem :). Pewnie ani jednej ani drugiej się nie doczekam.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No raczej nie. Ale wznowienia obu koncertów - owszem..
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Co do trasy Blejzowej z Brucem, to oczywiście jest pewne, że czegoś takiego nie będzie. Ale dlaczego nie chcą dokończyć wspominek z czasów Bruca przed odejściem, tego nie rozumiem. Zwłaszcza, że jest dodatkowy powód, czyli promocja Donnington i RH, które powinny być wydane jako wspólne, podwójne wydawnictwo, tak jak to było robione przy wcześniejszych wspominkach. No chyba, że sobie przeliczyli, że jednak nie będzie takiego popytu na trasę z utworami z NPFTD, bo to przecież zapomniana i nielubiana płyta :). FOTD w sumie też....ostał się już tylko tytułowy w powszechnej świadomości..no i na otarcie łez dali zamiast Infinite Dreams, ATSS na poprzedniej trasie. Był to dla mnie dość dziwny krok...ale nadal łudzę się, że to była zapowiedź kolejnej wspominkowej trasy...taki teaserek :). Ale skoro nic z tych płyt nie grają, może nie chce im się uczyć całości materiału. Adrian z tego co pamiętam nic z tych płyt nigdy nie grał wcześniej (oprócz 2 ww.).
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF pisze:Mi się marzy taki koncert - zbiorczy, DVD zmontowane (nawet w obrębie pojedynczych utworów) z fragmentów bardzo różnych koncertów. Live Worldwide
Ja zdecydowanie bardziej wolałbym DVD z jednego koncertu, z jednego miejsca. Ale na takie coś o czym piszesz też narzekał nie będę :).
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Sądzę, że powód jest prosty - nie opłaca im się taka trasa. OK, my - fani zagorzali - pewnie by się ucieszyli i wybrali na taką wspominkową trasę (ja chętnie usłyszałbym numery z ery Blaze'a w wykonaniu Bruce'a), ale reszta... Obawiam się, że popyt byłby słabszy (nie mówię, że tragiczny, bo IM to instytucja, ale jednak słabszy), więc... nie ma mowy o takiej trasie. Choć - nigdy nie mów nigdy.

Ale wznowienia Live At Donnington i Raising Hell chętnie bym przygarnął. Ostatnio nawet na yt oglądałem ten drugi koncert. I wciąż mi się podoba. I wciąż brakuje mi go na półce z DVD.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trasa z lat 1990 - 1993 by może i wypaliła, niemniej tylko na jakieś 50 koncertów, ale zestaw DVD z dwoma koncertami - jak najbardziej.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

wojakwojak pisze:Co do trasy Blejzowej z Brucem, to oczywiście jest pewne, że czegoś takiego nie będzie. Ale dlaczego nie chcą dokończyć wspominek z czasów Bruca przed odejściem, tego nie rozumiem. Zwłaszcza, że jest dodatkowy powód, czyli promocja Donnington i RH, które powinny być wydane jako wspólne, podwójne wydawnictwo, tak jak to było robione przy wcześniejszych wspominkach. No chyba, że sobie przeliczyli, że jednak nie będzie takiego popytu na trasę z utworami z NPFTD, bo to przecież zapomniana i nielubiana płyta :). FOTD w sumie też....ostał się już tylko tytułowy w powszechnej świadomości..no i na otarcie łez dali zamiast Infinite Dreams, ATSS na poprzedniej trasie. Był to dla mnie dość dziwny krok...ale nadal łudzę się, że to była zapowiedź kolejnej wspominkowej trasy...taki teaserek :). Ale skoro nic z tych płyt nie grają, może nie chce im się uczyć całości materiału. Adrian z tego co pamiętam nic z tych płyt nigdy nie grał wcześniej (oprócz 2 ww.).
Trasa z utworami z No Prayera i Feara byłaby cieńka, znając życie z tych płyt poleciałoby góra 7 utworów, a reszta to byłyby najbardziej ograne utwory z lat '80. Jedyny plus takiej trasy to Be Quick or Be Dead, które musieliby zagrać no i jakieś rarytasy z postaci From Here to Eternity czy Tailgunner. Co innego trasa obejmująca całe lata '90, wtedy byłby Clansman i Sign of the Cross.

Pewnie na coś takiego nie ma szans, ale pomarzyć zawsze można. Mi już się znudziły ich ciągłe powtórzenia z lat '80, Powerslave to chyba ostatni utwór, który chętnie usłyszę. Uwielbiam np. Phantoma, Aces High czy Clairvoyanta ale te utwory już są dostatecznie ograne. Nie mówiąc o wszystkich innych. Na Icarusa, Killers, Infinite Dreams czy rarytasy z Somewhere in Time nie ma co liczyć, więc może czas na późniejsze lata, tylko by to miało ręce i nogi muszą zostać objęte tym płyty z Blazem. Tak to będzie kolejny best-off z samymi hitami. Jestem bardzo ciekaw jak teraz Bruce zaśpiewałby Sign of the Cross, myślę, że mogłoby być bardzo dobrze.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Macie bujną fantazję.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

20 lipca Paleo Festival, Nyon, Switzerland
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:20 lipca Paleo Festival, Nyon, Switzerland
Dawno nie grali dwóch sztuk w Szwajcarii na jednej trasie! :shock:

I najważniejsze:
This is the final show to be announced for 2016.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Myślalem , że będą dokładać sztuki jak na World Slavery Tour ... :mryellow: . Jeszcze jeden w Szwajcarii ? Miła niespodzianka ...
Who motivates the motivator
ODPOWIEDZ