25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław

Post autor: The Burczax »

Fantastyczny koncert. Ścisły top, na których byłem. Dużo bardziej podobało mi się od nadętego watersowskiego The Wall (ofkorz też zrobiło dobre wrażenie), ponieważ u DG był czad, pewne dozy improwizacji i generalnie czysta radość z grania. U Watersa natomiast czuć było spinę by przedstawienie udało się w stu procentach, przez to zabrakło luzu- tak ważnego w rocku.
Muzycznie to była uczta- repertuar mistrzowsko odegrany przez cały zespół z Davidem na czele. Bardzo dobre wrażenie robiła także orkiestra, która ani nie była zbędnym tłem, ani też nie wybijała się ponad zespół Gilmoura. Cały set miodny (także utwory z Rattle that lock), ale dla mnie highlightami było Money (te sola w środku!!),One of these days i Time (teraz zauważyłem, że chciałem wymienić praktycznie każdy kawałek, więc na tym zakończę, bo wszakże definicja hajlajta zobowiązuje). Na plus zasługiwało zdecydowanie nagłośnienie- selektywne brzmienie, idealna głośność. Oczywiście, super wypadła także oprawa wizualna- podobało mi się to, że nie przy każdym kawałku ją stosowano, pozwalało to na uniknięcie zmęczenia materiałem. Oby więcej Davida w Polsce :)
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Będąc we wrześniu w chorwackiej Puli, nie jestem w stanie nie odnieść się do porównań obu występów chorwackiego i polskiego. W Chorwacji o wiele lepsze i bardziej klimatyczne miejsce na koncert. Natomiast co do wykonania we Wrocławiu było dłużej :) i dostałem to co chciałem czyli One Of These Days!!!!!!! <3 Oba koncerty życia, oby jeszcze kiedyś było mi dane zobaczyć dziadeczka na żywo. Tu grały emocje, co rzadko ma u mnie miejsce
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mnie sie bardziej podobalo w stoczni, ale ten koncertu urwał du...e najlepszy gig w PL póki co w tym roku, i ciezko moze go pobic top 20 koncertów które widzialem w zyciu, barierki były koło Guya potem sie troche davida przesunąłem, wspaniałe wykonania, doskonały selektywny dźwięk no i w tv mnie przynajmniej 5 razy pokazywali, tak mówił Ojciec który tym razem nie wybrał się na gig, wiecej niebawem i pozdro :D aha i widziałem kolesia w koszulke Maiden Poland biała, troszkę masy miał ciemny blondyn/jasny szatyn w GCEE oczywiscie, daj znac jak jestes z forum.
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

W tej białej koszulce to byłem ja;] Aż tak widać moją masę?;] Co do koncertu, był to podczas tej trasy mój trzeci koncert i zdecydowanie najlepszy;) Wcześniejsze oglądałem w Oberhausen i Chicago.
Deleted User 2259

To faktycznie mogłeś być Ty, tylko chyba więcej włosów aktualnie masz :) miło poznać :) dziś drugi koncert na trasie, zobaczymy czy będzie jakaś zmiana w secie.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Set odmieniony i to bardzo co tylko sprawia, że gig we Wrocławiu był naprawdę wyjątkowy. Za to dzisiaj kostka Guya trafiła do właściwego adresata ;-)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Najbardziej wartościowy koncert w moim życiu.
Wish u were here <3, High hopes i comfortably numb...
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

thorgal_30 pisze:Set odmieniony i to bardzo co tylko sprawia, że gig we Wrocławiu był naprawdę wyjątkowy. Za to dzisiaj kostka Guya trafiła do właściwego adresata ;-)
Sprawdziłem na stronie z setlistami i widzę tylko 2 zmiany. Zamiast One of These Days - Astronomy Domine i zamiast Dancing Right in Front of Me z ostatniej płyty mamy starusieńkie Fat Old Sun. Czy to oznacza bardzo odmieniony set? :) W sumie to bardzo się cieszę z One of These Days, bo to w pewnym sensie koncertowy unikat, ale Astronomy też był chętnie posłuchał na żywo ;)
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

A najkorzystniej wyszedłem na tym ja :D bo w Puli usłyszałem rok temu Fat Old Sun i Astronomy Domine, a teraz we Wrocku One Of These Days i Dancing Right In Front Of Me :dance: :jee:
Deleted User 2259

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

ODPOWIEDZ