Maiden do początku lat 90tych wyrobił sobie markę, miał rzeszę oddanych fanów, którzy odwrócili się tylko na moment podczas ery z Blazem
Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Jaka jałowa gadka, MAIDEN zaczęło się rok po BNW, stąd te tłumy które tak czekały na reunion
Maiden do początku lat 90tych wyrobił sobie markę, miał rzeszę oddanych fanów, którzy odwrócili się tylko na moment podczas ery z Blazem
Masz rację, to nie było tak, że dopiero po reunion ten zespół stał się wielki, wrócili na należne miejsce i zyskali fanów wśród nowych słuchaczy...
Budziol pisze:oddanych fanów
no tak średnio pasuje bym powiedziałBudziol pisze:którzy odwrócili się tylko na moment
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Odwórcili się z powodu rozczarowania. Wyobraź sobie zakup Coli która smakuje jak Kefir... smacznego!
Dokładnie, nie przesadzajmy, nagrali dwie bardzo dobre płyty wtedy.
Oczywiscie ze tak, ale wielu sie nie spodobalo i wrocili dopiero wraz Brucem.
Sam pamietam swoja pierwsza reakcje na X :-)
Ale tylko na poczatku bo lubie epoke Blazea.
Podsumowujac: nie zgodze sie ze IM na wielka skale zaczal sie oo BNW i tyle.
Totalny offtop sie zrobil.
Trasa 2016 dobiega konca. Za nami super miejscowa w Triescie.
Troche odpoczna chlopaki i zaczynamy nasluchiwac wiesci odnosnie 2017
Sam pamietam swoja pierwsza reakcje na X :-)
Ale tylko na poczatku bo lubie epoke Blazea.
Podsumowujac: nie zgodze sie ze IM na wielka skale zaczal sie oo BNW i tyle.
Totalny offtop sie zrobil.
Trasa 2016 dobiega konca. Za nami super miejscowa w Triescie.
Troche odpoczna chlopaki i zaczynamy nasluchiwac wiesci odnosnie 2017
-
Deleted User 1499
No ja jestem ciekaw tych rzekomych 9 koncertów po UK. Jeśli faktycznie się potwierdzą to chociaż jeden zamierzam zrobić. Natomiast pomysł z powrotem w przyszłym roku z tym samym materiałem , uważam za kiepski. Wyjdzie powtórka z ME2014, rok im przeleci i tyle z tego. Lepiej żeby spróbowali sił w studio , skoro złapali zapał po Księdze Dusz.
Mam nadzieję że w końcu zahaczą o Irlandię, bo tam na koncert mam 5 minut spacerkiem 
Ale mogliby kilka zmian zrobić na przyszły rok np Empire na bisy 
Nie wierzę w to że już teraz wróciliby do studio, chyba są trochę za leniwisekcjazwlok pisze:No ja jestem ciekaw tych rzekomych 9 koncertów po UK. Jeśli faktycznie się potwierdzą to chociaż jeden zamierzam zrobić. Natomiast pomysł z powrotem w przyszłym roku z tym samym materiałem , uważam za kiepski. Wyjdzie powtórka z ME2014, rok im przeleci i tyle z tego. Lepiej żeby spróbowali sił w studio , skoro złapali zapał po Księdze Dusz.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Deleted User 2259
A co byście powiedzieli gdyby zostawili wszystkie oklepane utwory, ale wymienili wszystkie utwory z najnowszego albumu zastępując je tymi których nie grali, czyli pozostała 5 (tak wiem, nierealne
)
Też wolałbym studio ale z drugiej strony nikt przecież nie mówi, że nic nie zmienią w setliście. Zmian wielkich nie będzie, to oczywiste, ale zapewne coś się zmieni. Obstawiam, że 1-2 stare utwory się zmienią i pewnie 1 z nowej płyty (może Tears of a Clown?). Zobaczymysekcjazwlok pisze:No ja jestem ciekaw tych rzekomych 9 koncertów po UK. Jeśli faktycznie się potwierdzą to chociaż jeden zamierzam zrobić. Natomiast pomysł z powrotem w przyszłym roku z tym samym materiałem , uważam za kiepski. Wyjdzie powtórka z ME2014, rok im przeleci i tyle z tego. Lepiej żeby spróbowali sił w studio , skoro złapali zapał po Księdze Dusz.
Haha, przyznaj się, że po prostu chciałbyś usłyszeć cały album live, zanim włączysz go sobie w domuInvader pisze:A co byście powiedzieli gdyby zostawili wszystkie oklepane utwory, ale wymienili wszystkie utwory z najnowszego albumu zastępując je tymi których nie grali, czyli pozostała 5 (tak wiem, nierealne)
Myślę, że trasa 2017 (o ile dojdzie do skutku) będzie kontynuacja obecnej z kilkoma zmianami w secie.
Mogliby zrezygnować np. z TRATB i zastąpić jakimś klasycznym epikiem typu 7th son albo Rime... Do tego jakieś zmiany na linii klasyk za klasyk, czyli np. rezygnujemy z Children, a w zamiast - nie wiem - 22 Accacia Avenue - byłoby super.
Plus jak dla mnie mógłby wylecieć Blood Brothers - tu mogłoby wskoczyć może coś po Reunion typu Dance of Death albo Paschendale. No i Wasted Years jakoś słabo pasuje mi na bisy, też mogłoby być do wywalenia.
Mogliby zrezygnować np. z TRATB i zastąpić jakimś klasycznym epikiem typu 7th son albo Rime... Do tego jakieś zmiany na linii klasyk za klasyk, czyli np. rezygnujemy z Children, a w zamiast - nie wiem - 22 Accacia Avenue - byłoby super.
Plus jak dla mnie mógłby wylecieć Blood Brothers - tu mogłoby wskoczyć może coś po Reunion typu Dance of Death albo Paschendale. No i Wasted Years jakoś słabo pasuje mi na bisy, też mogłoby być do wywalenia.
-
Deleted User 1499
O Rime czy 7 Synie to już zapomnij
Wg mnie z nowej płyty mogły by pozostać Opener , Speed i Tytułowy , a w zamian za pozostałą trójkę mogły by wskoczyć takie 22AA, Killers czy nawet coś z płyt z reunion. These Colours Don`t Run , Benjamin czy nawet BNW.
Wg mnie z nowej płyty mogły by pozostać Opener , Speed i Tytułowy , a w zamian za pozostałą trójkę mogły by wskoczyć takie 22AA, Killers czy nawet coś z płyt z reunion. These Colours Don`t Run , Benjamin czy nawet BNW.
-
Deleted User 2259
Ja już nawet nie będę wspominał mojego ukochanego To Tame a Land, ale oni lubią grać sporo wałków z Numbera, w końcu przełomowy album, więc zamiana Children za Akację imo byłaby bardzo korzystna, choć wolałbym zamianę jakiegoś oklepańca jak Number za Bring nawet albo Afraid..., bo jeśli chodzi o Be Quick to nawet nie wiem czy by Nicko wyrobił teraz.Albo jak napisał Sekcja : Killers
Dejavu - odpowiadając na Twoją cytacje, to byłoby fajne rozwiązanie
Dejavu - odpowiadając na Twoją cytacje, to byłoby fajne rozwiązanie
Na przełomie 2016/17 pogra Brytyjski Lew a od kwietnia zaczną drugą część trasy. Sadzę, że jakieś 4 - 5 numerów wymienią, jak dla mnie mogliby podziękować TRaTB 
-
Deleted User 2259
Ralf a wiadomo coś o koncertach, czy póki co tylko te 9 gigów na wyspach ? tylko europa może być czy jeszcze np Stany ?
Zakulisowo mówi się o EUR, UK i Am. Północnej...
Tylko jak już, to oby to było coś sensownego.RALF pisze:Sadzę, że jakieś 4 - 5 numerów wymienią, jak dla mnie mogliby podziękować TRaTB
Znając życie Can I Play With Madness, 2 Minutes to Midnight i RTTH.
... albo Sanctuary bądź Running Free :-)
W takich Stanach będą się bardzo cieszyć!MaidenFan pisze:Tylko jak już, to oby to było coś sensownego.RALF pisze:Sadzę, że jakieś 4 - 5 numerów wymienią, jak dla mnie mogliby podziękować TRaTB
Znając życie Can I Play With Madness, 2 Minutes to Midnight i RTTH.