The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book of Souls World Tour 2016 - daty
Adrian przestał grać solo w Trooperze i oddał Janickowi, żeby ten grał już tylko sam?
-
Deleted User 804
Bruce zaliczył w środę upadek na koncercie w Słowacji. Na końcówce powerslave cofając się do tyłu potknął się o odsłuch i mocno uderzył głową upadając na scenę. Co gorsza sam nie dał rady się podnieść, tylko został wyprowadzony na backstage. Zespół niby zaczął grać od razu następny kawałek(death or glory), ale Bruce nie był w stanie wyjść na scenę i śpiewał większość utworu za sceny, pojawiając się dopiero na samej końcówce. Po powrocie zażartował z tego co się stało, ale też wdać było że jeszcze przez trochę odczuwał skutki upadku.
Death or glory bez Bruca:
https://www.youtube.com/watch?v=cQT1PU84mek
Bruce o upadku po powrocie na scenę:
https://www.youtube.com/watch?v=akSAqVRt91s
Death or glory bez Bruca:
https://www.youtube.com/watch?v=cQT1PU84mek
Bruce o upadku po powrocie na scenę:
https://www.youtube.com/watch?v=akSAqVRt91s
-
Deleted User 4783
powinni przerwać koncert na jakiś czas, sprawdzić, czy z Bruce'm wszystko ok i wtedy wrócić na scenę. Trochę to słabo wyglądało, jakby chcieli za wszelką cenę zagrać do końca i spadać dalej... zaskoczyli mnie negatywnie niestety.
To wcale nie musialo tak wygladac i raczej tak nie było o czym napisali naoczni świadkowie, ale o tym już w temacie o Zlinie bardzo duzo zostalo powiedziane
Ważne, że Bruce wrócił do siebie i daje czadu!
Witam was kupię dwa bilety do Mediolanu jeśli ktoś coś to proszę pisać na priva 
IRON MAIDEN
http://ironmaiden.com/shop/spain-event-shirt.html
Hiszpańska eventowa
jak dla mnie najsłabsza razem z niemiecką
Hiszpańska eventowa
jak dla mnie najsłabsza razem z niemiecką
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Tu chociaz byczek 
-
Deleted User 2259
Ktos z Sanktuarium zahacza moze o Triest? 
Dzisiaj obok placu lokalny koncert - tribute.
Dzisiaj obok placu lokalny koncert - tribute.
Westwards, the tide!
Ja będę jutro tam;) ktoś jeszcze będzie?
Jakby co ja już w Splicie:)HAMMERS pisze:Ja będę jutro tam;) ktoś jeszcze będzie?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niemiecka halowa trasa w przyszłym roku - zgodnie z zapowiedzią Bruce'a na Wacken.
Obstawiam 2 x Frankfurt, Szturtgart, Kolonię, Lipsk, ew. Monachium i Berlin w ramach powtórki...
To szykuje sie jednak duza trasa lo Europie w 2017?
Ciekawe co wymyślą z setlistą?
Ciekawe co wymyślą z setlistą?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Jak dla mnie to setlista mogłaby pozostać taka sama. Zadziwiający jest fakt, że takie zapotrzebowanie na Maiden w Niemcowni. Strasznie dużo tych miejsc wskazał Wicker. Jeżeli do tego dołożą kilka halówek po UK + reszta EU, to będzie znowu duża trasa.
-
Deleted User 4783
myślę, że po tak dobrym przyjęciu u nas w ostatnich latach, a przede wszystkim po gigu we Wrocławiu, mogliby przyjechać w przyszłym roku na może 2 halówki? W 2013 im się to opłaciło, obydwa koncerty wyprzedane, więc czemu nie? Np trasa Gdańsk-Kraków byłaby ciekawą opcją, a jakby dołożyli jeszcze Pragę dzień czy 2 dni po, to już w ogóle rewelacja!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Bardzo na to liczę!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie ma szans na dwie halówki - Tauron Arena mieści 16-17.000 więc w zupełności by wystarczyła. Pamiętajcie, że tegoroczny koncert przyciągnął rekordowo dużą publiczność, której jednak większość nie wybierze się drugi raz w przeciągu roku na to samo show.The_Alchemist pisze:myślę, że po tak dobrym przyjęciu u nas w ostatnich latach, a przede wszystkim po gigu we Wrocławiu, mogliby przyjechać w przyszłym roku na może 2 halówki? W 2013 im się to opłaciło, obydwa koncerty wyprzedane, więc czemu nie? Np trasa Gdańsk-Kraków byłaby ciekawą opcją, a jakby dołożyli jeszcze Pragę dzień czy 2 dni po, to już w ogóle rewelacja!
W Poznaniu w środku tygodnia na to samo show co rok wcześniej przyszło prawie 25 tys. ludzi, także ja tam nie widzę problemu w dwóch halówkach, które pomieszczą 30 tys. (przyjmując 16 Tauron i 14 Atlas). Tym bardziej, że a) w dwóch miastach przyjdzie więcej przypadkowych ludzi (szczególnie w Krakowie, gdzie nigdy nie grali) b) jeśli byłby weekend to tym bardziej c) niektórzy z forum (i nie tylko) zaliczą z przyjemnością oba