https://www.youtube.com/watch?v=qksD6m_O98c
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Szczerze to bardziej mnie jara nowy singiel Braci Figo Fagot.

While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Deleted User 1499
Master jeszcze jak cię moge ale Ride jest dla mnie nie do przyjęcia.FaithNoMore pisze:Jeśli okładki Mastera i Ride są z pupy to ja nie mam więcej pytańsekcjazwlok pisze:Meta oprócz ,,And Justice..." to wszystkie okładki miała z pupy, ale ta jest bezwzględnym liderem.
Moim zdaniem okładka Ride to ich najlepsza okładka w karierze jak dotąd.
ale ten kawałek jest beznadziejnie nudny. Lars mówił, że inspirowali się równie beznadziejnym Kill'em All i to słychać. Szczególnie to paździerzowe Metal Militia
-
Deleted User 1499
No widzisz a dla mnie zdecydowanie And Justice.Dejavu pisze:Moim zdaniem okładka Ride to ich najlepsza okładka w karierze jak dotąd.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Kusy pisze:Lars mówił, że inspirowali się równie beznadziejnym Kill'em All i to słychać. Szczególnie to paździerzowe Metal Militia
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

I wciąż dobrze daje radę. IMHO świetną okładkę ma "Ride the Lightning", poza tym lubię tę do (zresztą też albumu dwupłytowego) "Garage Inc.", jak i sam album.kmberserker pisze:Kill 'Em All miało bardzo prostą, ale na tamte czasy i warunki? Była spoko.
sajki pisze:Raczej na okładkę "The Miracle" Queen.
A sam singiel ujdzie, przynajmniej jest to metal.
-
Deleted User 1499
- Saimon1995
- -#Moderator

Oczywiście każdy ma swój gust i nie będę się zbytnio się kłócił, ale Ride to - patrząc na późniejsze ich okładki, nie licząc 3 wyjątków - istny majstersztyk. Prosty w przekazie. Nie do przyjęcia to jest okładka chociażby Load czy Reload. Nie mówiąc już o najnowszej.sekcjazwlok pisze: Master jeszcze jak cię moge ale Ride jest dla mnie nie do przyjęcia.
Nowy utwór przeciętny, ale dopiero co się zapoznałem, więc taka to jest ocena na szybko. A skoro przeciętny, to niezbyt mnie zachęca do kupna albumu. Może jeszcze przed premierą oficjalnie coś opublikują z nowego materiału i będzie lepiej. W ciemno to kupowałem ostatnio "The book of souls", lecz - pomimo szczerych obaw co do poziomu nowego krążka - czułem, że jednak nie będzie tzw. "gniota" i ... rzeczywiście warto było nabyć. A więc w przypadku Metalliki się zobaczy jak będzie. Nie powiem, ciekawi mnie co to takiego powstało.
"Still my heart calculate and pray"
>beznadziejne Kill 'Em All
>paździerzowe Metal Militia
Co prawda im starszy jestem, tym trudniej wyczuć mi prowokacje, ale cholera...Serio są ludzie, którzy mają takie zdanie?
Sam wielkim fanem Mety nie jestem, ale ich debiut to naprawdę fajna płyta, na której czuć inspiracje świetnymi kapelami. Jednocześnie nie są to utwory typowo pod kapelę X, przez co muzyka jest świetna.
>paździerzowe Metal Militia
Co prawda im starszy jestem, tym trudniej wyczuć mi prowokacje, ale cholera...Serio są ludzie, którzy mają takie zdanie?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Tak sobie dumam, że jak 1. singiel wyfrunął 18 sierpnia, a oficjalna premiera płyty ma być 18 listopada, to możemy się spodziewać kolejnych kawałków 18 września i 18 października, c'nie?Hospes pisze:Może jeszcze przed premierą oficjalnie coś opublikują z nowego materiału i będzie lepiej.
Tak swoją drogą, Murder One na 99% będzie hołdem dla Lemmy'ego. Czyli pewnie zrobią nowszą wersję Motorbreath, może jeszcze napiszą tekst o Motorhead.
Podobno całośćma trwać ponad jakoś 70 minut, to prawda? Jeśli tak, to wydawanie albumu na dwóch CD jest jawnym skokiem na kasę fanów.
Podobno całośćma trwać ponad jakoś 70 minut, to prawda? Jeśli tak, to wydawanie albumu na dwóch CD jest jawnym skokiem na kasę fanów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie lubię Kill'Em All. Jest tam świetne Lightz, S&D, Whiplash i 4H ale jest tam też Metal Militia ma w sobie wszystko co mnie drażni w metali, począwszy od potwornej nazwy, czy nijakie Phantom Lord i Jump In The Fire, które strasznie źle mi się słucha.
Ty tez jestes nudny... Ten post to jakas prowokacja? Beznadziejne Kill'em All? Wez gosciu wypij browara i posluchaj sobie tego albumu od poczatku do konca zanim zaczniesz takie bzdury (nie pierwszy raz zreszta) pisac. Rozumiem, ze mozna nie byc fanem Mety, ale bycia skrajnym ignorantem nie jestem w stanie zdzierżyć.Kusy pisze:ale ten kawałek jest beznadziejnie nudny. Lars mówił, że inspirowali się równie beznadziejnym Kill'em All i to słychać. Szczególnie to paździerzowe Metal Militia
A ten singiel to takie 6/10. Nie jest zle. Czekam na plyte, nie spodziewam sie cudów, ale licze, ze beda tam numery, ktore zrobia na mnie wrazenie.
https://www.last.fm/user/kamooo
- Saimon1995
- -#Moderator

Jeśli to się okaże prawdą to stracę resztki sympatii. Żerowania na kasie bardzo nie lubię. Ironi w tym temacie wydali porządnego 1,5h kolosa. Sądzę, że Meta nie będzie aż tak chciwa (mam takową nadzieję!) i wyda chociaż 90 minut nowej muzyki. Zwłaszcza, że przez te osiem lat chyba coś im się tam nazbierało.kmberserker pisze: Podobno całość ma trwać ponad jakoś 70 minut, to prawda? Jeśli tak, to wydawanie albumu na dwóch CD jest jawnym skokiem na kasę fanów.
Po pierwsze to wara od tego co uważam. Wypij browara? Zastanów się lepiej nad sobą. Bo, szanuję odmienne zdania, ale nie zniosę wp*erdalania się w moje. Podoba Ci się Kill'Em All to spoko, Twój problem i gust. Dla mnie to mierny i przeceniany album, szczególnie przez "prawdziwych metali" <lol>kam pisze:
Ty tez jestes nudny... Ten post to jakas prowokacja? Beznadziejne Kill'em All? Wez gosciu wypij browara i posluchaj sobie tego albumu od poczatku do konca zanim zaczniesz takie bzdury (nie pierwszy raz zreszta) pisac. Rozumiem, ze mozna nie byc fanem Mety, ale bycia skrajnym ignorantem nie jestem w stanie zdzierżyć.
Dla mnie jedno "The Outlaw Thorn" zjada na śniadanie cały pierwszy album Mety.
Także następnym razem zastanów się jeszcze raz zanim stwierdzisz, że masz prawo "korygować" czyjąś opinię. Ignorancja? Ignorancją jest twierdzenie, że "tylko moja racja jest najmojsza".
A fanem Mety jestem, ale nie jestem fanem prostackich albumów.
Zluzuj poslady bo sie zbyt napinasz. I zanim zaczniesz probowac definiowac czym jest ignoracja to polecam odwolanie sie do slownika jezyka polskiego, zeby zrozumiec co to slowo znaczy.
Skoro uwazasz, ze Kill'em All to prostacki album (cokolwiek to wg Ciebie znaczy) to nie ma nawet sensu dalej dyskutowac. Szkoda czasu. Dla porzadku ponizej tylko kilka ocen tej plyty wydanych przez najwazniejsze magazyny itp:
Review scores
AllMusic: 5/5 stars
Billboard: 95/100
Chicago Tribune: 3.5/4 stars
Collector's Guide to Heavy Meta: 9/10
Encyclopedia of Popular Music: 3/5 stars
The Guardian: 4/5 stars
Kerrang! 5/5 stars
Metal Forces: 10/10
Q: 4/5 stars
The Rolling Stone Album Guide: 3/5 stars
Skoro uwazasz, ze Kill'em All to prostacki album (cokolwiek to wg Ciebie znaczy) to nie ma nawet sensu dalej dyskutowac. Szkoda czasu. Dla porzadku ponizej tylko kilka ocen tej plyty wydanych przez najwazniejsze magazyny itp:
Review scores
AllMusic: 5/5 stars
Billboard: 95/100
Chicago Tribune: 3.5/4 stars
Collector's Guide to Heavy Meta: 9/10
Encyclopedia of Popular Music: 3/5 stars
The Guardian: 4/5 stars
Kerrang! 5/5 stars
Metal Forces: 10/10
Q: 4/5 stars
The Rolling Stone Album Guide: 3/5 stars
-
Deleted User 1499
Tak wszędzie piszą , album ma trwać niespełna 80 minut. Czyli wychodzi podobnie jak poprzednik...FaithNoMore pisze:Jeśli to się okaże prawdą to stracę resztki sympatii. Żerowania na kasie bardzo nie lubię. Ironi w tym temacie wydali porządnego 1,5h kolosa. Sądzę, że Meta nie będzie aż tak chciwa (mam takową nadzieję!) i wyda chociaż 90 minut nowej muzyki. Zwłaszcza, że przez te osiem lat chyba coś im się tam nazbierało.kmberserker pisze: Podobno całość ma trwać ponad jakoś 70 minut, to prawda? Jeśli tak, to wydawanie albumu na dwóch CD jest jawnym skokiem na kasę fanów.A skąd takie info masz, że 70 minut tylko?
Skoro oceny magazynów są dla ciebie wyznacznikiem to ...kam pisze:
Nie są. Ale w wielu przypadkach recenzje plyt ktore czytam potwierdzają sie w jakims stopniu z odczuciami, ktore mialem wczesniej po przesluchaniu danego albumu. Tyle.