Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Turbo - Polska 2016 - Back To The Past Tour

Post autor: Lando »

Internal Quiet naprawdę super - płytę zakupiłem, naprawdę chłopaki dają radę :)
Turbo - rewelacja, świetny set z miłymi akcentami w postaci wspomnianych przez Krusejdera " Na skrzydłach nut" czy genialny "Cień wieczności". Oczywiście klasyki z "Kawalerii..." też miazga - każdy utwór to koncertowy killer :)
Wspaniałe nagrania :) Jak zawsze :) Czarno białe mi się podobają :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Centrum Promocji Kultury, ul. Podskarbińska 2 Warszawa https://web.facebook.com/events/302894306710129/
Można już bilety na miejscu kupić w cenie 35 zł (45 w dniu koncertu)
Spieszcie się bo tylko 200 wejściówek jest :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

To chyba się przejadę. Podejrzewam, że już kupowałeś? Tam jest jakaś kasa, sekretariat? Zamykają o 16 czy wieczorem też da radę kupić?
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Pokój 208 na pierwszym piętrze CPK.Ja kupowałem około godz. 13 - nie orientuję się do której mają otwarte.Jutro przedzwonię do nich to napiszę.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Też postaram się przedzwonić w ciągu dnia i po południu kupić. Z drugiej strony to przykre, że zespół taki jak Turbo gra w sali na 200 osób.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bilety kupione.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Gdy grali w 2013 roku w starej Progresji było może 50 osób.
pz
-#Administrator
-#Administrator

No i to właśnie jest przykre. Ale ja się zamierzam dobrze bawić niezależnie od tego ile osób przyjdzie :)
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Jak grali w Otwocku w zeszłym roku to było może niewiele więcej niż 50/60 osób...smutne to i słabe, ale cóż począć...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

GrzegorzCantara pisze:Gdy grali w 2013 roku w starej Progresji było może 50 osób.
na Jagórfeście 50 osób??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

przypominam, że jutro o tej godzinie będziemy machać głowami do Kawalerii w Warszawie :))
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bardzo udany wieczór.

Post Profession - w porządku, miło było posłuchać

Internal Quiet - po obejrzeniu filmów Krusejdera z Łodzi, spodziewałem się dobrego występu i się nie zawiodłem. Bardzo fajne zagrali, tylko na początku koncertu było trochę problemów z dźwiękiem. Płyta nabyta.

Turbo - miazga. Fantastyczny koncert. Potężny, klasyczny set, świetnie zagrany.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Refleksja po wczorajszym koncercie:
Obrazek
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Bardzo dobry gig.
Pierwszy raz widziałem na żywo Internal Quiet i powiem ,że zaskoczyli mnie na plus swoim mocnym ,soczystym heavy :)
a Turbo wiadomo klasa ! Wcześniej słyszałem całą Kawalerię na 25 leciu tej płyty - teraz trzydziestka i mimo uszczuplonego składu dają radę!
No i miejscówka Centrum Promocji Kultury całkiem spoko ,dobrze nagłośniona,salka na 200-300 osób w sam raz na takie koncerty i nawet piwo było (ostatnio jak byłem tam przypadkiem to tylko kawa i herbata :P)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Świetny, świetny występ Turbo i kosteczka jako zwieńczenie ^_^ .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dobry Boże, Wy tu wypisujecie same zachwyty pod adresem Turboli a ja bym ten gig ocenił poniżej swojej prywatnej subiektywnej średniej z ok. 40 gigów składu ze Struszczem na wokalu
pz
-#Administrator
-#Administrator

No przy 40 koncertach masz czym porównywać. Ja poprzednio widziałem ich (wstyd się przyznać) przed Arią w Warszawie.
kosteczka jako zwieńczenie
To chyba stałeś gdzieś niedaleko mnie. My też wróciliśmy z kosteczką i setlistą.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A tak było w Łomży https://youtu.be/mLjypTWKMTw
pz
-#Administrator
-#Administrator

Jutro metalowy koniec roku z Turbo w Bydgoszczy.
pz
-#Administrator
-#Administrator

To było udane Metalowe Zakończenie Roku. Na pomysł wyskoczenia do Bydgoszczy wpadliśmy w czwartek i nie żałujemy. Dotarliśmy, gdy grał pierwszy zespół (Tiberius), więc nie bardzo mieliśmy okazję go posłuchać (zwłaszcza, że po długiej podróży trzeba było uzupełnić płyny). Na kolejnych zajmowaliśmy już miejsca w pierwszym rzędzie.

Internal Quiet - dobry koncert, chociaż mam zastrzeżenia do wokalu, który był słabo słyszalny. Miałem też wrażenie, że Rocker jest nieco spięty i wyraźnie brakowało mu miejsca na scenie.

Vidian - to nie był mój rodzaj muzyki, więc po pierwszych utworach udaliśmy się do baru

Chainsaw - Do tej pory nie miałem okazji widzieć ich na żywo. Kilka razy się przymierzałem, ale za każdym razem musiałem zmienić plany. Tym razem wreszcie się udało i muszę przyznać, że to był bardzo dobry koncert. Świetnie się bawiłem, mimo, że ich twórczość znałem wcześniej bardzo wybiórczo. Czekam aż przyjadą, gdzieś bliżej.

Turbo - dobry koncert, chociaż set skrócony (w porównaniu z koncertem w Warszawie). Zagrali całą kawalerię oraz kilka starych klasyków (Ikar, Słowa pełne słów, Mówili kiedyś, Wybieraj sam i na koniec oczywiście Dzieci). Ja bawiłem się dobrze, chociaż trochę wkurzał mnie pijany koleś próbujący wepchnąć się przede mnie. Jako pamiątkę z koncertu przywiozłem kostkę Wojtka.
ODPOWIEDZ