Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Re: Wywiady i newsy
Następnym razem spytaj czy ma jeszcze ochotę komuś nasikać do zupy. Był to wesoły akcent jego biografii 
A czy Maiden w ogóle wykonuje próby dźwięku przed koncertami? Na ogół nie, zjawiają się na ostatni dzwonek. Potem efekt jest taki, że pierwszy utwór często bywa skopany, zwłaszcza jeśli chodzi o nagłośnienie wokalu.wojakwojak pisze:Iron nigdy przesadnie dobrze nie wypadał w sensie nagłośnienia na koncertach, na których byłem
Nie wiem też o co chodzi z transmisjami internetowywmi (np. Wacken), skąd idzie źródło dźwięku, ale usłyszenie 3 gitarzystów na jednakowym poziomie zdarza się rzadko kiedy i zwykle jeden z nich jest wyciszony.
A tymczasem np. w Gdańsku, gdyby ktoś zjawił się pod B90 na 5 godzin przed koncertem, usłyszałby, że chłopaki mieli próbę - zagrali cały A World Without Heaven. Nie wiem na ile to ich standard, ale świadczy o poważnym podejściu.
M.
Ale pamiętam, że w latach '80 IM też nigdy (lub prawie) nie robili próby przed koncertami i zawsze ten pierwszy i drugi utwór brzmiał słabiej... taki spontan. No i ten M. Walker - lepszy na jego stanowisku byłby Tony Newton to on odpowiada za rejestrację koncertów Maiden i brzmienie British LIon live - jest świetne.
To u nich absolutna rzadkość...
Wicker - oczywiście że nie miałem na myśli podejścia do rozmowy w stylu "pouczania". Chodziło mi o coś w rodzaju podkreślenia tego, co najbardziej lubię w utworach, które fragmenty (zagrywki) szczególnie cieszą i czy w związku z tym będą takie elementy muzyczne kontynuowane :-) Ale jak sam piszesz wykorzystałeś czas na inne tematy i już - Twój czas (i czas wokalisty) i super że masz w ogóle taką możliwość rozmowy. Szkoda jednak, że nie podpytałeś coś od strony muzycznej, ale co zrobić :-) Ostatni nowy album ja również bardzo dobrze przyjąłem, jest sporo tego, co mi się bardzo w utworach podoba - myślę więc, że gdybym miał możliwość to bym właśnie o tym starał się pogadać :-)
"Still my heart calculate and pray"
No i plany na kolejny rok... choć zarys!
Jeśli chodzi o poglądy Bruca to w jednym z wywiadów udzielonych dla BBC stwierdził iż jest konserwatystą. Z kolei z tego co mi wiadomo opowiedział się także za odejściem UK z Uni Europejskiej . Także w jednym z wywiadów powiedział że jest eurosceptykiem . To myślę że raczej żadnych kontrowersji nie ma z jego strony. Także wnioski nasuwają się same. Chyba że się mylę.
Tak, też o tym słyszałem.
nowa okladka FC MAGAZINE z Edkiem z okladki FEAR OF THE DARK. Zapowiedz 3czesci wspominkowej trasy?
-
Deleted User 2259
Dajcie jakiegoś skana albo coś, bo mnie też zaczęło cisnąć z wrażenia 
Chyba czwartej części... (poprzednie to: 2005, 2008/09, 2012 - 14). Wizerunek Edka pochodzi z gry Legacy of the Beast. Jeśli taka trasa miałaby się odbyć, to raczej w 2018 roku (oczywiście do tego DVD z koncertami i clipami z lat 1990 - 1993). Trochę zbyt wcześnie, jak na zapowiedź historycznej trasy, ale nadzieję można żywić:)
Oby, oby.Budziol pisze:nowa okladka FC MAGAZINE z Edkiem z okladki FEAR OF THE DARK. Zapowiedz 3czesci wspominkowej trasy?
Dotarł już do Ciebie magazyn? Kurcze, u mnie dalej nie ma.
W sumie, Rod zapowiadał, że niby już historycznych odsłon koncertowych nie będzie, niemniej - money talks... trasy historyczne najzwyczajniej IM się opłacają, to oczywiste. Fear of the Dark to dla wielu fanów album kultowy, utwór jest hymnem Maiden, to zdecydowanie ich najpopularniejszy utwór. W epoce koncerty z okresu 1992/1993 "trochę" im nie wyszły, teraz mogliby się zrehabilitować za tamten blamaż artystyczny. Mogliby oprzeć repertuar koncertów na krążkach A Real LIVE/DEAD ONE - to byłoby świetne rozwiązanie. Oprawa trasy z tych lat też była fajna, zwłaszcza ten nietoperz. Także - wszystko w sumie jest możliwe, ja bym się cieszył...
Trasa mogła by być nawet krótsza, niż poprzednie dwie i zahaczać o obie Ameryki oraz Stary Kontynent... 60 koncertów starczy!
Trasa mogła by być nawet krótsza, niż poprzednie dwie i zahaczać o obie Ameryki oraz Stary Kontynent... 60 koncertów starczy!
-
Deleted User 1499
Dlaczego mieliby opierać trasę na Real Live ? A materiał z Factora i Virtuala ?
Uważam że trasa oparta na tych 4 albumach była by zdecydowanym sukcesem , bo i tak jak słusznie zauważyłeś było by trochę z klutowego Fear of the Dark , ale nie mała ilość fanów dała by wiele żeby usłyszeć ponownie coś z epoki Blaze a zwłaszcza w wykonaniu Bruce.
Gorzej jeśli chodzi o czas. Panowie dostali jakiegoś objawienia po TBOS, Steve widzę że z bassem się nie rozstaje, Bruce chce nagrywać solo
a czas ucieka. A przyszły rok mają już właściwie rozplanowany. Szkoda. Mogli zrobić mini trasę po UK w tym roku a na przyszły zrobić objazd po festiwalach z faktycznie ostatnią historyczną. O ile w ogóle wiążą z tym jakiekolwiek plany.
Uważam że trasa oparta na tych 4 albumach była by zdecydowanym sukcesem , bo i tak jak słusznie zauważyłeś było by trochę z klutowego Fear of the Dark , ale nie mała ilość fanów dała by wiele żeby usłyszeć ponownie coś z epoki Blaze a zwłaszcza w wykonaniu Bruce.
Gorzej jeśli chodzi o czas. Panowie dostali jakiegoś objawienia po TBOS, Steve widzę że z bassem się nie rozstaje, Bruce chce nagrywać solo
Spokojnie, na boku mogą sobie dłubać, co tam chcą. Steve pogra trochę koncertów z BL, Bruce do 2018 uciuła płytę solową i na serio - nie wierzę, aby ruszał w solową trasę. Wiesz, płyty z premierowym materiałem sprzedają się coraz gorzej i za parę lat opłacalność ich publikacji na nośniku fizycznym będzie równa zeru... Jednak z tras historycznych można więcej zarobić, jest to pewniejsze a jak słusznie twierdzisz - wielu fanów chętnie zobaczyłoby Iron Maiden w wydaniu historycznym pt. Lata '90 XX w. Pożyjemy, zobaczymy, za rok już na bank będziemy wiedzieli 
-
Deleted User 1499
Maideni są tradycjonalistami więc raczej wątpliwe jest dla mnie zaniechanie wydania materiału na CD(Mówię o solo Bronka) , i nie chciał bym się mylićRALF pisze:. Wiesz, płyty z premierowym materiałem sprzedają się coraz gorzej i za parę lat opłacalność ich publikacji na nośniku fizycznym będzie równa zeru...