07-09/12/2016 - Amon Amarth - Kraków/Gdańsk/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

07-09/12/2016 - Amon Amarth - Kraków/Gdańsk/Warszawa
Wykonująca melodyjny death metal formacja wystąpi 7 grudnia w krakowskim Kwadracie, 8 grudnia w gdańskim B90 i 9 grudnia w warszawskiej Progresji. Podczas jesiennej trasy Szwedzi będą promować swoją najnowszą, wydaną w marcu tego roku płytę „Jomsviking”. Najnowsze wydawnictwo jest również pierwszym albumem koncepcyjnym w historii zespołu. Będzie to również pierwsza trasa bez perkusisty Fredrika Anderssona, który opuścił zespół w zeszłym roku. Tempo utworom Amon Amarth nadawać będzie Jocke Wallgren z October Tide.
AMON AMARTH (Szwecja) melodyjny, epicki death metal:
Trudno wytłumaczyć, jak do tego doszło, ale Amon Amarth swoim epickim, melodyjnym death metalem rozkochał w sobie Amerykanów do tego stopnia, że przedostatni album Szwedów, "Deceiver Of The Gods", dotarł do 19. miejsca w regularnym notowaniu "Billboardu"! W Polsce kapela potężnego Johana Hegga, perfekcyjne uosobienie Wikinga, choć prywatnie człowieka o gołębim sercu, też ma mnóstwo fanów i nie raz doświadczyła u nas wspaniałego przyjęcia. Tym razem Amon Amarth przyjedzie do Polski promować wyjątkowe dzieło, bo pierwszy koncepcyjny album w swej, liczącej ponad ćwierć wieku, historii – "Jomsviking". Zespół czaruje na nim połączeniem deathmetalowej brutalności i wspaniałych wokali Hegga, z przepięknymi melodiami i epickim klimatem. A pomaga mu w tym sama królowa metalu, Doro Pesch, goszcząca w jednej z piosenek. Zaś obydwa klipy promujące album zrealizowali Amon Amarth nasi mistrzowie z Grupy 13.
Sprawdź, jeśli lubisz: Unleashed, Hypocrisy, Kataklysm, Arch Enemy, Kalmah...
http://www.amonamarth.com
https://www.facebook.com/OfficialAmonAmarth
https://www.youtube.com/watch?v=h6-krHfdmGg
Kto zagra:
AMON AMARTH (Szwecja) melodyjny, epicki death metal
+
Support
Kiedy: 7 grudnia (środa) 2016
Gdzie: Kraków @ Kwadrat, ul. Skarżyńskiego 1
Bilety: 95 zł – przedsprzedaż, 110 zł – w dniu koncertu
Organizator: Knock Out Productions
Kiedy: 8 grudnia (czwartek) 2016
Gdzie: Gdańsk @ B90, ul. Doki 1
Organizator: B90
Kiedy: 9 grudnia (piątek) 2016
Gdzie: Warszawa @ Progresja, ul. Fort Wola 22
Bilety na koncerty w Krakowie i w Warszawie od 18 maja na: http://www.knockoutprod.net/sklep (druki kolekcjonerskie), bilety na koncert w Gdańsku: http://www.b90.pl/bilety/
AMON AMARTH (Szwecja) melodyjny, epicki death metal:
Trudno wytłumaczyć, jak do tego doszło, ale Amon Amarth swoim epickim, melodyjnym death metalem rozkochał w sobie Amerykanów do tego stopnia, że przedostatni album Szwedów, "Deceiver Of The Gods", dotarł do 19. miejsca w regularnym notowaniu "Billboardu"! W Polsce kapela potężnego Johana Hegga, perfekcyjne uosobienie Wikinga, choć prywatnie człowieka o gołębim sercu, też ma mnóstwo fanów i nie raz doświadczyła u nas wspaniałego przyjęcia. Tym razem Amon Amarth przyjedzie do Polski promować wyjątkowe dzieło, bo pierwszy koncepcyjny album w swej, liczącej ponad ćwierć wieku, historii – "Jomsviking". Zespół czaruje na nim połączeniem deathmetalowej brutalności i wspaniałych wokali Hegga, z przepięknymi melodiami i epickim klimatem. A pomaga mu w tym sama królowa metalu, Doro Pesch, goszcząca w jednej z piosenek. Zaś obydwa klipy promujące album zrealizowali Amon Amarth nasi mistrzowie z Grupy 13.
Sprawdź, jeśli lubisz: Unleashed, Hypocrisy, Kataklysm, Arch Enemy, Kalmah...
http://www.amonamarth.com
https://www.facebook.com/OfficialAmonAmarth
https://www.youtube.com/watch?v=h6-krHfdmGg
Kto zagra:
AMON AMARTH (Szwecja) melodyjny, epicki death metal
+
Support
Kiedy: 7 grudnia (środa) 2016
Gdzie: Kraków @ Kwadrat, ul. Skarżyńskiego 1
Kiedy: 8 grudnia (czwartek) 2016
Gdzie: Gdańsk @ B90, ul. Doki 1
Organizator: B90
Kiedy: 9 grudnia (piątek) 2016
Gdzie: Warszawa @ Progresja, ul. Fort Wola 22
Bilety na koncerty w Krakowie i w Warszawie od 18 maja na: http://www.knockoutprod.net/sklep (druki kolekcjonerskie), bilety na koncert w Gdańsku: http://www.b90.pl/bilety/
Re: 07-09/12/2016 - Amon Amarth - Kraków/Gdańsk/Warszawa
może ktos powiedziec mi czy daleko z dworca głownego do tego klubu? chodzi o powrót...
w ogóle Maidenowa Brac wybiera się
na show Wikingów?
na show Wikingów?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Które miasto masz na myśli?marcrsk pisze:może ktos powiedziec mi czy daleko z dworca głownego do tego klubu? chodzi o powrót...
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
aaa chodzi mi o Kraków sorki zapomniałem się..
Z buta? Kawał drogi. Robiłem już kilka razy podobny dystans z tego klubu do siebie na Nowy Kleparz, w zimie raczej nie polecam. Dobrze ponad godzina marszu (trzeźwe tempo
).
Niestety powrót komunikacją miejską z tego klubu do centrum po godzinie 23 jest dość mocno ograniczony. Najlepiej iść na przystanek "Wiślicka" (przystanek dalej w stronę Huty). Jak chcesz bezpośrednie połączenie to o 23:01 masz ostanie 152, później 608 o 23:40, następnie 611 o 0:09, kolejne odpowiednio co godzinę. Do 22:43 to możesz wsiadać śmiało w 129, 152, 192 lub 502 (ostatni właśnie o 22:43).
Niestety powrót komunikacją miejską z tego klubu do centrum po godzinie 23 jest dość mocno ograniczony. Najlepiej iść na przystanek "Wiślicka" (przystanek dalej w stronę Huty). Jak chcesz bezpośrednie połączenie to o 23:01 masz ostanie 152, później 608 o 23:40, następnie 611 o 0:09, kolejne odpowiednio co godzinę. Do 22:43 to możesz wsiadać śmiało w 129, 152, 192 lub 502 (ostatni właśnie o 22:43).
Ostatnio zmieniony sob lis 05, 2016 10:57 pm przez SOBER1Z, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki za obszerne info 
Hej,
ktoś gdzieś się wybiera.
Ja pewnie będę na koncercie warszawskim.
ktoś gdzieś się wybiera.
Ja pewnie będę na koncercie warszawskim.
Ja idę w Krakowie.
Głównie na Grand Magus
Głównie na Grand Magus
-
borysek789
- -#Prowler

Hej,
Ma ktoś może do sprzedania jeden bilet na dzisiaj do Krakowa?
Pozdro
Ma ktoś może do sprzedania jeden bilet na dzisiaj do Krakowa?
Pozdro
Krótko o tym co było w Krakowie:
Dawn of Disease - straszna nuda. Chyba nawet grajki na scenie się nudziły.
Grand Magus - POTĘGA! Na kolana
Amon Amarth - mnie taka muzyka nie porywa. Ale doceniam fakt że klub pełniutki (sold out), przyjęcie królewskie, muzycy zaangażowani, a koncert naprawdę dobry
Reasumując: jak się ktoś zastanawia to niech sie nie zastanawia tylko idzie na koncert w Gdańsku albo Warszawie
Dawn of Disease - straszna nuda. Chyba nawet grajki na scenie się nudziły.
Grand Magus - POTĘGA! Na kolana
Amon Amarth - mnie taka muzyka nie porywa. Ale doceniam fakt że klub pełniutki (sold out), przyjęcie królewskie, muzycy zaangażowani, a koncert naprawdę dobry
Reasumując: jak się ktoś zastanawia to niech sie nie zastanawia tylko idzie na koncert w Gdańsku albo Warszawie
...co do supportów to sie zgodzę z kolegą - Grand Magus nie znałem ale po tym koncercie trzeba nadrobić koniecznie zaległości...Amon Amarth cóż... najazd wikingów mnie rozniósł super ... i jeszcze jedno byłem w drugim rzedzie za barierka i kulturka zero pchania można było sie pobawić ale też posłuchac muzy a nie tylko walka ogólnie super polecam
To git:) będę jutro w wawie
Super koncert AA,bardzo mi podpasowała setlista
Barierka była, 3 kostki są, więc idealnie 
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Czyżbyś był z metalside? :pgumbyy pisze:Super koncert AA,bardzo mi podpasowała setlistaBarierka była, 3 kostki są, więc idealnie
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Żadna tajemnicaDzosef pisze:Czyżbyś był z metalside? :pgumbyy pisze:Super koncert AA,bardzo mi podpasowała setlistaBarierka była, 3 kostki są, więc idealnie
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dopiero spojrzałem na podpisgumbyy pisze:Żadna tajemnicaDzosef pisze:Czyżbyś był z metalside? :pgumbyy pisze:Super koncert AA,bardzo mi podpasowała setlistaBarierka była, 3 kostki są, więc idealnie
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Wiem, pamiętałem Twój nickDzosef pisze:Dopiero spojrzałem na podpis. Widzieliśmy się na Annihilatorze we Wro i Wacken
.
www.MetalSide.pl
Przesłuchałem sobie trochę Grand Magus i muszę przyznać, że brzmi nieźle. A ponieważ piszecie, że na żywo dobrze wypadli, to chyba dzisiaj pojawię się w Progresji.
może ktoś mniej wiecej określic pojemność Kwadratu??? z 1 tyś czy mniej???