Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Przyszłością jest winyl i wysokiej jakości pliki FLAC, niestety ludzie już nie chcą kupować CD, ten rynek nośników kończy się - podobnie, jak niegdyś kasety. Jasne, jakiś tam margines nakładu zostanie zachowany ale plik i winyl w końcu zacznie rządzić. Wiesz, kiedy po 1993 roku winyle przechodziły do historii - wiedziałem, że kiedyś wrócą na dobre - to jest najbardziej naturalny dźwięk. No i z winylu na winyl nie da się tak zwyczajnie "kopiować muzyki", co najwyżej można dotłoczyć następną kopię.
CD za moment będą gadżetami dodawanymi do biletów, już sporo artystów tak robi. Natomiast za merchandise i bilety ludzie będą płacić, jak zawsze - koncert live to niepowtarzalne doświadczenie.
CD za moment będą gadżetami dodawanymi do biletów, już sporo artystów tak robi. Natomiast za merchandise i bilety ludzie będą płacić, jak zawsze - koncert live to niepowtarzalne doświadczenie.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Normalnie RALF prokrok jesteś, jakiś pustynny wieszc abo co
; i nie rozśmieszaj ludzi słuchających muzy o przewadze dźwięku z vinyla, złwaszcza tego badziewia co obecnie sie tłoczy...Co się tyczy starych vinyli to oki z dźwiękiem, a i tez zależy gdzie tłoczony; a co do przyszłosci nosników to CD zmartwychwstanie podobnie jak i vinyl, to najnormalniejszy w swiecie cykl sprzedażowy i tyle; możliwe za tekada wystarczy jak odtrąbią wielki powrót CD. Jasne podrasuja wklepią jakieś bajery że niby och i ach i spzredaż ruszy; tylko czekać jak szfowie marketingu dadzą znać.... póki co CD jest passe ale jestem przekonany że to minie;
sorki za off ale od czasu do czasu posty RALFA prowokują do reakcji

sorki za off ale od czasu do czasu posty RALFA prowokują do reakcji
Pożyjemy, zobaczymy, he, he 
Jeszcze się podczepię pod dyskusję
Dzisiejsza popularność winyli bierze się w dużej mierze z hipsterstwa, bo niestety duża część nowych krążków wydawanych na LP brzmi tak samo, jak CD. Słuchacz nic nie zyskuje, jeśli mówimy o doznaniach muzycznych. Chociaż muszę przyznać, że np. Maideni postarali się z ostatnimi winylami. Reedycja debiutu sprzed kilku lat (ta druga wersja, nie picture disc) brzmi rzeczywiście brudno, tak jak to zapewne brzmiało pierwotnie. Na CD tego tak nie czuć.
W sumie to się cieszę, że podoba mi się tak mało młodych kapel. Jeśli istotnie nośniki fizyczne staną się rzadkością, to nie będę skazany na słuchanie dobrych nowych kawałków we FLAC-u.
A z tymi solowymi projektami, to chyba IM bardziej opłaca się teraz skupić na sprawach związanych z Dziewicą, zakończyć to jak najlepiej a potem spełniać się w solowych projektach. Zupełnie inne obciążenie psychiczne i większa swoboda.
W sumie to się cieszę, że podoba mi się tak mało młodych kapel. Jeśli istotnie nośniki fizyczne staną się rzadkością, to nie będę skazany na słuchanie dobrych nowych kawałków we FLAC-u.
A z tymi solowymi projektami, to chyba IM bardziej opłaca się teraz skupić na sprawach związanych z Dziewicą, zakończyć to jak najlepiej a potem spełniać się w solowych projektach. Zupełnie inne obciążenie psychiczne i większa swoboda.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dokładnie, dopiero trasa zawierająca w sobie również materiał z Blazem byłaby naprawdę pełna i ciekawa - ja wręcz uważam, że te dwie płyty z Blazem są lepsze od No Prayer i FTOD i to o sporo, mało tego - myślę, że materiał jest bardzo koncertowy i wypadłby świetnie. Ale ja osobiście jednak wątpię czy w ogóle taka trasa będzie miała miejsce.sekcjazwlok pisze:Dlaczego mieliby opierać trasę na Real Live ? A materiał z Factora i Virtuala ?
Uważam że trasa oparta na tych 4 albumach była by zdecydowanym sukcesem , bo i tak jak słusznie zauważyłeś było by trochę z klutowego Fear of the Dark , ale nie mała ilość fanów dała by wiele żeby usłyszeć ponownie coś z epoki Blaze a zwłaszcza w wykonaniu Bruce.
Co do jakości muzyki itd. - pomijając wszystkie inne kwestie (np. że warto kupować muzykę pod czym się podpisuję oczywiście) to różnica pomiędzy wspominanymi plikami FLAC a pomiędzy mp3 320 kbps jest na granicy autosugestii.
Como Estais Amigos - aż dziwne, że nigdy tego nie zagrali na żywo. Przecież to jest ballada z tak koncertowym potencjałem, że z łatwością mogłaby zastąpić Blood Brothers. Do tego Bruce pewnie brzmiałby w niej bardzo dobrze. Mam nadzieję, że zdecydują się włączyć ją do setu, jeśli trasa wspominkowa z lat 90 miałaby miejsce.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Dziś Dave kończy 60 lat !!! wszystkiego najlepszego dla Mistrza !
Jasne! 100 lat i więcej!
Jeden z moich ulubionych gitarzystów! Sto lat mu życzę 
Bardzo szybko płynie ten czas!
-
Deleted User 2259
Do końca lutego już będzie 5 osób w składzie które będą mieć 60 lat !
Bruce jest z '58 - on zostaje! Jeszcze kilka lat dadzą radę 
Mysle ze panowie w tym wieku prowadza raczej spokojny tryb zycia wiec muzyczna emerytura raczej im nie grozi,Ozzy i Halford jeszcze daja rade takze spokojnie jeszcze okolo 10 lat mozna pograc na wysokim poziomie.A co do trasy wpominkowej z dekady lat 90-tych mysle ze bylby to naprawde strzal w dziesiatke.Od No prayer po Virtual smialo mozna stworzyc swietna set ze scenografia z trasy promujacej Fear....Moze bylaby ponownie okazja usluszec Fortunes of War live...czy The Edge of Darkness z wisienka na torcie w postaci Be Quick or be Dead
A co do solowego Bronka fajnie bedzie jak do nagrania krazka zaprosi Adriana bo obecnosc Roya Z mysle ze jest raczej pewna.
Fajnie by było. Rod jednak musiałby wszystko tak skalkulować, aby okazało się opłacalne.
Ozzy dziś to dno zupełne. Na koncercie BS, na którym byłem nie było tego tak słychać, ale jego forma bardzo rzuca się w uszy, kiedy ogląda się filmiki z YT. Dobre ścieżki wokalne na 13 to sprawka autotune'a, tego jestem pewien.qracoss pisze:Mysle ze panowie w tym wieku prowadza raczej spokojny tryb zycia wiec muzyczna emerytura raczej im nie grozi,Ozzy i Halford jeszcze daja rade (...)
No i trzeba pamiętać, że każdy organizm inaczej się starzeje. Jeden w wieku 70 lat będzie nadal miał zapał i śpiewał dobrze, ale drugiemu będzie trudno trzymać poziom mając tych lat 60. Nie ma żadnej reguły.
Obecnie każda trasa Iron Maiden przyniesie zysk. Oczywiście koncerty muszą być nieźle rozplanowane, ale wspominkowa z lat '90 to sukces murowany.
Rod na bank rozważa taką trasę, być może my tu sobie piszemy a oni tam w Maiden Towers maja już konkretne plany. Na jeden - dwa koncerty IM mogliby na estradę zaprosić Blaze'a - taki miły, koleżeński gest, fajnie by było. Sądzę, że jakieś 7 - 8 lat jeszcze pograją i te dwa albumy studyjne dostaniemy na bank!
-
Deleted User 1499
W 8 lat dwa albumy i 4 trasy ? Nie ma szansRALF pisze:Rod na bank rozważa taką trasę, być może my tu sobie piszemy a oni tam w Maiden Towers maja już konkretne plany. Na jeden - dwa koncerty IM mogliby na estradę zaprosić Blaze'a - taki miły, koleżeński gest, fajnie by było. Sądzę, że jakieś 7 - 8 lat jeszcze pograją i te dwa albumy studyjne dostaniemy na bank!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Myślę, że szanse na to są zerowe.mogliby na estradę zaprosić Blaze'a - taki miły, koleżeński gest, fajnie by było
Zdaję sobie sprawę z tego, niestety 
Ja uważam, że to byłby bardzo fajny gest. Może kiedyś jednak coś takiego będzie kiedyś.