Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Deleted User 1499 »

Dla mnie też wątpliwe. Jednak Blaze żadnego wielkiego wpływu na IM nie miał , no i oprócz jedynego wspólnego występu z Adrianem , zespół nigdy nie praktykował zapraszania byłych muzyków.
Jest to tyle realne co zagrania Alexandra :)
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

41 lat !!!
Tyle czasu dziś mija od dnia kiedy świat otrzymał od kultury angoli jeden z najwspanialszych prezentów na święta Bożego Narodzenia.
Mr Harris - należy Ci się tytuł "SIR". Bo pomnik to już masz. W setkach tysięcy egzemplarzy u każdego ze swoich fanów.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No mowa!
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Zespół nigdy też nie nagrywał dwupłytowych albumów studyjnych, 17-to minutowych kolosów, nie grał w całości swych nowych płyt na żywo. A nie, zaraz...
Deleted User 1499

IgorW pisze:Zespół nigdy też nie nagrywał dwupłytowych albumów studyjnych, 17-to minutowych kolosów, nie grał w całości swych nowych płyt na żywo. A nie, zaraz...
:roll:
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ilu ludzi chciałoby usłyszeć tak na prawdę materiał z virtuala? My tu na forum, ludzie którzy zrobili przynajmniej 20 koncertów? To nawet nie promil przychodzących na koncerty. Ralf pora się obudzić.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale materiał z lat 1990 - 1992 trochę więcej.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ludzie idą głównie po to, by zobaczyć Iron Maiden. Szczególnie ci, którzy do tej pory tego nie zrobili. Setlista to sprawa drugorzędna. Oczywiście ludzie chcą usłyszeć FOTD, RTTH czy TNOTB, ale wydaje mi się, że najważniejszym jest zobaczyć lubiany przez siebie band.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie, dla ludzi którzy poznali zespół po 1990 roku najważniejszym albumem pozostaje FOTD, wcale mnie to nie dziwi.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

A ja nie znam ani jednej osoby dla której FOTD jest najważniejszą płytą. Co do setlisty i tego ile osób chciałoby usłyszeć na żywo utwory np. z Virtuala - myślę, że jeśli te utwory nie zostałyby zamieszczone w setliście kosztem hitów na które najbardziej liczy większość publiczności widząca zespół pierwszy czy drugi raz (czyli większość osób) to myślę, że nikt nie miałby nic przeciwko.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Dejavu pisze:A ja nie znam ani jednej osoby dla której FOTD jest najważniejszą płytą.
Wydaje mi się, że dla wielu ludzi którzy w latach dziewięćdziesiątych chodzili liceum i należeli do subkultury metali, FOTD, za sprawą hitowego utworu tytułowego, pozostaje co najmniej ważną płytą.

Dla mnie osobiście, choć jestem młodszy, FOTD był jednym z pierwszych albumów. Pamiętam, że kiedy wkręcałem się w Maiden byłem pod wrażeniem tego co usłyszałem, ale po odkryciu pozostałych (i w większości znacznie lepszych) albumów FOTD naturalnie zszedł na dalszy plan.

Zgadzam się, że na koncerty wielu ludzi przychodzi dla zespołu nie dla setlisty, jednak set oparty na albumach z lat dziewięćdziesiątych były frajdą głównie dla członków FC Maiden. Moim zdaniem szanse na trasę wspominkową tego typu są mniejsze - już bardziej prawdopodobne jest, że podczas przyszłych tras zagrają Man on the Edge, Lord of the Flies czy Afraid to Shoot Strangers.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Wydaje się, że nie zapadła jeszcze decyzja odnośnie tego kiedy zacząć prace nad następcą "The Book of Souls"... Jeśli członkowie zespołu poświęcą drugą połowę 2017 na swoje prywaty (autobiografia Bruce'a, koncerty i album British Lion itp.) to najbardziej realny jest scenariusz trasy "greatest hits" (być może wizualnie bazowanej na latach 90-tych, ale raczej bez większych rarytasów w setliście - max. to wg. mnie Be Quick Or Be Dead, Bring Your Daughter To The Slaughter czy powrót The Clansman) latem 2018, po której Panowie zamkną się w studiu. Rod nie jest głupi i z pewnością nie pozwoli na trasę opierającą się na materiale z lat 90-tych, gdyż zwyczajnie nie jest on "chodliwy" i nie sprzeda się tak dobrze jak trasa reklamowana jako "best of". Aczkolwiek oczywiście możliwe jest, że podciągnie pod to wydanie History of Iron Maiden pt. 4 czyli Donington 92 i Rising Hell (chociaż to mega obciachowy koncert...). Bardziej prawdopodobne jest wznowienie w 2017-2018 całej dyskografii Maiden na CD + czarnych winyli z okresu 1990-2010. Zespół ewidentnie się do tego przymierza o czym świadczy remasterowanie katalogu na iTunes i ostatnie wznowienia winyli. Mam nadzieję, że podejdą profesjonalnie do tematu i doczekamy się ślicznych digipacków z dodatkowymi CD z materiałem bonusowym.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

kmberserker pisze:Ludzie idą głównie po to, by zobaczyć Iron Maiden. Szczególnie ci, którzy do tej pory tego nie zrobili. Setlista to sprawa drugorzędna. Oczywiście ludzie chcą usłyszeć FOTD, RTTH czy TNOTB, ale wydaje mi się, że najważniejszym jest zobaczyć lubiany przez siebie band.
+ 1
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wznowienia CD z bonusami...No kurczę, mam prawie wszystkie albumy IM na CD (brakuje tylko jednego tytułu), ale jakby do takiego TNOTB dorzucili koncert z trasy, to obawiam się, że bym się skusił :P
Byle nie digipacki ani te śmieszne opakowania, w które ostatnimi czasy bawi się Led Zeppelin. To wynalazek kogoś bez serca, tak narażać płytę i poligrafię na urazy mechaniczne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

kmberserker tak z ciekawości, którego albumu Ci brakuje ?

Ja bym chciał bardzo usłyszeć takie kawałki jak Public Enema Number One czy Hooks In You.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja bym był bardzo na tak, jeśli chodzi o te remastery z bonusami. Byłoby cudownie. Edycje z 1998 niestety są już mocno przeterminowane.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Brakuje mi Powerslave'a. Tak jakoś wypadło. Mam ten krążek na chacie (nie mój egzemplarz), a sporo numerów z niego mam na Live After Death/Flight 666. Kiedy kompletowałem zbiór Ironów, stawiałem na płyty, z utworami, do których nie mam dostępu, np. Killers. A jako, że dostęp do fizycznej kopii Powerslave'a miałem praktycznie od początku, potem połowę albumu na koncertówkach, to tak zostało. Kiedyś w końcu się zbiorę i kupię własny egzemplarz, bo ryjek Eda jest niepełny :) Rzecz jasna chodziło mi o studyjniaki, bo z koncertówek mam tylko te łatwiej dostępne. Hammersmith nigdy nie upolowałem, nad czym ubolewam.

Remastery z '98 nie są złe. Lubię ich brzmienie, a i wydane bardzo ładnie. Zapach książeczek jest mega :) No i takie wydawnictwa są warte swojej ceny. Reedycje takiego Motorhead, Judas Priest czy King Diamond są niestety znacznie uboższe, jeśli chodzi o booklety.

Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

WICKER MAN pisze:Rising Hell (chociaż to mega obciachowy koncert...)
Ale czemu zaraz obciachowy? :D
Deleted User 1499

Fajnie by było jakby na nowo wyszedł Donnington'92 z poprawionym brzmieniem i normalnymi ujęciami.
ODPOWIEDZ