O kurde. Nie spodziewałem się. Ale to tylko tym lepiej. Będzie konkretny koncert coś czuje.
15/02/2017 - Kreator, Sepultura, Soilwork, Aborted - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- AncientMariner
- -#Clansman

Re: 15/02/2017 - Kreator, Sepultura, Soilwork, Aborted - Warszawa
Po ostatnich koncertach, na których byłem ten soldout trochę przywraca wiarę w ludzi. Oczekiwałem, że będzie tłoczno, ale że zejdzie wszystko też się nie spodziewałem.
Poprzedni koncert Kreator wraz z Morbid Angel tez byl sold out.
Miałem na myśli koncerty ogólnie, a nie Kreatora 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bardzo przemyślana trasa. Wiem, że trochę osób idzie głównie ze względu na Soilwork, Sepultura to oczywiście popłuczyny, ale ciągle o rozpoznawalnej nazwie, a Kreator to klasa sama w sobie.
Będzie moc!
Będzie moc!
Ja jestem ciekaw tej Sepultury na żywo, bo nigdy ich nie widziałem z tym nowym wokalistą. Nastawiać sie na super koncert nie nastawiam co prawda, ale na pewno w całości na spokojnie obejrzę. Oczywiście czekam już niecierpliwie na danie główne
.
Sepultura i Aborted, to to na co najbardziej liczę. Soilwork niestety bez Dirka na garach, bardzo jestem ciekaw tego występu. Kreator,fajnie że na końcu, będzie można wcześniej ruszyć do domku 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No nieźle, dla mnie to koncert jednego zespołu, właśnie Kreatora
+1
ale na sepe tez sie troszkę cieszę
A aborted i soilwork nie podeszły mi
Jedzie ktoś z Katowic spod spodka z firmą busweekend?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Mi dopiero wczoraj cudem udało się załatwić bilet, bo kumpel kolegi się rozchorował. Jednak szatan istnieje
.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Satan is Real

NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- LukaSieka

Szatan gra w Realu?:)
Całkiem udany wieczór. Dotarłem pod sam koniec Sepultury - brzmiało w tylnej części mocno i konkretnie. Wlazłem na salę jak zaczynali Refuse Resist.Później jeszcze pocisneli roots, ratamahata. Jeżeli tak cały koncert brzmiał to super.
Kreator też w porządku. Ostatni raz ich widziałem bodajze przed IM w Chorzowie. Fajnie to wszystko wygląda, lecą confetti w publike, karteczki, ognie buchaja.
Trochę wkurzające są dialogi Petrozzy i ten pisk ale co tam. Ważne jest moc.
Kreator też w porządku. Ostatni raz ich widziałem bodajze przed IM w Chorzowie. Fajnie to wszystko wygląda, lecą confetti w publike, karteczki, ognie buchaja.
Trochę wkurzające są dialogi Petrozzy i ten pisk ale co tam. Ważne jest moc.
Dotarłem w podobnym momencie. Początkowo ciężko było się wbić do sali i końcówkę Sepultury oglądałem z okolic schodów na balkon. W przerwie przed Kreatorem było trochę wędrówki ludów, więc skorzystałem i przeniosłem się pod scenę. Sam koncert mi się podobał i pozytywnie się zmęczyłem, ale byłem pierwszy raz na Kreatorze, więc nie mam porównania.
Po stronie minusów oczywiście schody do wyjścia, ale przy takim zapełnieniu Progresji spodziewałem się tego.
Po stronie minusów oczywiście schody do wyjścia, ale przy takim zapełnieniu Progresji spodziewałem się tego.
- LukaSieka

Mój 8 koncert Kreatora i muszę przyznać, że jeden z lepszych. Pod względem muzycznym jak i "widowiska". Minus to jedynie promowanie jakby na sile trochę nowego materiału i granie lwiej części tej nowej płyty na koncertach. Spokojnie mogliby ze dwa kawałki mniej zagrać z ostatniej płyty na rzecz "Betrayer" albo "Riot Of Violence" czy nawet oklepanego już "Tormentor". Bardzo brakowało mi jeszcze dwóch co najmniej starych szlagierów. Poza tym szkoda, że takie "Under The Guillotine" i "Extreme Aggression" grali albo do połowy albo 3/4... Ale nic, koncert tak czy siak uważam za bardzo dobry. Sepultura w ogóle mi sie nie podobała, ale to głównie wynika z mojego nastawienia na ten skład tego zespołu. Sepultura tylko z Maxem i koniec. Nie podoba mi sie ani maniera nowego wokalisty, ani te skoczne wersje starych kawałków. Aborted i Soilwork w ogóle nie widziałem. Progresja oczywiście wypełniona po brzegi. Na Sepulturze ciężko było się przedostać na przód. Chyba jeszcze nigdy w Progresji koncertu nie oglądałem z takiej odległości
.
Czyli nie było SOLD OUT, tylko była PRZEPEŁNIONA sala. Do ku**wy nędzy, czy musi się kiedyś spalić 200 osób, by ktoś uznał, że istnieje problem (nie)bezpieczeństwa imprez masowych ?
Nb. wątpię, by i wówczas coś się zadziało pozytywnego poza hejtem na metali. Jakiś świętojebliwiec napisze, że "kara boska" i się na tym zapewne skończy.
Nb. wątpię, by i wówczas coś się zadziało pozytywnego poza hejtem na metali. Jakiś świętojebliwiec napisze, że "kara boska" i się na tym zapewne skończy.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
To ze 2000 było?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na barierce niestety walka o życie zamiast zabawy, jebać koncerty w Polsce.
W progresji max to chyba 1,5 tysiąca wejdzie max.