Slayer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
on_the_run
- -#Trooper

Re: Slayer
A jak z perspektywy lat oceniacie "South of Heaven". Na ten album padały pociski, a dzisiaj uważam dla mnie to bardzo dobry, spokojniejszy i wolniejszy album, gdzie mocno czuć inspiracje Black Sabbath (w takim "Behind the Crooked Cross" oraz tytułowym to sabatowo brzmi miejscami nawet perkusja) - słychać było, że idzie nowe - o ile w metalu początku lat 80-tych inspiracje BS nie były tak istotne, a wczesny thrash się opierał przecież na NWOBHM to już w latach 90tych będą przeważały (granie w stylu czarnego albumu, groove metal, stoner itp.), a inspiracje NWOBHM pójdzie w odstawkę.
Slayer mógł się ścigać z samym sobą i niemiecką sceną thrash, walcząc o tytuł króla ekstremy, a jednak pokazali że potrafią nagrać coś innego i zrobić to w świetnym stylu.
Slayer mógł się ścigać z samym sobą i niemiecką sceną thrash, walcząc o tytuł króla ekstremy, a jednak pokazali że potrafią nagrać coś innego i zrobić to w świetnym stylu.
Jeden z lepszych Zabójcy. No i jest tam absolutny killer, nieco zapomniany - Silent Scream.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
on_the_run
- -#Trooper

Niektórych może zszokować to, że utwór ten być może jest "pro-life", bo opisuje aborcję, tytuł ma zapożyczony od znanego filmu antyaborcyjnego, a autorem tekstu jest katolik Tom Araya.
Moje ulubione Slejery to własnie SoH i SitA 
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
on_the_run
- -#Trooper

Trzeba też przyznać, że są świetnie wyprodukowane - to co robił Rubin ze Slayerem w latach '80-tych, było o niebo lepsze niż dźwięk ówczesnej Mety, która przed "czarnuchem" nie brzmiała zbyt rewelacyjnie... Dla mnie bezapelacyjnie druga połowa lat 80-tych w muzyce należy do Slayera! Atonalne solówki na 2 gitary - umówmy się, że unisona charakterystyczne dla IM i JP nie robiły już wtedy takiego wrażenia. 
Dla mnie jets to najlepszy album Slayera... A ze wolniejszy, no coz, po takim ciosie jak RIB, nie dalo sie zagrac jeszzce szybciej i bardziej agresywnie, musieli chlopaki uderzyc w troche innym kierunku i trafili w dyche.on_the_run pisze: ↑czw lut 16, 2017 9:18 pm A jak z perspektywy lat oceniacie "South of Heaven". Na ten album padały pociski, a dzisiaj uważam dla mnie to bardzo dobry, spokojniejszy i wolniejszy album, gdzie mocno czuć inspiracje Black Sabbath (w takim "Behind the Crooked Cross" oraz tytułowym to sabatowo brzmi miejscami nawet perkusja) - słychać było, że idzie nowe - o ile w metalu początku lat 80-tych inspiracje BS nie były tak istotne, a wczesny thrash się opierał przecież na NWOBHM to już w latach 90tych będą przeważały (granie w stylu czarnego albumu, groove metal, stoner itp.), a inspiracje NWOBHM pójdzie w odstawkę.
Dobrze, że nie wypuścili RIB 2, bo to była formuła na jeden krążek.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
on_the_run
- -#Trooper

Ale formuła z "South of Heaven", zwłaszcza jazzowa perkusja, też za bardzo nie były już potem kontynuowana.
EDIT: Co prawda można uznać, że "Seasons..." to była taka mieszanka 2 poprzednich płyt, ale nie do końca.
Styl SOH był bardziej różnorodny, można z nim było więcej pokombinować. RIB to prosty, prymitywny wręcz thrash, który pędzi na złamanie karku. Naprawdę cudu by nie nagrali, gdyby dalej poszli tą drogą.
Show No Mercy - 9/10
Hell Awaits - 10/10
Reign In Blood - 9/10
South Of Heaven - 8/10
Seasons In The Abyss - 10/10
Divine Intervention - 7/10
Diabolus In Musica - 4/10
God Hates Us All - 5/10
Christ Illusion - 7/10
World Painted Blood - 6/10
Repentless - 7/10
Hell Awaits - 10/10
Reign In Blood - 9/10
South Of Heaven - 8/10
Seasons In The Abyss - 10/10
Divine Intervention - 7/10
Diabolus In Musica - 4/10
God Hates Us All - 5/10
Christ Illusion - 7/10
World Painted Blood - 6/10
Repentless - 7/10
- Saimon1995
- -#Moderator

http://www.terazrock.pl/teksty/czytaj/j ... ayera.html
To już cztery lata!
To już cztery lata!
- Saimon1995
- -#Moderator

Na razie jeszcze nie ma oficjalnego potwierdzenia, ale trasa - po Ameryce Północnej - w składzie Slayer, Lamb of God, Anthrax, Testament i Behemoth, robi wrażenie. http://www.blabbermouth.net/news/rumor- ... h-america/
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Oż ja pierdolę, pomijajac hehemotha skład przemocny.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
W Polsce skończy się pewnie na Slayer + Behemoth.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Oj tam przesadzacie
Jak dla mnie byłoby świetnie taki Slayer + Behemoth :d
Behemotha calkiem lubie, choć koncrt na którym mialem okazje byc uwazam za slaby.
Wolalbym na support Slayera cos innego niz black metal. Ja bym był zadowolony z Kata czy Turbo ktorego jeszcze okazji nie mialem zobaczyc.
Najwazniejsze zeby oglosili ten koncert
Wolalbym na support Slayera cos innego niz black metal. Ja bym był zadowolony z Kata czy Turbo ktorego jeszcze okazji nie mialem zobaczyc.
Najwazniejsze zeby oglosili ten koncert
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Shedao Shai
- -#Nomad

z zestawu Slayer + Behemoth najbardziej podobałoby mi się siedzenie w domu 
Aaa tam gadasz
Slayer dobry band, Holt dobry gitarzysta więc zespół poziom trzyma i jak go dopuszczą do tworzenia na nowym albumie to może być super.
Chyba kusy wspominał o możliwości trasy po Europie w okolicach listopada.
Zakładając, ze będą grali u nas koncert, nie festiwalowy, nie będąc niczyim supportem to jak myślicie gdzie mozemy sie ich Spodziewac?
Kilka wiekszych klubówek czy np Torwar?
Slayer dobry band, Holt dobry gitarzysta więc zespół poziom trzyma i jak go dopuszczą do tworzenia na nowym albumie to może być super.
Chyba kusy wspominał o możliwości trasy po Europie w okolicach listopada.
Zakładając, ze będą grali u nas koncert, nie festiwalowy, nie będąc niczyim supportem to jak myślicie gdzie mozemy sie ich Spodziewac?
Kilka wiekszych klubówek czy np Torwar?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM